Ябълков сладкиш с карамел - моя любим, евтин и бърз!

  • 255 291
  • 537
  •   1
Отговори
# 480
  • София
  • Мнения: 1 374
 Изчетох цялата тема Simple Smile,очарована съм от сладкиша  bouquet и ще го правя за 18.01./празник/,дано да стане Simple Smile
Как съм го пропуснала до сега,карамел и ябълки е прекрасно съчетание!
 Само да ви попитам за сиропа,на дъното карамела с една чаша вода,само да се разствори или да поври?

# 481
  • Мнения: 22 867
Само да ви попитам за сиропа,на дъното карамела с една чаша вода,само да се разствори или да поври?

Не е нужно да ври, само да се разтвори карамелът, полепнал по тавата. Peace

# 482
# 483
  • Мнения: 7 275
Правя сладкиша в момента.
Много лесен и вкусен!  bouquet

# 484
  • Мнения: 148
И аз го правя във момента,но и на мен карамела ми стана на бучици а не съм го бъркала и на слабо го правих.Дано става за ядене.

# 485
  • София
  • Мнения: 1 374
 Готов е сладкиша и вече пробван, много е вкусен! Благодаря за рецептата!  bouquet
 Карамела го направих направо в тавичката във фурната.стана много добре. Но,след като го извадих изпечен ,не остана нищо за сироп,всичко си беше залепнало по ябълките. Защо така....не знам....?
Иначе си беше сочен и надали има нужда от сироп ,но ми е интересно и сиропиран как ще е Simple Smile

# 486
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
Готов е сладкиша и вече пробван, много е вкусен! Благодаря за рецептата!  bouquet
 Карамела го направих направо в тавичката във фурната.стана много добре. Но,след като го извадих изпечен ,не остана нищо за сироп,всичко си беше залепнало по ябълките. Защо така....не знам....?
Иначе си беше сочен и надали има нужда от сироп ,но ми е интересно и сиропиран как ще е Simple Smile
мм, в идеалния случай не остава нищо от карамела в тавичката, в случаите, в които ми остане го разтварям с вода и го сиропирвам леко, лично на мен така, по-сочен, ми харесва повече.

# 487
  • София
  • Мнения: 1 374
Ясно,благодаря ти !  bouquet

# 488
  • Пловдив
  • Мнения: 789
И аз смятам да направя най-после този сладкиш. Моля ви кажете колко см. ви е тавата, в която го печете. В емайлирана тава ще стане ли? Тефлоновата ми се разкопчава и няма да стане да разтопя карамела в нея.

# 489
  • Мнения: 9
Сладкиша наистина стана много вкусен.Правя го за втори път, само че намалих захарта, защото няма нужда от толкова много. Тавата която използвах е около 23 см. и не е тефлонова.Може би затова остава на дъното от карамела.Заливам с 1 чаша вода за сироп.

# 490
  • София/Овча купел 2
  • Мнения: 984
Правила съм сладкиша няколко пъти,невероятно лесен и вкусен.Сега ще го правя с дюли,предполагам ще стане още по-хубав Simple Smile.

# 491
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Здравейте момичета!
Правих сладкиша миналата седмица, но се получи следния проблем- разтопих първо маслото и след това добавих захарта. Бърках, бърках, но захарта не се разтопи, а накрая само маслото се отдели встрани от захарта, а тя си седеше на кристали. Предположения защо се получи така?

# 492
  • Мнения: 16
преди малко го направих   chef , но малкия не ме пуска в кухнята да го снимам Grinning Добре стана малко по-тънък отколкото очаквах,но другия път ще направя пандишпана с двойни пропорции.Благодаря за хубавата и лесна рецепта.    bouquet

# 493
  • Мнения: X
Здравейте момичета!
Правих сладкиша миналата седмица, но се получи следния проблем- разтопих първо маслото и след това добавих захарта. Бърках, бърках, но захарта не се разтопи, а накрая само маслото се отдели встрани от захарта, а тя си седеше на кристали. Предположения защо се получи така?

Именно защото си бъркала,бъркала..... Party ,а не трябваше.Така захарта ,която на места е вече разтопена прави не разтопената на буци.

# 494
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Здравейте момичета!
Правих сладкиша миналата седмица, но се получи следния проблем- разтопих първо маслото и след това добавих захарта. Бърках, бърках, но захарта не се разтопи, а накрая само маслото се отдели встрани от захарта, а тя си седеше на кристали. Предположения защо се получи така?

Именно защото си бъркала,бъркала..... Party ,а не трябваше.Така захарта ,която на места е вече разтопена прави не разтопената на буци.

Благодаря за съвета Елексирче! Ще го правя скоро пак и няма да бъркам, обещавам. Ама при мен даже не се получила буци, а просто захарта си седеше на кристалчета.

Общи условия

Активация на акаунт