Болничен по време на бременност-4

• 64 268
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
здравейте мами искам да питам понеже трябваше да излезна в 45 дневен болничен на 12.11.2013 ,но понеже консултацията ми е на 3.12.2013 мога ли тогава да го взема или ще има някакъв проблем?

На 12 ноември трябвало да отидеш до ЖК то за болничния.Защо не си отишла?Утре бегай
Или поне говори с док по тел да му кажеш,че си закъсняла за болничния

# 256
Колко време може да ми даде болничен личния лекар,и какъв друг вариант имам да излезна в такъв ,но за за постоянно от АГ а примерно за 2 седмици

# 257
  • Пловдив
Колко време може да ми даде болничен личния лекар,и какъв друг вариант имам да излезна в такъв ,но за за постоянно от АГ а примерно за 2 седмици

ЛЛ,друг специалист,зъболекар могат да ти дадат макс 14 дни.Повече дни с ЛКК

# 258
Зъболекар може ли?За пръв път чувам  Hug
Иначе аз питах ЛЛ каза,че може да ми даде само 7 дни,с диагноза бронхит.Иначе 2 седмици давали за пневмония,но трябвало и снимка  Confused

# 259
  • Пловдив
Да,и зъболекар може.Разбира се диагнозата трябва да е съобразена с болничния.Максималното е 14 дни от един лекар.Вече какво и как ще ти пише,зависи от изобретателността му

# 260
Благодаря  Hug

# 261
  • Плевен
здравейте мами искам да питам понеже трябваше да излезна в 45 дневен болничен на 12.11.2013 ,но понеже консултацията ми е на 3.12.2013 мога ли тогава да го взема или ще има някакъв проблем?

На 12 ноември трябвало да отидеш до ЖК то за болничния.Защо не си отишла?Утре бегай
Или поне говори с док по тел да му кажеш,че си закъсняла за болничния

Аз говорих с док и той ми каза че на следващата консултация ще ми го напише,но ще има ли проблем        във фирмата ако го занеса по късно иначе те знаят и не съм на работа?

# 262
  • Пловдив
Аз говорих с док и той ми каза че на следващата консултация ще ми го напише,но ще има ли проблем        във фирмата ако го занеса по късно иначе те знаят и не съм на работа?

Щом си говорила с док добре.Говори и с фирмата да знаят.Ако носят болничните на 5 то число,ще трябва някой специално да се разкара за твоя на 12 ти.Кажи им да го знаят това.
Няма да имаш проблем,че се издава по-късно

# 263
  • София
Здравейте. преди малко си отворих да проверя какво се случва с болничния ми. Имах пуснат 14дневен от 21ви октомври до 3ти ноември. Пише,че е изплатен,а като брой работни дни са написани само 7. Аз ли не смятам правилно или би трябвало да са 10? Евентуално към кого мога да се обърна за разяснение? Благодаря

# 264
  • Пловдив
Пише,че е изплатен,а като брой работни дни са написани само 7

Да,7 е правилно.Първи три работни дни ги плаща работодателят,а не НОИ

# 265
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте. преди малко си отворих да проверя какво се случва с болничния ми. Имах пуснат 14дневен от 21ви октомври до 3ти ноември. Пише,че е изплатен,а като брой работни дни са написани само 7. Аз ли не смятам правилно или би трябвало да са 10? Евентуално към кого мога да се обърна за разяснение? Благодаря

Болничният е първичен нали...Първите три дни са за сметка на работодателя...

# 266
Здравейте,аз имам следния въпрос,защото не ми е ясно .Тъй като термина ми е 15,02,2014 и по изчисление се пада да изляза в 45 дневния болничен от 01,01,2014 дали има възможност да ми се измести термина с 2 дни назад т.е.13,02,2014 ,защото за мен е важно да изляза в този 45 дневен болничен през декември и ако няма такава възможност,който се е сблъсквал с това да го помоля да ми пише какви са вариантите,дали смяна на лекар или нещо за което не се сещам?Благодаря Ви предварително!

# 267
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,аз имам следния въпрос,защото не ми е ясно .Тъй като термина ми е 15,02,2014 и по изчисление се пада да изляза в 45 дневния болничен от 01,01,2014 дали има възможност да ми се измести термина с 2 дни назад т.е.13,02,2014 ,защото за мен е важно да изляза в този 45 дневен болничен през декември и ако няма такава възможност,който се е сблъсквал с това да го помоля да ми пише какви са вариантите,дали смяна на лекар или нещо за което не се сещам?Благодаря Ви предварително!

Говори си с лекаря.Не мисля, че за 2 дни е голям проблем, да го измести.Ако ли не, отиваш при друг.

# 268
Момичета,ако заплатата ми е 380лв бруто,колко ще вземам като сума на месец,ако изляза в болничен?

# 269
  • Пловдив
Момичета,ако заплатата ми е 380лв бруто,колко ще вземам като сума на месец,ако изляза в болничен?

Ако 18 м назад си осигурена на тази сума,болничния ще е 300-310 лв

Общи условия

Активация на акаунт