Болничен по време на бременност-4

• 64 265
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Ако  е деклариран доход и те осигуряват и на него,да  Peace

# 496
Ако  е деклариран доход и те осигуряват и на него,да  Peace
bowuu Осигуряват ме на него- да. Благодаря   bouquet

# 497
Значи влиза в дохода  Wink

# 498
Пак да попитам - значи 45 дневния , който е преди термин ,  си е съвсем нормален болничен за общо заболяване , за изчисляването на който се взимат среднобрутното 18 месеца назад , а за месеците в който липсва осигурителен стаж от тези 18 , се взима МРЗ за страната към липсващия месец ?

# 499
  • Пловдив
Пак да попитам - значи 45 дневния , който е преди термин ,  си е съвсем нормален болничен за общо заболяване не,той е за бр  и раждане , за изчисляването на който се взимат среднобрутното 18 месеца назад  да, а за месеците в който липсва осигурителен стаж от тези 18 , се взима МРЗ за страната към липсващия месец ? да

# 500
Здравейте,
Имам два въпроса и ще съм благодарна, ако някой се включи с мнение:
1. Терминът ми е определен за 24.04.2014 г.- от коя дата трябва да е 45-дневния болничен- от 10 или 11 март?
2. За 2013 г. имам неизползвани 7 дни платен годишен отпуск, който е прехвърлен за 2014 г. Аз не съм го ползвала, защото си се чуствах добре за да ходя на работа, но сега според нашата счетоводителка тези 7 дни от 2013 г. ще ги изгубя и няма да мога да ползвам след като се върна от майчинство. Вие как мислите- така ли, защото имам и обратното тълкуване на мя позната, че си се запазват?! newsm78

Благодаря!  bouquet

# 501
  • Пловдив
Здравейте,
Имам два въпроса и ще съм благодарна, ако някой се включи с мнение:
1. Терминът ми е определен за 24.04.2014 г.- от коя дата трябва да е 45-дневния болничен- от 10 или 11 март? от 10 ти
2. За 2013 г. имам неизползвани 7 дни платен годишен отпуск, който е прехвърлен за 2014 г. Аз не съм го ползвала, защото си се чуствах добре за да ходя на работа, но сега според нашата счетоводителка тези 7 дни от 2013 г. ще ги изгубя и няма да мога да ползвам след като се върна от майчинство. Вие как мислите- така ли, защото имам и обратното тълкуване на мя позната, че си се запазват?! newsm78 не ги губиш.ще ги ползваш с другата отпуска,която предстои да ти се натрупа,след майчинството

Благодаря!  bouquet

# 502
Имам дъщеря на 1 и 10м.,сега съм отново бременна.Прехвърлих майчинството си и започнах да излизам в болнични,засега се пускат по причина,,общо заболяване,,искам да попитам на баата на майчинството което съм взимала ли ще ми изплащат болничния?Аз взимах минималнто от тези 310 ли се изплащат 80 процента или гледат от заплатата на която съм осигурявана преди?
Благодаря

# 503
18 месеца назад

# 504
Няма как да вземаш под минималното ,щом имаш стаж.Минималното вече е 340лв

# 505
да взимам минималното вапроса ми беше болничния олко ще е изчислен върху минималното ли?

# 506
Не ,пак ще получаваш минимално майчинство когато излезеш в такова,нали това казвам,че щом имаш стаж няма как да вземеш под минималното майчинство.
Иначе болничния ти в момента ще е  80% от това на което те осигуряват,но също гледат дохода 18месеца назад,така че ще ти го осреднят и сметнат.Нали си прекъснала в момента майчинството и се водиш на работа?

# 507
да на работа съм но излязох в болнични но ми се стори че е много малко по 10,70 на ден болничния пъм ме осигуряват на 400 лв

# 508
Така е,защото го смятат 18месеца назад

# 509
Май щеше да си по на сметка да си си в майчинство в този случай,защото не те осигуряват на много,а майчинството е чисто 340

Общи условия

Активация на акаунт