Болничен по време на бременност-4

• 63 782
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
А, добре, не знаех че може да се издава продължение само за 10 дни. А иначе болничния си го получавам от АГ всеки път, не съм ходила на комисия. Важното е че няма да имам проблем, както казваш ти той ще ме насочи.
Отново благодаря! Hug

Може, може  Laughing последното ми продължение на болничен е за 16 дни. А на теб колкото ти трябват толкова.

# 676
Здравейте, извинявам се ако има отговор някъде в темата на моят въпрос , но моля ви помогнете ми. Бременна съм в началото на 6 месец. От средата на 4 ти месец съм в болничен. Сега последното ми ЛКК изтича на 16.06.2014. и лекарите ми казаха , че трябва да се върна за ден два на работа и после пак процедурата се повтаря. Първичен болничен, ЛКК и т.н. до излизането ми в 45-дневен за раждане. Казах на работодателя си , че искам да се върна за ден -два на работа , или да си пусна отпуска, но той вече е назначил човек на мое място по заместване и нещо не е много съгласен да се върна, тъй като се притеснява , че това нещо може да е някаква пречка за тях. Каза ми , че е имал доста бременни и те без проблем представяли болничен без прекъсване. Моля ви кажете ми какво да правя?

# 677
  • София
dobi4ka , според мен няма как да назначат някого по заместване на твоето място, докато не си излязла в майчинство, а ти не си. Ако не са много оставащите ти дни до 45-дневния болничен, използвай си платения годишен отпуск или неплатен, ако нямаш платен. Аз например отработих 3 дни и за 14 си пуснах отпуск докато дойде момента за 45-дневния болничен. Другият вариант е да се явиш на ТЕЛК за продължение над 180 дни. АГ-то и ЛКК трябва да ти обяснят как става.

# 678
Благодаря за бъзрзия отговор, терминът ми е на 24.09.2014, има още доста, работодателя спори с мен , че не съм проверила нещата и мога да си удължа болничния. Имам отпуска около 20 дни, но и нея не желаят да пускам. Ужас.

# 679
  • Пловдив
Здравейте, извинявам се ако има отговор някъде в темата на моят въпрос , но моля ви помогнете ми. Бременна съм в началото на 6 месец. От средата на 4 ти месец съм в болничен. Сега последното ми ЛКК изтича на 16.06.2014. и лекарите ми казаха , че трябва да се върна за ден два на работа и после пак процедурата се повтаря. Първичен болничен, ЛКК и т.н. до излизането ми в 45-дневен за раждане. Казах на работодателя си , че искам да се върна за ден -два на работа , или да си пусна отпуска, но той вече е назначил човек на мое място по заместване и нещо не е много съгласен да се върна, тъй като се притеснява , че това нещо може да е някаква пречка за тях. Каза ми , че е имал доста бременни и те без проблем представяли болничен без прекъсване. Моля ви кажете ми какво да правя?

Не знам защо лекарят те кара да се връщаш на работа,за да ти издадат отново болничен с ЛКК.Ти не си надвишила 180 календарни дни болничен без прекъсване и няма причина да те карат на това нещо.Говори с лекаря.Ако все пак държи да имаш дупка между болничните,си пусни платен отпуск за тези дни.Обясняваш на работодателя ситуацията.Иначе той е прав,че могат да ти дават болнични постоянно и да не те карат да си ги прекъсваш
Друг вариант ти е да си намериш лекар,който ще ти пуска болнични без дупка.

# 680
  • София
Ама нещо не ми се връзва от 11.04. до 16.06. да са ти свършили 180-те(календарни) дни непрекъснат болничен? Преди болничния от 11.04. имаш ли други болнични? Само за сравнение на мен първият ми болничен започна на 21.11. и последният свърши на 19.05.  newsm78

# 681
Ок. Много ви благодаря. Дано всичко се нареди.

# 682
  • Пловдив
Ама нещо не ми се връзва от 11.04. до 16.06. да са ти свършили 180-те(календарни) дни непрекъснат болничен?

Естествено,че на са й свършили.АГ то нещо се прави на ударен и я разиграва

Добичка,пък и в работата да не се правят на ощипани моми.Имаш си право да си ползваш отпуск,та даже да им се натресеш на работа да работиш.Не могат да те върнат.Кажи на шефа,че си принудена,ако не ти даде отпуск, да се върнеш ефективно на работа за 3 дни.Да видиш как ще омекне.И то не защото той ще има някакви проблеми с твоето връщане,а защото се предполага,че ще им разбуташ там график,другия човек и т.н

# 683
Ама нещо не ми се връзва от 11.04. до 16.06. да са ти свършили 180-те(календарни) дни непрекъснат болничен? Преди болничния от 11.04. имаш ли други болнични? Само за сравнение на мен първият ми болничен започна на 21.11. и последният свърши на 19.05.  newsm78

Имам февруари месец 6 дни болничен, след това на 11.04 АГ ми издаден 7 дневен, и от там след това минах 3 ЛКК по 20 дни , и сега последното изтича на 16,06,2014г.

# 684
  • София
Имам февруари месец 6 дни болничен, след това на 11.04 АГ ми издаден 7 дневен, и от там след това минах 3 ЛКК по 20 дни , и сега последното изтича на 16,06,2014г.

Ако си работила след февруари, няма как да ти влияе. ЛКК издава за 30 дни. На теб откъде ти ги дават тия болнични всъщност? Аз се следих в частна клиника и не съм имала никакви проблеми с продълженията...

# 685

Ако си работила след февруари, няма как да ти влияе. ЛКК издава за 30 дни. На теб откъде ти ги дават тия болнични всъщност? Аз се следих в частна клиника и не съм имала никакви проблеми с продълженията...

.Да , работи до 11 , когато взех и първия си болничен от АГ. Ами в клиника, която работи със здравна каса, и на мен ми беше странно защо се издават за по 20дни, и си плащам за всеки по 30лв. , но все пак не съм била в такова тежко състояние и се притеснявах на другите места да не ме върнат. В тази клиника работи и АГ-то.

# 686
момичета искам да ви попитам по принцип има ли проблем с даването на болничен... Аз съм бременна в 10-та седмица... попитах гинеколожката ми как стоят нещата с болничен, но тя нещо ми се ядоса... и си мисля че няма да иска да ми даде...

В момента се чудя дали да направо да я сменям, докато е време... или какво да правя направо  незнам... а на работа става все по-напечено...

# 687
  • Пловдив
В момента се чудя дали да направо да я сменям, докато е време... или какво да правя направо  незнам... а на работа става все по-напечено...

Сменяй я.Търси,който дава.

# 688
Доктора те мотае нещо dobi4ka ,от 07.12.2013 съм в непрекъснат болничен..Не съм ходила на работа нито 1 ден..
таласъмче сменяй докторката..Повечето дават болнични без проблем..

# 689
Доктора те мотае нещо dobi4ka ,от 07.12.2013 съм в непрекъснат болничен..Не съм ходила на работа нито 1 ден..
таласъмче сменяй докторката..Повечето дават болнични без проблем..

Кой ви издава болничния АГ или личен лекар?. Ходите ли на ЛКК ? И проблемна ли е бременноста ви? Извинявам се за многото си въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт