Болничен по време на бременност-4

• 64 265
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
В работата не са ли наясно,че на 19 не си в болничен?Това е трябвало да го изясните на момента.Принципно възможностите са отпуск /платен,неплатен/ или да го отработиш.Тъй като е за минал период ,ще ти го оправят щат не щат.Говори с тях как точно,за да може да попълниш молба за отпуск

# 151
За 19 знаят и са ми пуснали последния ден от платения отпуск . За другите дупки , няма как да ги отработя, защото съм аниматор и правя детски партита , а с коремчето няма как да стане  Laughing  Затова ме интересуваше, дали могат да ми откажат неплатения отпуск и да успеят да ме прецакат по някакъв начин , защото с доста перипетии излязох в болничен ....

# 152
  • София
За 19 знаят и са ми пуснали последния ден от платения отпуск . За другите дупки , няма как да ги отработя, защото съм аниматор и правя детски партита , а с коремчето няма как да стане  Laughing  Затова ме интересуваше, дали могат да ми откажат неплатения отпуск и да успеят да ме прецакат по някакъв начин , защото с доста перипетии излязох в болничен ....

Вили
, мисля, че малко се обърка с дупките м/у болничните - необходимо е да има един отработен ден м/у болничният от ЛЛ и този от ЖК (както при теб). От там нататък, ако ще си в болничен до края на бременността, няма да имаш прекъсване, защото АГ-то ти е казала сама, че тя ще носи болничните на ЛКК за продължение. Т.е. идеята на ЛКК е точно да няма прекъсване в болничните. Затова не се притеснявай след първичния болничен, останалите са вторични, продължения от ЛКК със същата диагноза и няма дупки м/у тях. От теб се иска (след като така сте се уточнили с АГ-то) на деня, в който болничния ти е изтекъл (или първия работен, ако е празник или почивен ден), да отидеш на ЖК и да кажеш, че си за продължаване на болничен. Те знаят, пишат го, дават го на ЛКК за подпис и ти го дават, а ти го носиш на работодател. Това е. Нямаш прекъсване, само си следи всеки болничен до кога е и кога трябва да се явиш за продължение. Максимум е 30 дни за продължение.

Elfita, извинявай че се намесих и ме поправи ако не съм обяснила както трябва  Peace

# 153
  • Пловдив
viliito333 ,какви други дупки????Питаш едно,а явно мислиш за друго.Обсъждаме дупката 19 ти.Друга дупка нямаш,няма и да имаш.Прочети внимателно поста на jane_anderson

# 154
Лекарката, която ми е по ЖК , каза , че и между другите болнични ще има дупки от по 1 ден ... затова питам . Всеки ми казва различно и аз не знам вече, кого да слушам  ooooh! Crossing Arms

# 155
  • Пловдив
Лекарката, която ми е по ЖК , каза , че и между другите болнични ще има дупки от по 1 ден ... затова питам . Всеки ми казва различно и аз не знам вече, кого да слушам  ooooh! Crossing Arms

Ако ти ги издава комисия,няма да има дупки.Принципно така се прави първо първичен до 14 дни,след това продължение от по 30 дни.Уточни това още веднъж с нея

# 156
ок , мерси за информацията и на двете Ви  Hug

# 157
Здравейте,

В 9 г.с. съм и ме интересува дали ако в момента изляза в болничен ще ми стигнат дните до 45 дневния болничен преди термина, който е на 27 април.

Изчетох много но така и не разбрах тези 180 дни годишно ли се полагат или за цялата бременност?
Ако е годишно ще ми стигнат, тъй като от сега до края на годината има около 120 дни, а в следващата година ще са ми необходими също горе долу толкова.

Благодаря предварително за отговора Simple Smile

# 158
Би трябвало да ти стигнат, ако не си ползвала болнични за тази година.. Аз излязох в 7 г.с. и ми стигнаха.
180-те дни са за цяла година, защото болничните листове за целия период са с причина 1- Общо заболяване. Болничен за бременност е само 45-дневният.

# 159
  • Пловдив
В 9 г.с. съм и ме интересува дали ако в момента изляза в болничен ще ми стигнат дните до 45 дневния болничен преди термина, който е на 27 април.

Преброи си календарните дни от момента,в който искаш да излезеш в болничен до 45 дневния ти преди термин.45 дневния не влиза в 180 те дни

# 160
  • София
Привет,момичета!Не рядко съм получавала от вас помощ и сега имам следното питане!В майчинство съм,както се вижда от лентичката.Самоосигуряващо лице съм върху 420лв и съответно в момента взимам майчинство около 400лв на месец.Въпросът ми е,ако спра да взимам сега майчинство (или го прехвърля на някого примерно),започна да се осигурявам на максимума и още същия месец или следващия забременея и взема болнични (миналата бременност бях цялата в болнични поради куп причини),те върху 2000лв ли ще се наичлсяват или...?Дано успях да обясня ясно нещата,казусът е малко по-особен,Просто планираме сега пак да правим инвитро,а с тия мизерни пари,които получавам сега нещата не са розови.
Благодаря!

# 161
  • Пловдив
Въпросът ми е,ако спра да взимам сега майчинство (или го прехвърля на някого примерно),започна да се осигурявам на максимума и още същия месец или следващия забременея и взема болнични (миналата бременност бях цялата в болнични поради куп причини),те върху 2000лв ли ще се наичлсяват или...

Не,няма да са върху 2000 лв.Базата за болничните е 18 м назад т.е ще ти вземат осигуровките 18 м назад.В случая нямаш полезен ход,за да си вдигнеш обезщетението.

# 162
  • София
Мерси,Елфита!Т.е. да разбирам,че както размерът на майчинството,така и размерът на болничените,се определя от дохода за предходните 18месеца?
В такъв случай мога ли все пак сега да започна да се осигурявам на максимума,докато съм все още по майчиснтво,за да не губя време?Дори и без намерение скоро да ползвам болнични,просто да се събират месеци с макс.осигуровка?

# 163
  • Пловдив
Мерси,Елфита!Т.е. да разбирам,че както размерът на майчинството за него е 24 м назад ,така и размерът на болничените,се определя от дохода за предходните 18месеца? за болничните за общо заболяване е 18 м,да
В такъв случай мога ли все пак сега да започна да се осигурявам на максимума,докато съм все още по майчиснтво,за да не губя време?  Дори и без намерение скоро да ползвам болнични,просто да се събират месеци с макс.осигуровка? пари на вятъра ще бъдат.ще изсипеш много пари,които после няма да имат възвръщаемост

# 164
  • София
Отново благодаря,Елфита!
Последно питане-мога ли да направя следното-прехвърлям майчинството на мъж ми сега,той също е самоосигуряващо се лице,почвам да се осигурявам на 1000лв,айде да не е на максимума и забременявам и почвам с болничните?И съвсем ориентировъчно на каква сума ще са те?мЕРСИ!

Общи условия

Активация на акаунт