Частни детски градини - София (7)

• 64 785
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Абсолютно същото ще кажа и аз - няма ден нещо да не са правили и прочее. Е, сега лятото малко по-ваканционно го дават, но така и трябва, нямат "материал" за минаване.

# 166
По-принцип, разбира се, има значение и възрастта на детето. При яслените групи не могат да се очакват кой знае какви занимания, в смисъл малки са още децата за много от нещата, по- кратко си задържат вниманието. И да направят някакви произведения на изкуството по- вероятно ще е госпожите главно да са ги правили. Там по- скоро май песнички и прочее. Всъщност не знам, де, малката не е ходила на ясла.

# 167
Някой може ли да препоръча ясла в близост до мола на бул. България.
Дъщеря ми октомври прави 2 г. и трябва да я запишем някъде, че ще се връщам на работа.

Лична препоръка не мога да дам, но съм виждала наблизо ЧДГ "Мария Магдалена", така че може да се поинтересуваш за отзиви за нея.

# 168
По-принцип, разбира се, има значение и възрастта на детето. При яслените групи не могат да се очакват кой знае какви занимания, в смисъл малки са още децата за много от нещата, по- кратко си задържат вниманието. И да направят някакви произведения на изкуството по- вероятно ще е госпожите главно да са ги правили. Там по- скоро май песнички и прочее. Всъщност не знам, де, малката не е ходила на ясла.

От обиколките по градините и аз установих, че в малките групи не се акцентира толкова върху езика. В Германи например изрично ги питах и казаха, че на малките само пеят песнички на немски, а след 3 год. започва обучението. В Wonderworld обаче забелязах, че говореха на всички деца на английски.

# 169
Някой може ли да препоръча ясла в близост до мола на бул. България.
Дъщеря ми октомври прави 2 г. и трябва да я запишем някъде, че ще се връщам на работа.

Лична препоръка не мога да дам, но съм виждала наблизо ЧДГ "Мария Магдалена", така че може да се поинтересуваш за отзиви за нея.
Благодаря   bouquet
Мястото изглежда удобно за нас, ще отидем да разгледаме и там.
Ако някой вече има отзиви, моля да ми пише  Hug

# 170
  • София
И аз се интересувам от ЧДГ М Магдалена, моля ако някой знае нещо актуално да сподели.

# 171
Здравейте,
Изключително съм впечатлена от усилията, които са положени, за да се събере информацията за частните ясли и детски градини, както и от изчерпателните отговори на зададени въпроси.
Аз се интересувам от информация за частна детска ясла Пчеличка в Западен парк. Не я видях в първоначалния списък и има само един коментар за нея в предишната тема - на Anna Molly, чиято дъщеря ходи там. Anna Molly или някой друг с впечатления, можете ли да дадете подробности?
Имат сайт, макар и не особено добре поддържан -  http://pchelichka.dir.bg/_wm/pbasic/?df=186&dflid=3. Другата седмица ще отида на място, но бих се радвала и на други лични впечатления. Интересувам се и за други ясли (синът ми ще стане на 1 г. през септември) в района на Света Троица или по линията Света Троица - Полиграфически комбинат. Звънях във Веда, която ни е относително близо, но там взимат деца след 1.5 г.

И още един въпрос, тъй като съм нова - как мога да се запиша за да следя темата постоянно?

# 172
  • София
....
И още един въпрос, тъй като съм нова - как мога да се запиша за да следя темата постоянно?

След като си писала в темата, при всеки нов отговор ще ти излиза в "Отговори" (горе).

# 173
Благодаря, missence!

# 174
  • София
Здравейте, бих искала да ви помоля, ако имате някакви отзиви за частна детска ясла Криси в жк. Люлин, да ги споделите.  Flutter Намирам само стари мнения и то не положителни. Надявам се да са се променили нещата. Също ако може да ми препоръчате други ясли в районите Надежда, Връбница, Люлин, в краен случай Центъра около метрото. Аз търсих, но повечето ЧДЯ и ЧДГ са в т.нар елитни квартали - Лозенец, Бояна, Симеоново и т.н., които на нас са ни безумно далеч. Цената също е от значение, за съжаление.  Cry

# 175
... Интересувам се и за други ясли (синът ми ще стане на 1 г. през септември) в района на Света Троица или по линията Света Троица - Полиграфически комбинат. Звънях във Веда, която ни е относително близо, но там взимат деца след 1.5 г.

Относно въпроса ти в старата тема - да, Веда са в сградата на държавна градина, обаче имат и филиал в Сименс, той е нов и с много хубава база и там са яслените групи. В сградата на държавната градина не съм ходил, но съм чувал, че не е мн.хубаво там, стара соц. база. Да, вземат най-рано от 1,5 годинки, и въобще аз май не знам за частна градина/ясла, която да взема по-малки. Само в държавните ясли вземат толкова малки дечица. Не знам де, то всеки си знае, ама моето например е на 1г. и 3 месеца и не мога да си представя да го пусна на ясла, а вие сте още по-малки. Ми то си е още бебе, нито говори, нито разбира нещо, не бихме го дали на чуждо място толкова мъничко. Мисля не по-рано от 2 год., живот и здраве. Пък в тая Пчеличка изобщо не знам как ще ги гледат, това си е некъв детски център и аз съм от района и не съм ги и чувал, а пък толкова малко детенце да им дадеш - не знам.

# 176
  • София
Здравейте, бих искала да ви помоля, ако имате някакви отзиви за частна детска ясла Криси в жк. Люлин, да ги споделите.  Flutter Намирам само стари мнения и то не положителни. Надявам се да са се променили нещата. Също ако може да ми препоръчате други ясли в районите Надежда, Връбница, Люлин, в краен случай Центъра около метрото. Аз търсих, но повечето ЧДЯ и ЧДГ са в т.нар елитни квартали - Лозенец, Бояна, Симеоново и т.н., които на нас са ни безумно далеч. Цената също е от значение, за съжаление.  Cry

http://www.arlekino.info/za_nas.html  Тази е в Обеля, ако ти върши работа.

# 177
Попринцип си прав, че 1 г. е рано, но може би ще трябва да се върна на работа и нямам друг вариант, евентуално жена вкъщи, но там ми се струва дори по-труден изборът, да не говорим, че финансово не знам дали ще се справим.
Иначе доста частни ясли взимат от 1 г., някои даже от по-малки - 9-10 м. Аз съм го регистрирала и в държавната система, но първо, не е приет, второ, на тази възраст частна ясла с 5-10 деца ми се струва далеч по-добър, макар и по-скъп, вариант.
Относно Пчеличка - ходихме днес. Как да се изразя... една жена (твърди, че е детска учителка по образование) гледа 3-4 деца в една къщичка. Нямат лиценз, не съм я питала, но я няма в списъка на Министерството, а и не мисля, че може да покрие каквито и да е критерии. Жената може и да се държи страхотно с децата - имаше 3 като отидохме и им четяха приказки, но на нас със съпруга ми не ни вдъхна доверие. Тя гледа само малки деца - 1-3 г.
Таксата е 390 лв., включва храна, която е кетъринг, но не можа да ми каже името на фирмата: "Вива нещо-си беше...".

# 178
И аз като една бъдеща свекърва да дам съвет на Милената Embarassed
Върнах се на работа когато детето ми беше на 8м. -обстоятелства какво да се прави.
Взехме жена у дома. Вярно че бях се срещала с 20 жени и имах чуството че никоя няма да харесам. Е харесахме се с една от първите 5 минути. Все пак сложихме камери у дома. Жената го гледаше чудесно. Тръгна на градина на 2,4 м. Като говорихме с директорката когато той беше на 1.7 г. тя каза ако имаме възможност да си го гледаме у дома. Директорката направи същото със собственото си дете. А и нашето чуство беше такова. До тръгването на градина детето ми е имало веднъж сополи. Като тръгна беше 3 дни на градина , една седмица у дома. Добре че вече имахме баба пенсионерка, че иначе незнам какво щях да правя. 
И смесването на деца от различна възраст за мен не е приемливо. Дете на 1г. си е бебе моя на 3г. си е човек. Така че помисли пак.

# 179
  • София
Здравейте, бих искала да ви помоля, ако имате някакви отзиви за частна детска ясла Криси в жк. Люлин, да ги споделите.  Flutter Намирам само стари мнения и то не положителни. Надявам се да са се променили нещата. Също ако може да ми препоръчате други ясли в районите Надежда, Връбница, Люлин, в краен случай Центъра около метрото. Аз търсих, но повечето ЧДЯ и ЧДГ са в т.нар елитни квартали - Лозенец, Бояна, Симеоново и т.н., които на нас са ни безумно далеч. Цената също е от значение, за съжаление.  Cry

http://www.arlekino.info/za_nas.html  Тази е в Обеля, ако ти върши работа.
Гледах я тази Обеля /само сайта и/, уж готвят на място НО. Менюто ме изненада неприятно. Обяд Кремвирш!!! Следобедна закуска филия с масло и шоколад!!! Ами благодаря. Ама и таксата не им е ниска да кажеш .айде за толкова пари. Хигиената и изискванията към детските кухни са доста по високи, поне според мен. И предпочитам храната да НЕ се готви на място, или ако се готви да е нещо здравословно. Със същия успех ще му сложа в джоба най-еФтиния кремвирш и един кроасан и съм му "сготвила" за деня.

Общи условия

Активация на акаунт