Частни детски градини - София (7)

• 64 001
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Аз живея в Манастирски ливади и съм много доволна от новия адрес на ЧДГ Дима на ул. Българска легия, защото ми е близко и мястото е тихо и спокойно - далече от шумния и натоваорен бул. Бъкстон.

# 646
dika09, не е вярно, че децата се извеждат всеки ден. живеем до маргаритка, с гледка право в дворчето им. през последния месец децата въобще не са излизали. днес също не са навън. т.е. те не са поразредили излизанията, те направо ги преустановяват през зимата. миналата година децата бяха цяла зима вътре. изведоха ги едва през май  Shocked

# 647
Да ви следя  Peace

# 648
Когато търсех ясла за сина ми, говорих с директорката на "Маргаритка". Каза ми, че двора им бил 112 кв. не бил малък (според нея). Е добре де, казвам, а как ще изведете всички деца на 112 кв. м. А тя - "На смени по половин час на група"  Rolling Eyes

Останалите ми впечатления от срещата с нея бяха положителни. Но това със смените на двора не ми допадна никак.

# 649
sylvianaПропуснали сте, че съм написала "при подходящо време". Допускам, че са изключително малко градините, където децата излизат навън всеки ден - имам наблюдения от две, които са извън София/ в полите на Витоша, с двор на трева и чист сняг съответно. Отделно, точно извеждането навън трудно може да се гарантира предварително, дори при подобна практика в градината по ред причини. Какво е подходящо време е доста разтегливо понятие. В мъгливи дни като петък, когато сте писали, аз лично не бих си извела детето навън и дано това не се превърне в дебат дали мъглата е чист въздух или не Simple Smile. Иначе, да, в хубавите зимни дни биха могли да ги извеждат, не съм следила ден по ден. На смени обаче не са излизали, в това съм почти сигурна, децата винаги са заедно навън.

# 650
единствената причина, поради която писах за излизането на децата е, за да бъда от полза на хората, които се интересуват от градината. това определено не е градина, в която децата се извеждат често навън, дори и при приемливи климатични условия. всяка майка преценява дали и колко често желае детето да бъде навън и това е важно при избора на градина.  Peace

# 651
Аз живея в Манастирски ливади и съм много доволна от новия адрес на ЧДГ Дима на ул. Българска легия, защото ми е близко и мястото е тихо и спокойно - далече от шумния и натоваорен бул. Бъкстон.

А доволна ли си от градината и какви са таксите ако не притеснявам с въпроса. Интересуват ме частните детски градини в Манастирски ливади.
Благодаря!   bouquet

# 652
  • София
Днес отново се убедих, че градината да е в полите на Витоша-Драгалевци, Бояна , Симеоново и тн е предимство. Докато в София е мъгла и смрад в Драгалевци беше пролет и едно слънце пекнало.Децата поне ще си отиграят навън.
Имаше една майка която си пермести детето в градина в Самият град и след няма и месец си го върна отново горе.Същото каза и тя за въздуха.
Предпочитам да пътуваме 20 мин повече, но да е на чист въздух.

# 653
Bunnie, извинявай за въпроса, но в коя ДГ е детето ти? Моето е в "Ян Бибиян" в Симеоново, но когато днес я оставях, имаше лека мъглица, несравнима, разбира се, с плътната пелена над София.

# 654
Проблемът в околософийските квартали/села е с отоплението на дърва и въглища през зимата. След като във всяка къща е запалена камина, печка, локално парно и т.н. въздухът не е особено добър и там, макар и по други причини от в центъра. Съжалявам, че съм принудена да обърна внимание върху това, но през зимата тези квартали също не са идеалното решение (има ли такова, не знам...).

Между другото, преди два дни пък в София беше мръсна мъгла, в Драгалевци "чиста" мъгла с елементи на въглищни аромати... докато над Драгалевци беше кристално небе, слънце и топлина. Само че не може всички да отидем да живеем на Алеко, уви.

# 655
  • София
Bunnie, извинявай за въпроса, но в коя ДГ е детето ти? Моето е в "Ян Бибиян" в Симеоново, но когато днес я оставях, имаше лека мъглица, несравнима, разбира се, с плътната пелена над София.
Wonder World.

# 656
karmelita_007, тaкa е, и в тези квaртaли въздухът през зимaтa не е особено чист, но все по-често зa отопление се ползвa гaзтa.

Bunnie, мерси!

# 657
  • Sofia
Здравейте и от мен,
лятото моят син става а 2г. и обмислям варианта за частна ясла, въпреки че ще ни одобрят за държавна ...живеем в кв.Горна баня и скоро мисля да отскоча до Дойче шуле, за да видя там каква е обстановката и възпитанието, но много ще се радвам, ако някой тук сподели личен опит или има информация от познати.
Благодаря предварително!  bouquet

# 658
 Peaceздравейте, следя темата

# 659
  • София
Здравейте и от мен,
лятото моят син става а 2г. и обмислям варианта за частна ясла, въпреки че ще ни одобрят за държавна ...живеем в кв.Горна баня и скоро мисля да отскоча до Дойче шуле, за да видя там каква е обстановката и възпитанието, но много ще се радвам, ако някой тук сподели личен опит или има информация от познати.
Благодаря предварително!  bouquet
ПРедполагам имаш предвид това Дойче Шуле . Има мнения в по-стари теми - изключително негативни. Аз съм го посещавала преди 7 години с опознавателна цел, също съм с отрицателни впечатления, но все пак е минало много време.

Общи условия

Активация на акаунт