Частни детски градини - София (7)

• 64 788
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Включвам се за дам положително мнение за ЧДГ The Castle. Прочетох няколко не много ласкави коментари, но все от хора, които не са ползвали услугите им.
здравейте bg_trinity, това че сте доволна от детската градина, в която сте записала детето си е супер и се радвам че има и доволни родители във форуа, но това, че един и същи коментар го copy/paste-вате в няколко различни теми е малко смешно, още повече, че читателките сме едни и същи майки и така тенденциозно преписвайки едно и също по-скоро разваляте имиджа на градината.
Иначе, моето мнение е, че заниманията, които сте посочила са много впечатляващи, както и таксата.

не виждам какъв е проблема, че си копира поста, а не го пише наново. Това е дребнаво....

Иначе и аз разбрах, че Wonder World ще имат нов филиал. За новата сграда- според мене скоро няма да стане. Проекта е замразен, нищо че те всеки път обясняват че почват пак  ит.н.
Но ми е интересна новата сграда-хем ми е супер близко и удобно, хем и не знам дали ще е толкова хубава като тази в Драгалевци. Все пак де си горе на високото си е огромно предимство.Чакам с нетърпение повече инфо и ще решим дали да се местиме или не.

# 391
За съжаление строежът на новата сграда спря. Ходихме това лято, но нищо не се строеше. Говорят, че били осигурили финансиране и пак ще започнат. Аз се интересувам, защото голямото ми дете е в "Св.Георги".

# 392
  • София
Аз си мислех, че вече са го завършили и че са пренесли даже там училището  Embarassed Понеже започнаха строежа още докато синът ми беше там на градина.
Относно базата на Фънки Мънки на "Н. Вапцаров" - сградата определено е по-голяма и по-удобна от детската градина на Чуден свят, но говоря за сградите, в които бяха преди - на "Панорамен път" и на "Голяма могила". Тук пък недостатъкът е че са сбутани между големите офис сгради. Най-добре е да ги посетите на място и да прецените сами. А и да видите все пак кои преподаватели и кои деца се местят.  Peace

# 393
bg_trinit[/b]y, много благодаря за подробния пост. За съжаление,моето дребосъче ще е по-малко от изискваната възраст другата есен. Иначе звучи супер (макар че за нашите финансови възможности таксата би била малко свръх). Чак ти завидях  Hug Успех на твоето детенце и дано се чувства все така добре там.

# 394
Peekaboo ми е много близо - някой води ли детенцето си там вече? Не откривам цените им newsm78

Август се обаждах в Peekaboo, тъкмо я бяха открили. Цените им ми се сториха непоносими - за яслена група (дете на възрастта на твоето) - 700 лв. промоцинална цена до септември Grinning След това - от 88 лв. нагоре... Най-добре им звънни и си ги питай.

# 395
bg_trinit[/b]y, много благодаря за подробния пост. За съжаление,моето дребосъче ще е по-малко от изискваната възраст другата есен. Иначе звучи супер (макар че за нашите финансови възможности таксата би била малко свръх). Чак ти завидях  Hug Успех на твоето детенце и дано се чувства все така добре там.
Hug благодаря Hug успех и на вас!!!! И дано откриете и вие най-доброто място за детенце  Hands Thumbsup

Забравих само да добавя, че детската градина е лицензирана от МОН, но разбира се с името на български Peace

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 17:30 от bg_trinity

# 396
Peekaboo ми е много близо - някой води ли детенцето си там вече? Не откривам цените им newsm78

Август се обаждах в Peekaboo, тъкмо я бяха открили. Цените им ми се сториха непоносими - за яслена група (дете на възрастта на твоето) - 700 лв. промоцинална цена до септември Grinning След това - от 88 лв. нагоре... Най-добре им звънни и си ги питай.
Благодаря за информацията.

Отзиви за ЧДГ "Усмивка" някой може ли да даде?

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 13:05 от water

# 397
това за помещенията на Жирафчето ме заинтригува.Снимките, които са качени са от прерода, София и т.н.т. Ами...ако е така както пишете, май не си струва. То си има норматив за квадратура/дете. Изглежда и таксите в ЧДГ-тата сериозно са дръпнали. От 500-=оо да отидат На над 700лв. Дали си струда се питам. И пак ще споделя моето мнение-има си ЧДГ-та за които си струва таксата-база, обучение/не по балет и фехтовка/, ценз на учители..., но за ЧДГ тип "клубче"...не съм сигурна. Като чето колко нови имена са се появили, а в регистъра на МОМН и в БАЧУ няма сериозни промени. Май някой се опитва да го удари на печалбарство. И тази нова /БСП/ - министърка пък беше категорична- "няма да ИМ ПЛАЩАМЕ на частните ДГ! Не ви е лесно, майчици.

# 398
  • София
.....И тази нова /БСП/ - министърка пък беше категорична- "няма да ИМ ПЛАЩАМЕ на частните ДГ! Не ви е лесно, майчици.

А, то защото като ПЛАЩАТ на ДГ субсидия и като гледам с какво ги хранят и как се държат с децата   Tired Мерси за подхвърлените стотинки, няма нужда  Stop

Лесно в живота няма, по-хубаво сега на мен да ми е трудно, отколкото после на детето ми  Peace

# 399
Абсолютно си права. Но ако дадат субсидията, за родителите ще паднат около 1000лв, което веднага дава възможност на повече родители да се възползват от ЧДГ. Ама сещайте се тогава колко претенции ще имат към ЧДГ институциите и се опасявам, че в начина на работа ще се търси уравновиловка с общинските, а това не е добре. Но пък има и нещо безкрайно добро- от само себе си ще отбаднат измислените ЧДГ и няма да подбиват авторитета на "истинските, работещи както трябва.

# 400
  • София
Всичко е в сферата на "ако", "евентуално" и т.н. Засега всеки се справя сам, както може  Peace Всички плащаме данъци (и то не малки), а аз напр. не получавам детски, детето ми не е в ДГ и т.н. С две думи плащам за децата на другите, но здраве да е  Laughing Това е една друга тема и не ми се дискутира даже  Tired

# 401
  • София
Дам, тази тема я бяхме дискутирали по-рано и предлагам да не я почваме пак.......

# 402
.....И тази нова /БСП/ - министърка пък беше категорична- "няма да ИМ ПЛАЩАМЕ на частните ДГ! Не ви е лесно, майчици.

А, то защото като ПЛАЩАТ на ДГ субсидия и като гледам с какво ги хранят и как се държат с децата   Tired Мерси за подхвърлените стотинки, няма нужда  Stop

Лесно в живота няма, по-хубаво сега на мен да ми е трудно, отколкото после на детето ми  Peace

Що, лошо ли ги хранят? Не знам, обаче ако съдя по държавната детска кухня, много е по-хубава от частните, така че колкото и парадоксално да изглежда, но няма да се учудя, ако в ДДГ хранят децата с по-хубава храна от частните ДГ.

# 403
  • София

Не знам, обаче ако съдя по държавната детска кухня, много е по-хубава от частните, така че колкото и парадоксално да изглежда, но няма да се учудя, ако в ДДГ хранят децата с по-хубава храна от частните ДГ.

Да, дават им от най-прекрасните кренвирши и от най-вкусния маргарин.

# 404
СРЯДА
Закуска - пресни плодове, кус-кус със сирене,
чай
Междинна закуска - пресен плод
Обяд - таратор, пиле фрикасе, пълнозърнест
хляб
Сл. закуска - козуначено руло с мармалад,
прясно мляко /чай/

сряда 25.09
закуска: к-ле: масло, халва, шунка,  чай с мед
подкрепяща закуска: плод
обяд: таратор, кюфтета по чирпански, плод
следобедна закуска: мюсли с мляко

Да открием разликите Laughing
Закуска: В едната имаме изключително полезната шунка и халва. Без плод - плодовете са с най-добре да се ядат до обяд.
Обяд: При единят вариант има кайма...в другият месо. Зърнените тук ми липсват, но може би мюслито от следобедната е голяма порция та да компенсира.
Количеството и качеството няма да коментирам всеки знае най-добре за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт