Частни детски градини - София (7)

• 63 976
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Онзи ден (в един магазин) ми дадоха брошура на ЧДГ с изучаване на хинди, но нямам никаква информация. Просто ми направи впечатление, че и този език може вече да се изучава в ДГ. Може да е полезно за някого.

# 691
  • София
Здравейте!
Имаме детенце на година и 8 месеца. Търсим частна ясла, живеем в Лагера. Видях, че преди мен са питали, но аз пак да питам, защото не видях конкретен отговор : Частна ясла в Лагера, Хиподрума, Крива река, Бъкстон, може и към Красно село? И ако може да е до 550 лв. макс....

Аз живея в Крива река и до нас е Веселата къща. Други частни градини и ясли няма в близост около нас. Веселата къща мисля че е за деца над 2 год.

# 692
Здравейте,

Интересувам се от пресни мнения за ЧДГ "Сияние".
В старите постове прочетох, че педагогическата подготовка им е много добра, но се чудя и за разни неща като дали имат дворче, допълнителни спортни занимания, както и къде ги водят на плуване.

Всъщност колебанията ми са за Сияние, 101 защо и Увекинд.

Благодаря предварително за вашите отзиви! Simple Smile

Поздрави,
Петя

# 693
  • София
"Сияние" имат едно много малко дворче, което както те ми обясниха е за извеждане на яслената група. Останалите деца ги извеждат в боянския парк. На другите ти въпроси не мога да отговоря. Не си спомням какво ми бяха казали за допълнителните занимания.

# 694
Вече има ли отзиви за ЧДГ Кита (разбирайте - какви са, аджеба, таксите?). питах пак тук преди 2-3 месеца - обае конспирацията е голяма и никой не можа да ми каже. виждам, че 10-ина поста преди този, друг потребител е писал, че нямат цени в сайта, но са активни във фейсбук. следователно или успешно симулират дейност, или гледат нечие дете.

П.П. Истината е, че таксата е около 1200-1500 лв. на месец (освен ако не греша и таксата не е 2000 лв.) така че с 10-ина деца да връзват двата края (въпреки че галерията за Коледа е с 4 деца). но нямат обявена на сайта такса и така създават впечатление, че по заявлението и по-нататъшните разговори с родителите преценят колко можеш да кихнеш и се договарят индивидуално. в момента нямат наплив от кандидати и могат (а и трябва) да дерат кожи. след като я разработят, ще намалят цените и ще ги фиксират.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 16:27 от hue

# 695
  • Berlin
Имате ли впечатления от сградата на Малки стъпки и Фънки мънки в Мусагеница?
Виждам, че в сайта на Фънки мънки пише, че са в сграда, проектирана специално за ДГ, но и Малки стъпки ли са в същите помещения в такъв случай или са две отделни? Simple Smile Каква е таксата за Малки стъпки?

# 696
  • София
Имате ли впечатления от сградата на Малки стъпки и Фънки мънки в Мусагеница?
Виждам, че в сайта на Фънки мънки пише, че са в сграда, проектирана специално за ДГ, но и Малки стъпки ли са в същите помещения в такъв случай или са две отделни? Simple Smile Каква е таксата за Малки стъпки?
Имам впечатления от сградата. Една е, така че я делят по някакъв начин. На фасадата пише само Little Steps, Фънки Мънки не са посочени. Помещенията (гледани само отвън, вътре не съм влизала)изглеждат просторни и светли. Дечицата ги извеждат често на двора.
В момента в непоследствена близост започна строежа на втория корпус на сградата, където ще бъдат началното училище и гимназията. Строежът е отделен с огради и е обезопасен, но все пак шумът и прахолякат няма как да бъдат спряни.  Peace

hue, това в послеписа реални лично ваши впечатления ли са или са догадки?

# 697
Здравейте, някоя мама има ли отзиви и впечатления от следните градини/ясли:
- Аника в Младост 4
- Ежко Бежко
- Германи - най-скъпа - с включения транспорт излиза около 950 лева, което е почти двойно на другите. Дали си струва инвестицията или за тези пари по-добре детегледачка и да не му развалям режима на детето.

Трябва да намеря ясла на малкия (1 година и 3 месеца) и да тръгне през март и се чудя между тези трите. Разбира се, ще ги посетя на място, но ми се иска и чужди впчеатления да събера.

# 698
За дете на 1 година аз със сигурност бих предпочела детегледачка. Дори не бих помислила за ясла, освен по финансови причини и някаква непреодолима нужда.

# 699
Предпочитам яслата заради социалните контакти. Той обича да е сред деца, постоянно обикаляме на разходки и се срещаме с различни наборчета и започва да се заиграва. Все си мисля, че като е сред набори, ще му е по-интересно и ще забрави, че не е с мен. + факта, че ще се учи от другите.

# 700
  • Sf
Детегледачката нали ще го води по градинки - ето ти социални контакти. За детегледачка съм и аз, за тази възраст.

# 701
  • София
Titolino, моят син също е много контактен, но ми беше жал да го пусна на ясла, пък и имах възможност да си го гледам. Записах го на градина на 2г. и 4м., дотогава осигурявах социални контакти по градинките, с посещения на Музика за бебета и Джимбори.
За първите две градини нямам впечатления. Мога да кажа за Германи, че в цената влиза плуване 2 пъти седмично, има видео наблюдение и базата наистина е много добра. Яслата е в най-голямото и слънчево помещение и има малка площадка с по-бебешки играчки, отделно от тази на децата в градината. Храната я готвят на място и от качествени продукти. За бусчето мисля, че в момента няма места, ние самите отложихме ползването на транспорта, докато стане на 3,5г.
Записахме детето в Германи заради обучението по немски. Таксите на градините с немски език са подобни и тази на Германи не е от най-високите (отчитайки екстрите, които предлагат спрямо другите). Ако не държите на този език, детските градини с английски са повече и заради по-голямата конкуренция има и по-ниски такси. Така или иначе до 2г., а някъде и до 3г., децата не ги занимават с чужд език.

# 702
titolino, аз пробвах и двата варианта - детегледачка и частна ясла, точно когато детето ми беше колкото твоето. и за двете мога да посоча "за" и "против".
накртко: в яслата детето се забавлявше повече, стана по-самостоятелно и намери приятелчета. големите минуси за мен бяха болестите и трудната адаптация. тези минуси ги нямаше при детегледчката. тя, обаче, не беше педагог, а медицинска сестра. грижеше се добре за детето, но пък куцаха реда и правилата малко (детето доста се поразглези, а тя не смееше да бъде по-строга с него), както и заниманията, които предлагаха в яслата - песнички, стихчета, танци, гимнастика.
аз избрах да комбинирам - когато детето започваше да ходи с нежелание в яслата, за 1-2 седмици оставаше с детегледачката.  Peace

# 703
Sylviana, а вашата детегледачка как се нави да гледа детето от време на време?
Аз мисля да пробвам с ясла, но ако много боледува, ще мислим вариант с детегледачка. Досега почти не е боледувал, та бързо ще си покаже дали ще се разболява често или не.

# 704
  • София
Дъщеря ми тръгна през октомври на годинка във "Веселото гардже" (ние живеем в "Младост"), а направих избора си и с помощта на мненията в тази тема. Познаващите ме знаят каква "манаджийка" съм и как на всичко мога да намеря кусур, но от яслата съм изключително доволна и благодарна на насочилите към нея. Имам батко на 15, тръгнал на ясла на същата възраст. Затова  съм от тези, които споделят мнението, че изборът зависи изцяло от детето и семейството и винаги се дразня, когато категорично се заявява "на тази възраст еди кое си е правилното". Имахме късмета детето да се адаптира бързо (бързо според моите разбирания, естествено) - от няколко седмици сама си прибира обувките и тръгва с каката към групата, а, като я взимам, ми се явява винаги с усмивка. Научила е много, а доста се притеснявах, защото преди това все беше залепена за мен и ревеше от всеки непознат. Понеже периодично получаваме нещо като отчет какво са учили (инфо и линкове с песнички и филмчета) и веднага си проличава с кое са учили да танцуват, да назовават нещо и т.н. Досега е боледувала 3 пъти - като единият път беше на 30 дек, след близо 10 дни вкъщи. Доста набори в отчетната ни изкараха повече болести за периода, без да са на ясла. Ясно ми е, че рискът от боледуване е по-голям, но поне за нас е пренебрежим в сравнение с положителните страни. И да - до голяма степен е въпрос на късмет да улучиш детското заведение, което ще допадне на детето, на теб, на всички значими фактори и персони за детето - затова късмет и успех в избора!

Общи условия

Активация на акаунт