КРУИЗИ /тема 2/

• 78 708
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ironic Да продължим тогава още малко за Палермо. Прекрасни градчета, а и причината за посещението им си струва.
 Erice е близо и е възможно да се посети от Палермо, но не знам дали има екскурзия до там от кораба, все пак са над 100 км. Известен с двете си крепости. Страхотен лифт го свързва с ниско разположения Трапани.
Savoca и Taormina не може да ги посетим с екскурзия от кораб акустирал в Палермо и сигурно такива няма, разстоянието в двете посоки е над 500 км.
Те са удобни и ги има в графика на корабните екскурзии от пристанища Месина и Катания. В техните екскурзии влиза и Етна.
От Палермо най-много може да се пресече острова и да се отиде до Долина на храмовете в Agrigento.
Другото, което е близо е Cefalu, праисторически град от картагенски времена.
И съвсем близо разположения, но високо Monte Pellegrino, където са открити костите на Santa Rosalia в пещера, спасила града от чума.  
Не на последно място и вече споменатия Monreale, съвсем близо до Палермо. Страхотната гледка към залива и Катедралата на Монреал-Успение Богородично привличат задължително.
Tari Tasartir Това беше отново за теб, ако решиш да избираш екскурзия от кораба.
Колкото до шатъл-буса, дано вече да го има за всички и да е безплатен. Но ние винаги така или иначе сме влизали с кола, което си остава най-удобния вариант.

# 271
  • Варна
Разбира се ,че си има ред и той безусловно трябва да се спазва.
Ставаше въпрос за екстремна ситуация .
За слизане на междинно пристанище няма проблеми , става много бързо.

# 272
  • Варна
Ironic Да продължим тогава още малко за Палермо.

Блед поспри се малко.Нали подчертаваш , че круиза е време за мързелуване , глезене , лукс , релакс...............Simple Smile В същото време за 6 - 12 часовите престои на кораба в порт изписваш едни фермани с цели за посещения , че чак и рейдове за намсиколко стотин километра.Не е ли по добре по кротко , някое кафенце , някое коктейлче или фрапенце по стъргалото , е хайде и някоя църква свещ да запалиш , ама това при няколко часово спиране в градове като Рим , Атина , Истанбул или Барселона да съставяш фермани с цели и да обикаляш като улав си е малко попрекалено.Нали бъдещето е пред нас.За такива големи цели е добре да се разгръщат отделни пътувания.

# 273
  • София
peterky2002 Спирам, спирам, но въпросите не ми дават мира.
Явно не четеш всичко, това което го пиша е от питанията на хората, които искат да изберат как да си изкарат времето на дадено място. Съвсем логично е, че не може да се види всичко това, което аз съм го видяла постепенно, поне при три посещения.
А това което ми предлагаш относно релакса, аз отдавна го написах, че при круиза на който тръгваме след няколко дена, 14 дена почти няма да слизаме от кораба, освен на кафе на хубав бряг. Искам да се насладя на тези места най-вече от кораба и да направя снимки, които не се получават от брега.
Дано да си видял поне за кои брегове говоря:
https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … 4459c8c&msa=0
Тръгваме на 2-09 и ще спазя всичките ти препоръки, дори много повече, защото няма нито едно място на което вече да не сме били.
И друго, църква, катедрала, манастир не пропускам, това което правя най-много, е да паля свещи. Градовете, които изписа, нито един от тях/и много други/ не съм разгледала от круиз, а и аз го писах вчера, но явно четеш между редовете.
А километрите, за които говориш понякога са задължителни.
Няма как...
Да спреш в Ashdod, Израел и да не отидеш до Божи гроб или Червено море.
Да спреш на Порт Саид, Египет,да видиш Кайро с обяд по Нил пирамидите и кораба да те чака в Александрия, над 400 км. преход от кораб. 
Същото се получава и за това, което говорихме, от Казабланка да видиш Рабат и Маракеш.
И още много подобни примери. Но ти не бери грижа за лукса и релакса, има го в изобилие, дори в повече.
Специално за теб приятелю.....

# 274
  • Варна
Моите възприятия са други.На няколко от точките на круиза ти съм бил по няколко пъти по седмица , а на едно от тях - 3 месеца.Това е твърде различно от няколкочасовото посещение по време на круиз.

# 275
  • София
peterky  Laughing Толкова съм по-млада от теб, но пак те "бия", на всичките места/пак не четеш/ съм била по минимум 7 дни, а на две съм изкарала с месеци служебно/разкопки/.  Laughing

# 276
  • Варна
peterky  Laughing Толкова съм по-млада от теб, но пак те "бия", на всичките места/пак не четеш/ съм била по минимум 7 дни, а на две съм изкарала с месеци служебно/разкопки/.  Laughing

нищо с никого на искам нито да си меря , нито да се сравнявам , нито да се надхвалвам , много отдавна съм ги преминал фазите да се доказвам на някого. Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Ако някой пита нещо и мога да му помогна гледам да го правя  Simple Smile
oпразни си ЛС да не спамим тука

# 277
  • София
ВАЖНО
Поради това, че голяма част от всички тук ползват круизите на MSC Cruises ви информирам. Получих писмо от клуба в което се казва. От есента влизат в сила нови тарифи, които определят нивата на престоя и самото плащане, те са:
BELLA
FANTASTICA
AUREA
YACHT CLUB

Колкото е по-високо нивото в този ред, толкова повече преференции се получават.
Според мен това е опит на компанията да се опита да вдигне нивото, което беше определяно като нискобюджетно. Поради тази причина може би изчезнаха и изключително ниските цени, които се предлагаха в началото на годината.

# 278
  • Пловдив
Аз също видях тези категории в сайта на компанията и не можах да се ориентирам много точно, но общо взето в зависимост от това коя избереш-цената е различна и явно и услугите, които се ползват също. Не знаех, че това е ново, защото преди не съм се интересувала, а и сега не се задълбочих в подробностите. Дано все пак да имат някакви хубави промоции по-нататък, защото... Twisted Evil много съм се навила. Bled, хайде не си ли заминала-знам че е на 2.09, но нямам търпение да се върнеш и да чета подробности. Аз може и да съм по-нетърпелива и от теб-нали не съм ходила  за разлика от твоите безброй круизи, та чакам с нетърпение разказа ти и отзиви след това. Още веднъж всичко най-най хубаво и мнооого приятни емоции. Party

# 279
  • Бургас
ние днес се върнахме от нашия круиз с DIVINA по маршрута Истанбул-Дубровник-Венеция-Бари-Катаколон-Измир, като цяло сме доволни, беше ни досто горещо, порадитази причина в Измир и Катаколон не слязохме на брега,беше 37 градуса и направо ни се изпари желанието за разходки, освен ако не сте любители на жегите, не препоръчвам този маршрут през август, като за първи круиз се оправихме лесно, относно качването и слизането на терминала в Инстанбул беше  лесно, в 11ч. почна качването и за има-няма 15 мин. вече бяхме в каютата, на връщане корабът акостира в 7.30ч., ние бяхме в последната група за слизане, в 8 трябваше да освободим каютата, в 8.30 ни викаха в една зала и в 8.45 вече бяхме слезли и си бяхме взели багажа,  за съжаление последният ден на кораба си загубихме фотоапарата и останахме без снимки.... ако някой се интересува от този кораб и маршрут конкретно, с радост ще дам всякакви подробности, още веднъж благодаря на всички пишещи  за помощта, която получих тук

# 280
  • София
rrp bouquet Много ти благодаря, да, тръгваме на 2-9, но се качваме на кораба на 7-9, слизаме на 21-09.
За тарифите, примерно с BELLA, не може да се избира предварително часа за вечеря в основния ресторант. Часът за вечеря се определя от компанията в момента на настаняване на борда на кораба.
За room-service се заплаща такса, в другите тарифи не и т.н.

asya02 Радвам се, че сте изкарали хубаво и страшно съжалявам за фотоапарата. За да те успокоя ще ти кажа, че ние също си забравихме апарат на остров Мадейра/в едно кафене/, съвсем скоро, вътре имаше 800 снимки, които не бях прехвърлила в лаптопа. Ако се бяхме върнали, кораба щеше да тръгне без нас. Пожелавам ти да отидете отново и да направиш снимките пак, както ще направим и ние.
А сте слезли толкова бързо накрая в Истанбул, защото това е междинна спирка за този кораб, хората са малко, крайната/и начална/ е Венеция.

# 281
  • Бургас
да, права си, в  Истанбул се качихме не повече от 200-300 човека, бързото качване и слизане наистина ме учуди, за фотоапаратата ме е яд,защото го забравихме заедно с карата на масата на бюфета,  и след точно 5 мин.,когато на вратата на каютата се усетихме,че няма с какво да си отключим, пратих сина ми бегом обратно и той намерил картата, на масата седели други хора, но апарата вече го нямало....няколко пъти ходих да питам на рецепцията,но никой не го върна, надявах седасепояви, защото мислех, че едва ли някой от пасажерите ще се полакоми за не особено скъп фотоапарат, за мен беше важен заради снимките, ама карай...

# 282
  • София
asya02 Не се чуди, колкото и да се опитват да привлекат клиенти от мегаполиса Истанбул, от тези 13-14 милиона почти не се качват турци, 200-300 човека от които повечето са българи и др. Разбира се, че качването и слизането ще става за максимум час, разликата е огромна от там където същото трябва да направят 4-5 хиляди. Ние също предпочитаме да отидем до Италия, отколкото да се качим в Турция.
В последно време, поради ниските цени на корабите се срещат и такива случай, преди не можеше да си го помислиш. Забравяли сме чантата си пълна с документи и пари на масата. Сърцата ни се обърнаха, връщайки се на масата, нея е нямаше......Но след малко ни се обадиха от рецепция да отидем да си е получим ? Много зависи и от кораба и компанията....

# 283
  • Бургас
Ася, предстои ми пътуване идната седмица с круиз по този маршрут - Истанбул, Дубровник, Венеция, Бари, Катаколон, Измир,Истанбул. Ако можеш да споделиш някакви впечатления, може и на ЛС, ще съм ти много благодарна!  bouquet

# 284
  • София
mle4ko Пътувахме на този кораб при първото му плаване. Ще останете доволни. Писахме за Дивина в тази тема. Също и за някои от местата има инфо.

tanilll Ако прочетеш това... трябваше да се организираме да се видим на кораба, ще е прекрасно. Почти на всеки круиз си намираме приятели с които изкарваме хубави моменти.
Скрит текст:
Ако около 13 часа видиш на паркинга, за който говорихме, черен джип с BG номер, обади се...
Тук е момента да кажа няколко думи за интернета на корабите, все забравях този въпрос. Това все още е скъпо удоволствие по време на плаване. Въпреки, че вече има някакви проблясъци на намаление на цените или безплатен за членове на клубове.
Цената, която трябва да предвидите, ако ви се налага е различна, но се движи в порядъка на 1 евро за две минути, тоест 1 час достига 30 евро.
Ето и примерни цени на  Princess Cruises:

Телефонно обаждане/сателитно/
$ 49.50 за 10 минути

Интернет
120 минути
$ 72.95
Включва 20 бонус минути
240 минути
$ 102,95
40 бонус минути
460 минути
$ 162.95
60 бонус минути
680 минути
$ 202.95
80 бонус минути 
1 100 минути (за World Cruise само)
$ 252,95
100 бонус минути
Във всички планове $ 3.95 е такса за активиране

Тръгваме, куфарите чакат, при възможност ще има включване.
Още веднъж на всички много благодаря за пожеланията.
Пожелавам на тези които също тръгват, едно невероятно плаване и незабравими моменти.
До скоро...

Общи условия

Активация на акаунт