КРУИЗИ /тема 2/

• 78 888
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Двупосочни са билетите. За кой град ти трябва шатъл?

# 361
За Барселона пита-цената дали си спомняш The same myself?

# 362
За Барселона ползвахме шатъла на пристанището си. 3.50 евро е двупосочен билет, имаше и еднопосочни май по 2.50. Корабът мисля предлага друг шатъл и е по- скъп около 10 евро.

# 363
За Барселона ползвахме шатъла на пристанището си. 3.50 евро е двупосочен билет, имаше и еднопосочни май по 2.50. Корабът мисля предлага друг шатъл и е по- скъп около 10 евро.
Мисля,че питат за шатъли от Коста,но според мен от пристанището е по-евтиния вариант.
На MSC в програмата на деня пишат цени шатъли т.е. инфото се получава в нощта преди деня за посещение-стига за размисъл и избор.

# 364
Извинявам се, не съобразих, че се пита за друга круизна компания. Но предполагам е същото, няма да е по-евтино от шатълите на самото пристанище, които на места са дори безплатни. По-рано дадох пример с Марсилия, където имаше безплатен, а МСЧ искаха към 16 евро.

# 365
Имаме три града, за които мисля, че може да обикаляме сами и да не ползваме корабните екскурзии. Това са Барселона, Малага и Рим. Исках да сметна грубо дали излиза по-евтино това. За Барселона най-евтината корабна екскурзия е 44 евро на човек. Ако двупосочен билет на шатъла от пристанището е 3,50 и цената на сититура е 23,50, излиза по 27 евро на човек. Подобно е положението и с Малага... Само Рим е малко по различно. Трябва ли да ползване шатъл от пристанището до гарата на Чевитавекия? От там влак до гара Термини и после или сититур или пеша из центъра/може и метро/... Незнам тази комбинация колко би струвала? Иначе най-евтината корабна екскурзия за Рим е 29 евро, но не включва някои от забележителностите, например Ватикана и базиликата Св.Петър... Иначе не е скъпа и е удобна, с автобус директно от кораба до Рим и обратно.. За Рим имаме време от 9.00 до 19.00. Това достатъчно ли е да се справим сами с влакове и т.н.?
А имам такъв въпрос... Разбрах, че има два вида шатъли - на пристанището и на корабната компания, които са по-скъпи. Но от къде се хващат тези шатъли от входа/изхода/ на пристанището или идват до кораба? Защото ако е някое голямо и объркано пристанище, как ще намерим изхода и дали няма да изгубим ценно време?? Rolling Eyes

# 366
За Рим-има шатъли кораб-вход-изход пристанище-безплатни с  табели ,кой кораб точно обслужват на 10-15минути са.От там до гарата са макс.15 минути пеш в права линия.Влакчета до Термини има на 30 минути и са 5 евро.До гара Термини има и метро и автобуси сититур-каквото ви хареса.Ние си взехве целодневен билет за градския транспорт и него ползвахме главно за метрото-има спирки на всички по-важни забележителности.
Няма да се объркате и порта и корабът се виждат,но си е доста път пеш-ще се уморите,просто ползвайте автобуса.

# 367
Ние в Рим се движихме пеша и стигнахме да видим всичко набелязано за  малко над 5 часа. Тичане си беше, но сме доволни.

# 368
В няколко поста по- назад писах за Рим. Двупосочен билет за влака е 12 евро. Има достатъчно време. Ние даже не сме бързали, а спокойно обядвахме и пихме кафе следобед по 1ч.

# 369
Ако не се ползва друг транспорт освен влака до Рим, както беше при нас, няма смисъл от билета от 12 евро. Двупосочният е 9 евро. Ние купихме този от 12 евро, като ни го продадоха за 13 уж бил поскъпнал, ама на билета си пишеше 12. А аз си мислех, че тук сме измамници Simple Smile

# 370
Aми то има май два вида билети - двупосо4ен само за влака и такъв билет, в който влизат и градските автобуси и метрото. Той е малко по-скъп, това поне про4етох като инфо за Рим... Зависи какво мислиш да ползваш все пак... Някой знае ли цената на сититур в Рим? Гледах някъде за една линия от Термини с 12 спирки само и е 20 евро на 4овек... Но си ходи и до Ватикана... За сега към сититур клоним, слизане и ка4ване и разходки, кафенце и обяд... Там и карта ти дават, аз и незная от къде да разпе4атам подробна за центъра на Рим с главните забележителности...
А ина4е колко време пътува то4но влака от пристанището до гара Термини? Някой ако даде и сайт за разписанието на влака от Чевитавекия до Рим и обратно, ще съм му благодарна... Абе то ще е едно препускане ама какво да се прави, времето е ограни4ено... #2gunfire

# 371
Пътечке ето чети:
http://www.rometoolkit.com/blog/airports/civitavecchia-cruise-sh … to-rome-by-train/
разгледай добре-има и разписания и време и цени и сититуравтобуси....
Да не забравя -пиши като се върнеш-ще чакам Hug

Пътечке-пиши на лични ще ти изпратя карта ан Рим със забележителностите-във всеки хотел ги раздават и с това много улесняват туристите Hug

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 13:33 от Sause baus!

# 372
И на нас ни взеха 13евро без обяснение. Аз осъзнах, че е по- малко рестото чак във влака, ама като съм заплес...
Според мен Рим е града, в който хоп он - хоп оф е най- неподходящ. За да се видят забележителностите, трябва да се ходи пеша.  Всичко е горе долу на едно място. Само Сан Пиетро е по- отдалечен - 2спирки на метрото.
Писали сме много за еднодневна обиколка.
За карта - виж в темата за Рим. Влаковете са през 1/2час. От Рим към Чивитавекия най- късния, за да хванеш кораба е 17,15ч.

# 373
Бавният влак до Термини е малко над час. Има и бърз доколкото знам за около 50мин. Разписание не знам откъде може да се вземе, но влаковете мисля са на по-често от половин час дори. Тези Чивитавекия-Термими май са на 30 мин, но има и преминаващи, ни хванахме такъв и почти не сме чакали.  Като това за преминаващия не съм 100% сигурна, но бяхме изпуснали предишния за няколко минути и след 15 мин се качихме на следващия.
С туристическия автобус е добро решение, ако мислиш, че няма да се справите сами. Въпреки че специално в Рим разстоянията не са далечни и може да се ходи пеша. Целият град е забележителност, както много пъти е споменавано.
12 спирки на автобуса са си напълно достатъчно, защото те най-основните забележителности са толкова може би. Иначе карта може да вземеш и без да купуваш билет.

# 374
Здравейте,
много ми се ходи на круиз, но ме е страх да не получа "морска болест"
Моля ви, споделете какво е усещането на самия кораб  Praynig Confused

Общи условия

Активация на акаунт