КРУИЗИ /тема 2/

• 78 708
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • София
lyuba84 Специя е райско място, лесно се отива до Пиза или Генуа с влака, не и скъпо.
Но въпроса е дали да се ходи, при положение, че Cinque Terre/петте земи/ са съвсем близо и въобще не са за пренебрегване. Трябва да се помисли........

# 706
  • sofia
Блед, за Чинкуе Тере съм чела много. То е в противоположната посока. Пак ли с влак да стигнем до там? Това са 5те селца, които се обхождат пеш, нали?
От порта до гарата пеш ли се стига?

# 707
  • София
Един, може би супер малоумен въпрос, но все пак...
Детето ми, което е на 6 г. брои ли се за цял човек.  Mr. Green И за него ли се заплаща пълната сума? Това никъде не го виждам в сайта, който разглеждам и където си харесах едно круизче.

# 708
Tonka,
дай сайта Simple Smile. Моето дете беше на 7 като пътувахме и платихме само 120 Е пристанищни такси.

# 709
  • София
zigizagi, аз гледам тук Рим, Атина, Истанбул, Неапол - 11 дни

За деца не видях нищо да се споменава, но може и да съм пропуснала. Не ми се вярва да се плаща цяла сума, сигурно е така както ти казваш. (Аз за тази година съм си организирала почивките, но се ослушвам за круиз в Средиземно море през април или май 2015 г.  Wink)

# 710
zigizagi, аз гледам тук Рим, Атина, Истанбул, Неапол - 11 дни

За деца не видях нищо да се споменава, но може и да съм пропуснала. Не ми се вярва да се плаща цяла сума, сигурно е така както ти казваш. (Аз за тази година съм си организирала почивките, но се ослушвам за круиз в Средиземно море през април или май 2015 г.  Wink)

Доколкото разбрах от сайта с "вашата програма", излиза, че за дете се заплащат пристанищните такси, плюс бакшишите за обслужване - в случая 139 щ.д. , но не се упоменава възраст на детето. Може би на оригиналния сайт на параходната компания ще има нещо по-конкретно. Но при опция - дете в каюта за двама, излиза тази цена.

Ето тук
http://crusit.bg/круизи/избор-на-каюта/?id=254&region=11&from_month=2014-01&to_month=2014-11&duration=all&day=23.04.2014&type=0557d26af0d035c4b76bf9dcf50a9621&escape=1

Не знам дали по принцип сте обърнали внимание, но по тази програма, за тази година, има едно "финансиране" или депозит за следващо пътуване със същата компания във вид на ваучер- Т.е. сега плащате 250 щ.д., 100 долара от тях си ги ползвате на кораба, а остатъка - при следващо пътуване с компанията, но не са 150 щ.д., а са 250 - т.е. сега получавате подарък 100 щ.д., финансирате ги и се задължавате да пътувате поне още един път с тях. Не знам дали го обяснявам точно.

Освен това, обърнете внимание, че в този конкретен случай няма включена медицинска застраховка. Не знам при морско пътуване, колко голяма трябва да бъде и с какви покрития - може би Блед ще бъде по добър източник на информация. Ако си е стандартна - те не са високи, но при круизите не знам....

# 711
  • София
jfjallen, много благодаря за подробното разяснение.   bouquet
Засега още се ориентирам в обстановката.
Това да платя 150 долара за евентуално следващо пътуване изобщо не ми се понрави.  Mr. Green За първи път чувам за такива чудесии, нещо като вид изнудване ми идва.

Ще се озъртам за по-добри оферти - имам достатъчно време.  Peace

# 712
Важно е да отбележим, че до Чинкуе Тере не може да се стигне с кола. Най-добре е туристите да оставят автомобилите си в град Специя и от там да хванат влак до някое от петте селища. Местна железопътна линия от Ласпеция до Дженоа свързва всички пет селца.
До най-източното градче Риомаджоре стига влакът от Специя, докато най-западното от тях – Монтеросо – е достижимо от Генуезката гара, Стационе Бриньоле.

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 20:53 от rosi_kostova

# 713
  • sofia
Вие какво бихте избрали Пиза или Чинкуе Тере?
Ако решим за второто, кое от селцата да посетя и освен да хапнем и да се наслаждаваме на гледки, това е, нали?
Само да ви кажа, че има еднодневна карта, която дава възможност неограничено да се пътува м/у селцата с влака. ( да съм полезна и аз с нещо)

# 714
Здравейте и от мен !! Ние сме си резервирали ето този круиз http://www.contitrans-m.com/index.php?m=896&id_cruiz=3683&am … 5&id_korab=80. като за първи круиз имам страшно много въпроси затова чета навсякъде каквото намеря  Simple Smile . Само едно нещо не ми е съвсем ясно и ще се радвам някои запознат да ми разясни. В сайта на контитранс пише , че медицинската застраховка е задължителна. ,,Задължителна ,, означава ли буквално задължителна или е просто желателна ?????
Също ще се радвам ако има някои който ще пътува по същия маршрут да пише. ние тръгваме от Генуа на 02.06.14 г.

# 715
  • София
jfjallen
drashka

Момичета, няма допълнителни застраховки за круизи.
Трябва ви и то по желание/препоръчвам/ Застраховка за медицински разходи в чужбина с асистанс и репатриране, както при всяко друго пътуване.
Отделно има застраховки за багаж, прекъсване на пътуването и т.н., но това също не е задължително, а препоръчително.

Децата, всяка компания има своя политика за децата. Много често има промоции, и те се настаняват безплатно. В момента има KID'S FREE на NCL (Norwegian Cruise Line).

lyuba84 Имах такъв въпрос някъде в темите, кое да се избере, не може да се отговори, това е собствен избор. Същото отговорих и кои градчета да видим от Чинкуе Тере, всичките, ако е да е. Неделими и страхотни са...  bouquet

drashka Няма сега да ходим по маршрута, но сме били. Малко е изменен от предишни години, но е страхотен.....

tonkabonka Права си, не точно изнудване, но обвързване. Круизи много, избираш друг......
Иначе страхотен круиз, 11 дни на добра цена.....Заслужава си, но сме минали местата отдавна.

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 19:55 от Bled

# 716
  • sofia
Привет пак от мен.
Дали сте правили онлайн чек, когато резервацията е направена от Италия например. Не ми разрешава да го направя от профил с бг регистрация, казва, че от друга държава е букнато.
В италианския сайт обаче ми иска адрес и телефон там. Дали да напиша случайни или.....
Писах на фирмата, която ми направи резервацията към Коста, но и те не знаят щели да питат Simple Smile

За Чинкуе Тере, реших го. Отиваме Simple Smile

# 717
  • София
lyuba За Коста ли става въпрос, правили сме, трябва да стигнеш до тук:
https://www.costacruise.com/B2C/EU/before_board/declaration_new/ … clarationForm.htm
За Чинкуе се радвам много, страхотно, Пиза друг път, с Тоскана.........

# 718
  • sofia
Блед, Пиза я оставям за есента с Флоренция.

Please note! In order to gain access, you must correctly select the country in which your booking was made. Click here to select country. (-5303)
Блед, не може, виж какво ми излиза

# 719
  • София
Любче, При нас може би става защото повечето резервации ги правим извън България. Излъжи тогава системата, пробвай нищо не губиш. А и да не стане, отивате без нея, времето е почти едно и също, не се притеснявай.
Кой е круиза и кораба ?

Общи условия

Активация на акаунт