КРУИЗИ /тема 2/

• 78 868
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • София
asya02 Не се притеснявай, не мисли че въпросите са тъпи, а смело ги задавай. Винаги има първи път.
Преди документите пристигаха по куриер, сега повечето са онлайн/с цел икономия/. Ако от агенцията не ти дадат всичко необходимо, това значи че ще ги получиш при чекирането. Карти на корабите има във всички сайтове, но това не ти върши работа, няма как да го сложиш в джоба.
Картата, която ще получиш е като всички нормални карти с всички подробности за кораба, така че не се притеснявай. Остава само да запомниш кой асансьор е най-близо до вашата каюта, за да не се луташ по-дългите коридори.

# 136
  • София
peterky2002
Цитат
Самата храна е жизнена необходимост , но храненето е и удоволствие и ритуал.

peterky2002  Ще използвам казаното от теб/не бях го видяла/, с което съм напълно съгласна, да отговоря на въпрос относно храненето на корабите. Казвам това като изцяло моя гледна точка, с която не всеки ще се съгласи.
Обичам безкрайно круизите и всяка свободна минута отделям за тях. Но в никакъв случай не отивам на тях заради храната. Още повече, някои неща на борда направо ме отвращават.
Как се храним ние? При възможност всяко хранене, съобразявайки се със слизане, екскурзии и други занимания сме в основния ни ресторант, не на бюфетите. Затова цитирах peterky, защото ние също превръщаме храненето в удоволствие и ритуал. Да махнеш маратонките и късите панталони, да си сложиш по-хубава дрешка, не е толкова трудно, стига да желаеш. За вечерта, преди или след вариате-театър, след това бар, диско и прочие не говорим, винаги официално и никога на бюфет. Кога друг път ще се чувстваш по този начин в ежедневието.  При малкото случай, когато се качваме на горния дек /там са повечето бюфети-блок маси/ за храна/в повечето случай за плодове/, изпитвам желанието да се махна по-бързо/не на всички кораби е така/.
Стари, млади, деца без контрол пълнят таблите като за последно,от което повечето после отива на боклука. Опасността да ти се изсипе подобна табла на главата е огромна. Не искам да се храня в табли, искам си чинията, не че е няма и там, но не се използва. Опашката в пик-час на дадени места е задължителна. Често липсват и места. Бил си на тези маси до 16 часа, в 19 пак си там. Е, съжалявам не го желая.
Искам два или три пъти в годината, да седна на луксозната маса, около мен да щъкат няколко човека, да се почувствам човек. Да остана поне час и половина, да ми сервират блюдата едно след друго, да си пия бавно виното, това е.

# 137
  • Варна
peterky2002
Цитат
Самата храна е жизнена необходимост , но храненето е и удоволствие и ритуал.

peterky2002  Ще използвам казаното от теб/не бях го видяла/, с което съм напълно съгласна, да отговоря на въпрос относно храненето на корабите. Казвам това като изцяло моя гледна точка, с която не всеки ще се съгласи.
Обичам безкрайно круизите и всяка свободна минута отделям за тях. Но в никакъв случай не отивам на тях заради храната. Още повече, някои неща на борда направо ме отвращават.

Искам два или три пъти в годината, да седна на луксозната маса, около мен да щъкат няколко човека, да се почувствам човек. Да остана поне час и половина, да ми сервират блюдата едно след друго, да си пия бавно виното, това е.

Естествено , има го и другия вариант.
-не винаги ни се преоблича
-не винаги ми се вечеря 3 часа
-обстановката и обкръжението в ресторанта ме притесняват и натоварват
-притеснявам се как ще се държат децата ми , ако са с нас
-желая да пробвам по 1-2 хапки от 10те или 20 (или от всички Simple SmileSimple SmileSimple Smileблюда предложени в блок масата-нали за това съм там - да пробвам от всичко.
Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 138
  • София
peterky2002 Аз се кълнях в теб, нали храненето беше ритуал ?
Нали точно затова казах, че няма да се хареса на всеки.
Ето и твоите забележки...
Винаги ми се преоблича, защото както казах това се случва няколко седмици в годината.
Няма как вечерята да е три часа, смените винаги са две, освен ако не отидеш на специализиран ресторант за твоя сметка.
Обстановката в ресторанта е това, което ме прави щастлива, иначе ще си взема лодка на язовир Искър.
Децата не са в ресторанта, когато ние сме там, има си хора за това.
Идеалната проба за мен е така, снимките са от корабите, забавлявам се и ще ти ги покажа:

Или това:

От бюфета ползвам най-вече това, не ги пробвам, направо си ги ям:

Знаеш ли и друго, храната в ресторантите е много по-качествена, отколкото на шведските, понякога там нещата са съвсем елементарни, съветвам те да не пробваш тъпчене.
Нали не се сърдиш, всичко това съвсем приятелски, ето още снимки:
http://www.album.bg/bled/albums/204485/

# 139
  • Варна

АБСОЛЮТНО
Само че доста хора се притесняват от тежкарската обстановка , особено дамите като гледат спътничките си всяка вечер с различни тоалети една или две седмици без повторение.
Трябва все пак да знаят , че имат алтернатива.Все пак как да научиш за 5 дни някой да яде скариди като е свикнал на пици и хамбургери.

# 140

АБСОЛЮТНО
Само че доста хора се притесняват от тежкарската обстановка , особено дамите като гледат спътничките си всяка вечер с различни тоалети една или две седмици без повторение.
Трябва все пак да знаят , че имат алтернатива.Все пак как да научиш за 5 дни някой да яде скариди като е свикнал на пици и хамбургери.

Laughing При желание и  5 дни са много-просто питаш чичко Гугъл и той ти обяснява с клипче нагледно как например да се справиш със скаридите.
Това го пиша ,само за да отбележа ,че все пак при желание пречки няма във всяко начинание.
Човек трябва пълноценно да се наслаждава на пътуването Hug
Хубав ден!

# 141
  • София
....как да научиш за 5 дни някой да яде скариди .....
Вие яденето на скариди, като нещо от хай класата на храненето ли го спрягате?!? hahaha
Щото аз изобщо не ям скариди, стриди, октоподи и т.н. Wink

Да попитам някой ходил ли е самостоятелно в Соренто от Неапол? Не намерих добри опции да го организирам сама...

# 142
  • Бургас
Да попитам някой ходил ли е самостоятелно в Соренто от Неапол? Не намерих добри опции да го организирам сама...
Аз ... От Наполи се хваща влак (Circum vesuviana) и си там. Но беше миналата годiна и не мога да кажа цена ...
Ето едно разписание и спирките по маршрута (не гарантирам, че часовете са актуални) - тук
С кола, обаче, е далеч по-хубаво и живописно.  Peace

# 143
  • София
yav4e_mrav4e Както каза I r r a влакове има колкото искаш, тръгват от Stazione Napoli Centrale почти през половин час. Билета беше около 4 евро и се пътува около час, зависи от влака. Ако искаш по-бърз влак трябва да хванеш direttissimo.
Трябваше това да го напишем в темата за Италия/ще го прехвърля и там/, но щом сме в Круизи, да кажа, най-приятно, удобно и бързо е с така наречените Подводни криле от порта. Продължава 40 минути и струва 11 евро. Alilauro Hydrofoil-така ги наричат, буквално лети, трудно се стои на палубата.
Има и автобуси на цена около 10 евро, избора е голям.

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 12:16 от Bled

# 144
Относно темата за храненето на борда-мисля,че,който среща затруднение с яденето на скариди с прибори,и който се комплексира от тоалетите на дамите в съседство и до момента на круиза е ял пици и хамбургери-няма работа на круиз.Верно,че българина е много изостанал в това отношение,но както пише  Bled,ако не умее да се държи съответстващо на обстановката-по-добре е наистина да си наеме лодка на яз.Искър.Била съм на доста круизи и наистина ми доставя настроение самата обстановка в ресторанта и не ми тежи преобличането според дрескода.

# 145
Явно,не сте ме разбрали.постът ми беше относно желанието да се прекара приятно,а скаридите бяха просто пример Laughing

# 146
  • София
peterky2002 Какво стана сега, няма да ни спираш да си сменяме роклите я  Laughing

Sause baus! Нищо лошо не си казала, напротив, всеки да си прекарва така както му е най-добре.

Аз отивам на круиз, както и miamy сигурно, да изпитаме удоволствието от това пътуване с всички средства..........

# 147
  • София
Благодаря за инфото, I r r a и Bled! Hug
С влак не ми е опция, защото искам живописни гледки. Цената на т.нар. "подводни криле" е 13,30Е на посока, на човек - почти колкото цената на екскурзията. Ще ходим организирани, вероятно... Laughing

# 148
  • Варна
peterky2002 Какво стана сега, няма да ни спираш да си сменяме роклите я  Laughing

Напротив става въпрос за възможности и алтернативи.Ние специално не сме вечеряли на блок маса.Ставаше въпрос ,че АКО ИСКА човек може да си прекара круиза и по анцунг и бански.

# 149
  • София
yav4e_mrav4e Означава, че цената е увеличена, нормално, за ферибота май си е все още същата 11 евро на човек.

peterky2002 Няма проблем, винаги си нося анцуга и бански. Фитнеса и басейните са безплатни, само в тях......

Общи условия

Активация на акаунт