Работа, CV-та, HR-и, съвети - 33-ра тема

• 90 995
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
сапьорка,поздравления за първата работа на дъщеря ти-да е спорна и да и доставя удоволствие !Споделеното от теб ми вдъхна вяра ,че се случват и хубави неща ,дано да са повече !Успех на всички !

# 421
Привет на всички търсещи работа с пожелания за скорошен успех Hug Hug Hug

Приемете и мен сред вашите редици   bouquet
Първо да кажа, че основно разчитам на джобса - от там си намерих и работата, която сега напуснах.
Накратко - от края на юли съм без ангажименти към старата си месторабота. Беше един петък след отпуск, пуснах молбата и се прибрах. Веднага си оправих СВ-то и набързо кандидатсвах поне на 40 обяви, като признавам не подбирах, отговорях ли на изискванията -пусках СВ.
Смятах, че трябва да мине поне седмица ако от някъде решат да ме поканят на интервю и в понеделник и вторник си гледах детето, след което трябваше да го пратя при бабите за да мога спокойно да търся работа.
Още в понеделник започна звъненето, едва се уговарях за сряда и натам. На ден ми звъняха минимум 2 до 4. Пукнах се да обикалям цяла София. Над 20 обаждания имах. Аз обаче някак не бях готова, в смисъл доста ме изтискаха на последната ми месторабота, не като трудова дейност, а като лъжи, интриги и буквално ми пречиха да бъда ефективна та имах нужда да си почина психически. Имаше фирми, които проверявах в бг. работодател (за което сега съжалявам, защото този сай се оказа пълна лъжа)и не отивах изобщо. Някак ходих по интервюта но не започвах работа, сама аз не исках. Е като влезе месец август вече никой не ми се обажда -хахаха, сега искам ама няма. Не знам кво се случи но не съм се отчаяла в никаквъ случай.
Та така и аз съм тук да споделям обяви и тревоги и се надявам да намеря това, което търся.

# 422
  • София
момичета хубави неща се случват. Няма да се хваля защото е тъпо, но успех желая на всички, аз намерих моето местенце засега.

# 423
Август месец е позамряла работа от към обяви, ама понякога точно покрай летните ваканции, може да се окаже, че има малко кандидати за някое хубаво място.  Има и доста хора, които се хващат на сезонна работа и нямат възможност да ходят по интервюта. От есента младежите пак ще настъпят фронта, лятото повечето бачкат сезонна работа.

# 424
Имаше фирми, които проверявах в бг. работодател (за което сега съжалявам, защото този сай се оказа пълна лъжа)

Здравей, би ли споделила как и защо?
Знам, че е с намеса на модератор и има много самореклама , но моят опит сочи, че искрено написаните "страдалчески импресии" (а те си личат сред плявата) не са лъжа Naughty

# 425
кехлибаровка Пуснах и тема по върпоса.
Накратко -работя във  фирмата, която напуснах от самия и старт и постоянно махаха хора и след 2-3 месеца от старирането на фирмата се отвори и тема в бг. работодател, които след месец -два се триеха, после се пишеха нови, защото текучеството е голямо. Преди месец като напуснах и аз писах, но много обрано и интилигентно и от 3 дни изтриха 5те останали коментара оставиха 1 .
Писах до админ, пратих му изтритото ми мнение, имах го в мейла за потвърждение, няма нарушение на правила - без отговор
Накратко за 1 година имаше 14-15 мнения, сега е 1, като като се съберяха 3-4 се триеха и се оставаше по 1. Всичките бяха негативни, но без обиди и нападки, съвсем нормални мнения от излъгани служители

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 15:16 от Crazy woman

# 426
Явно е политика на сайта да трие.
Но защо?... Едва ли всички тези фирми им плащат.
Лично аз съм пренебрегвала минусите и съм отивала на интервю, след което съм била от #Cussing out до  newsm66. Може би медалът си има 2 страни.

# 427
Забелязала съм, че не е за всички. Има фирми за които коментарите са ужасни в разрез с правилата на сайта и са стари от минали години - не изтрити.
Но тук вече изтриха и мой коментар и то за една фирмичка???? Нали се сещаш, че този сайт е пълна нула и колко са нагли, в блога си се правят на крайно коретни и точни, виждаш ли непоколоебими а пък на практика....
Така се бях ядосала, че мислих чак в Господари на ефира да пиша ама после се осъзнах, че никой няма да ми обърне внимание. Много мразя несправедливостта и май трябва да емигрирам  Crazy

# 428
Не, не мисля че им плащат. Следват някаква политика, мнението да е добре обосновано (защото има хора, които пишат там без да са работели в конкретната фирма), да не е обидно и следят няколко мнения да не са написани от един и същи потребител. За фирмите, които познавам, мненията са напълно обективни. Така, че съм склонна да им вярвам. Като цяло вземам под внимание общото мнение, то е ясно, че винаги има манипулиращи постове и в полза на фирмата или обратно, но си личат. Има фирми, за които администраторите са писали, че някой от управлението на фирмата е ходил да се разправя с тях, но въпреки това мненията не са изтрити и коментарите за тази фирма са повече от отрицателни.

# 429
Тук съм категорична, че нямат никакви причини да ги изтрият. Мога да Ви изпратя моето собствено, което е доста обосновано. Останалите бяха, че не си заслужава защото са работили и еди си какво е станало. В смисъл изтритите мнения специално за тази фирма си бяха съвсем обикновенни. Не бяха в + за фирмата заради полититката на самата фирма но не бяха крайни и необосновани.
Подозирам нещо но ще си го запазя за себе си.

Аз лично се почувствах доста засегната, че ми беше изтрито мнението, което съобразих с правилата, написах си името и беше доста обрано  Sad

# 430
В мненията не трябва да има данни, които могат да са предмет на прокурорско разследване, защото на сайта не им се занимава с това. Още в самото начало е имало такива случаи, до колкото знам. И сега вече трият мнения, в които се казва, че фирмата печели по някакъв нечестен начин и пр.

# 431
Фирмата, изобщо не е занимавала с нечестни сделки или подходи и никой не е твърдял това   ooooh!

# 432
Аз лично имам наблюдения от една фирма,която се обажда на админите да трият постове. Не им плаща, просто услуга за услуга...

# 433
Аз само веднъж опитах да пусна мнение - дори не стигна до публикуване. Не е имало нищо неистинско, конфиденциално или обидно, не съм споменавала и имена. На граждански договор бях наета, не на трудов, и предполагам са решили, че не тежи мнението ми в този случай Wink Или просто са предупредени - не-положителни мнения за тази фирма да не се публикуват  Laughing

Оттогава рядко влизам в бгработодател.

# 434
  • Вече в моята си приказка...
Преди време реших да задам въпрос, относно фирма, в която кандидатствах. Въпросът ми беше съвсем невинен - не показваше агресия или някакво специално отношение към фирмата. Вчера влязох и изненадата ми беше, че и моят въпрос /дали е имал отговори, можем само да гадаем!/ е изтрит. Гледам, че за въпросната фирма има доста негативни мнения, както и положителни, има и въпроси, има и отговори. Защо точно моя са изтрили - нямам идея!

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 13:57 от MiRa_55

Общи условия

Активация на акаунт