Искало ли ви се е да имате магическа пръчка и всички досадни задължения да се изпълняват бързо, лесно и приятно? Сигурни сме, че във форума откривате всеки ден интересни предложения и насоки, но понякога имате нужда от нещо наистина хитро и иновативно, за което може би още не сте се сетили. На помощ идват така наречените хакове.

Но какво по-точно е хак?


Днес ще ви представим 10 бързи и много интересни хитринки, които вие, потребителите на форума, споделихте в кампанията "Надхитри деня си с триковете на Queen’s". С тях ще ви докажем, че домакинските задължения могат да бъдат приятни и дори забавни.

1.   Ако почистите огледалото в банята си с пяна за бръснене, то няма да се запоти. Пяната не само почиства до блясък огледалото, но и пречи на задържането на пара след горещ душ.

2.   Ако не знаете къде да съхранявате всички насъбрали се найлонови торбички, опитайте да ги поставите в картонени кутии от носни кърпички.

3.   С ролките от тоалетна хартия може да направите интересни моливници за децата. Облепете ги с красива цветна хартия или декорирайте с рисунки или лепенки. Подходящи са и за съхранение на дребни предмети или като органайзер за бельо или чорапи.

4.   Ако сте на път и дрехите ви са измачкани, можете да ги „изгладите“, като ги оставите във влажната баня след душ на закачалка. Така те отново ще се опънат без намесата на ютия.

5.   Ако ножът ви не е достатъчно остър, минете с него няколко пъти по долната част на керамична чаша.

6.   Ако не искате да използвате лед за напитките си, то може да замразите малки плодове като грозде, ягоди или череши. По този начин ще охладите бързо напитката си, без да я разреждате с вода.

7.   Сложете тънък дамски чорап в края на прахосмукачката, ако искате да намерите изгубена дребна вещ.

8.   Зелената салата се разваля по-бързо, ако я поставите в хладилника измита. За да предотвратите това, я поставете в кутия, в която сте добавили и парче суха кухненска хартия. Салата ще остане свежа за още два дни.

9.   Никой не обича досадното търкане на запечени тави. Спестете време и нерви, като поставите на дъното на тавата хартия за печене. След като храната е изпечена, просто изхвърлете хартията.

10.  Използвайте сламка, ако нямате под ръка уред за почистване на костилки от череши. Поставете сламката по средата на черешата, натиснете и... готово! Костилката е извадена.

Е, време е да приложите някои от тези малки хитринки и да улесните своето ежедневие.
Ако искате да научите още полезни трикчета, споделени от потребители, посетете
кампанията на Queen's, която ни вдъхнови за тази статия.

Не забравяйте да разгледате и специалната лендинг страница на кампанията, от която ще научите:
Bulb Как да направите страховити светещи фенери от буркани?
Bulb Как да спестите място в куфара?
Bulb Как да сте сигурни, че детето винаги може да се свърже с вас?
.... и още много други интересни идеи.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 10:54 от Редактор**