В момента чета ... 20

• 54 783
  • 753
  •   1
Отговори
# 330

Дали да не е Ейглетиерови? Или Сянката на вятъра, че отдавна й се каня и ми отлежава?

"Сянката на вятъра"! Няма да се впускам в хвалебствия, сама ще се убедиш, особено ако вече си чела Сафон Simple Smile

Все и се точа на тази книга и все не успявам да стигна до нея. Като се сетя пък, се оказва, че я няма в книжарниците. Стивън Кинг и аз напоследък не мога да го смилам добре. По една негова книга на година ми стига.

# 331
  • Варна
Има за какво да й се точиш Peace

На мен вчера ми препоръчаха "Виенски апартамент" на Р.Ангелова и колкото да съм предубедена спрямо бг авторите, творбата много ми хареса. Хареса ми, че авторката избягва типичното за "младите" бг писатели мрънкане и постсоцбрътвежи. Романът е абсолютно европейски. Хареса ми и финалът - никаква мелодрама, никакви хепиенди.

# 332
Прочетох "Да дойдеш на света" на М.Мацантини и каквото и да кажа за нея ще бъде недостатъчно и няма да разкрие това което почуствах, но с една дума-разтърсваща!!! Трябва ми време да се съвзема, нищо друго не ми се чете...Почуствах се като Диего, който се върна от Сараево и трябваше да снима някакви безмислици в лъскавият и подреден свят, на фона на това което се случва Rolling Eyes Така съм и аз сега реших да пробвам с някои чиклит, за да се разсея, ама не става, толкова тъпо ми се стори всичко, толкова фалшиво-да си избереш Гучи или Прада да облечеш сутрин отивайки в офиса Tired Naughty Rolling Eyes Така че чиклита го зарязах буквално. Гледах и филма по книгата с Пенелопе Круз, не е лош, но книгата е в пъти по-хубава. Обаче след тридневен траур и при факта че не мога да живея без книга се заредих с доста нови заглавия, тъй като отиваме на море и за там де Wink
Та започнах:

# 333
В момента чета

Честно казано не съм впечатлена. В първата половина съм и до този момент съм с чувството за евтина сапунка. А уж много прехвален. Crossing Arms Историята е банална до болка - сексапилен професор, привлечен от стестнителна студентка. Даже за капак девствена на 23. Просто "латино" от всякъде.  Crazy

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 08:38 от utro77

# 334
Здравейте, присъединявам се към вас с огромно удоволствие   bouquet
"Да дойдеш на света", е прочетох зимата... това е моята книга, тази история и личности, които останаха в мен, белязаха ме по особен начин и ме промениха определено. Дори изпитвам някакъв трепет, пеперуди в стомаха докато говоря за нея.
"Сянката на вятъра", ми е първата книга на Сафон, не съм особено впечатлена, но пък има нещо в нея...
Сега чета Ан Енрайт "Събирането", на средата на книгата съм... не мога да си обясня, защо тази книга ме отблъсква, посягам към нея благодарение на упоритостта си. Не съм някоя залупена девойка, но, идва ми прекалено натурално вулгарна. Състоянието през което минава главната героиня е нещо през което всеки е минал в една или друга степен, налудност, депресия, фантазии, психически срив, вина, болка, самота... загуба, с две думи ми е в повече. Дано успея да я дочета.

# 335
Здравейте, присъединявам се към вас с огромно удоволствие   bouquet
"Да дойдеш на света", е прочетох зимата... това е моята книга, тази история и личности, които останаха в мен, белязаха ме по особен начин и ме промениха определено. Дори изпитвам някакъв трепет, пеперуди в стомаха докато говоря за нея.
"Сянката на вятъра", ми е първата книга на Сафон, не съм особено впечатлена, но пък има нещо в нея...
Сега чета Ан Енрайт "Събирането", на средата на книгата съм... не мога да си обясня, защо тази книга ме отблъсква, посягам към нея благодарение на упоритостта си. Не съм някоя залупена девойка, но, идва ми прекалено натурално вулгарна. Състоянието през което минава главната героиня е нещо през което всеки е минал в една или друга степен, налудност, депресия, фантазии, психически срив, вина, болка, самота... загуба, с две думи ми е в повече. Дано успея да я дочета.

Здравей, много мнения съм чела за моята любима книга "Да дойдеш на света", но точно тези думи и аз не съм успяла да формулирам, макар че чувствам точно това. Много се зарадвах, дори сякаш не толкова заради самата книга, а заради себе си. Всички подчертани или оцветени думички имат стопроцентово значение за мен...  Hug

При "Събирането" чувството разбира се беше такова и при мен, но вече толкова съм свикнала с ирландска (и скандинавска) литература, че по-скоро са ми като нещо близко тези особености... В нито един момент не ми е идвало да се отвърна от тези грубовати и неошлайфани хора. Сигурно по-скоро оценявам откровеността, натуралността; пък поне в книгите на Джак Харт се вижда как могат да бъдат грубовати, простовати, но и земно добри, спонтанни, особено ако има от какво/чрез кого да покълне нещо топло... Не знам тази "налудност" и отчужденост не е ли в тях заради островите/полуостровите (северните)...

Гигова, аз си пожелавам и след месеци/години да ме "държи" книгата на Мацантини! Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 14:05 от svet65

# 336
...

Гигова, аз си пожелавам и след месеци/години да ме "държи" книгата на Мацантини! Simple Smile
ха ха, като виждам как ти е влязла под кожата, сигурно много дълго ще те държи Hug
Аз зарязах засега "Къщата на невъзможните любови" Rolling Eyes , ще се връщам към нея по нататък.
Всичко ми е много постно след книгата на Мацантини Rolling Eyes и сега се лутам като загубена душа, за да си намеря нещо, което да ме заинтригува, обаче е трудно...
Та днес започнах друга книга, ще видим докога Simple Smile
Това почнах, че е малко по-неутрално- съсредоточавам се във фактите и някак си се разсейвам:

# 337
Благодаря, момичета, честно казано преди да вляза във вфорума си приготвих "Ейглетиерови", но сега ще се "поправя"Wink Ще взема и трета книга - ах, колко обичам да се запасявам;-))) -може би ще е "Да убиеш присмехулник".
Сега съм на "Отделената глава" на Мърдок, засега ми събуди интереса, ще видим. Някой тук беше фен на авторката и споменаваш най-хубавите й книги. Аз имам още "Падение, но с чест" и друга - нещо, свързано с червено и /или зелено Embarassed Дали са добри - предстои да разбера, но ако някой има поглед върху тези двете и желание да го сподели тук , моля.
Освен това моля да ми каже някой коя след коя част е от Ейглетиерови (предполагам 1 - Ейглетиерови, 2 - Лъвовете, 3 - Края на Е.???)  bouquet

# 338
Аз съм напълно потопена в историята на "Бежанци". Освен любов от пръв поглед, явно има и такава от първата дума. Чета я бавно и се наслаждавам на всяка думичка  Heart Eyes

# 339
  • софия
А някой чел ли е "Чуй ме"на М.Мацантини? Явно действа пристрастяващо и ми се чете друго от нея.

# 340
  • Ямбол
А някой чел ли е "Чуй ме"на М.Мацантини? Явно действа пристрастяващо и ми се чете друго от нея.
Аз пък точно, защото съм я чела, не смея да чета друго от нея.

# 341
  • софия
В смисъл?Аз съм чела "Да дойдеш на света"и ми се чете още от авторката.

# 342
  • на североизток от Рая
 Привет!

Завръщам се при вас.  Simple Smile

Аз съм чела "Чуй ме". Много силна книга, много тъжна. Четох я преди повече от две години, но още си я спомням. И най-вече корицата се е запечатала в съзнанието ми.

# 343
  • Ямбол
В смисъл?Аз съм чела "Да дойдеш на света"и ми се чете още от авторката.
А аз съм чела "Чуй ме" и не смея да посегна към другата.

# 344
Много ли е тежка?

Общи условия

Активация на акаунт