В момента чета ... 20

• 54 752
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Новата ми придобивка, която вече почнах и чета с голямо нетърпение и вълнение

# 466
Прочетох Аз преди теб На Джоджо Мойс -много е хубава, но и ме разплака  Grinning

# 467
1984 - Оруел... Суха е, но ми допада.

# 468
1984 - Оруел... Суха е, но ми допада.

Когато я четох (преди около 18-20 год), ми беше харесала. Сподели как е при теб, след като я свършиш Simple Smile Няма как да не е суха - антиутопия е все пак  Peace

# 469
Аз сега прочетох "2066" на Александър Томов, препоръчаха ми я точно за антиутопия. Именно защото "1984" много ми хареса и си я взех. Не обичам да съм крайно критична и затова само ще кажа, че лично за мен беше абсолютна загуба на време.
Прочетох и "Когато дойде паякът" на Джеймс Патерсън, добро трилърче.
Сега е време за тежката артилерия и се заемам с "Under tha Dome" на Краля  Grinning

# 470
  • София
Завърших "Селцето" на Буличов. Много ми хареса!

# 471
  • София
Завърших "Селцето" на Буличов. Много ми хареса!

И сега Ричър  Flutter ???

# 472
  • София
Аха  Mr. Green, тъкмо отивам да ровя в читанката, че всичките ми електронни книги останаха на стария компютър и нямам заредено почти нищо на Киндъла. Пък и от няколко месеца не съм му посягала на Джак, срамота така да го зарежа.

# 473
Много, много ми харесва "Слугинята", нарочно не бързам да я прочета, за да й се наслаждавам по-дълго време  Heart Eyes

# 474
Хъм, тази "Слугиня" всички толкова я хвалите, не е ли нещо твърде захаросано ( не знам защо така си го представям )?

Чета "Искам някой някъде да ме чака" на Ана Гавалда. Приятни френски разказчета, първите нещо не ги харесах, но съм по-средата и вече имам любими. Ах, тези французи с тяхната небрежна високомерност  Simple Smile.

# 475
"Любов" на Елиф Шафак.
Много, много, много ми харесва засега, ще споделя все пак мнение, като я завърша.

# 476
  • София
Вайда, в никакъв случай не е захаросана. Ако имаш възможност, прочети я, мисля, че ще останеш приятно изненадана  Peace.

# 477
Хъм, тази "Слугиня" всички толкова я хвалите, не е ли нещо твърде захаросано ( не знам защо така си го представям )?

Чета "Искам някой някъде да ме чака" на Ана Гавалда. Приятни френски разказчета, първите нещо не ги харесах, но съм по-средата и вече имам любими. Ах, тези французи с тяхната небрежна високомерност  Simple Smile.
Ами определено не е по-захаросано от книгите на Анна Гавалда.

# 478
  • на североизток от Рая
 Да намина и аз при вас.

Вече прочетох

Взех книгата от любопитство. Понеже съм любознателен читател, исках да науча повече за наркоманите, живота им, общуването помежду им...
 Измори ме книгата. Смачка ме дори. Завърших я и се чувствах като бита с шамари.
 Зачетох я лесно, в самото начало си отбелязвах неща, които да препиша. Но постепенно взех да се чувствам смазана. Страшна е  тази зависимост. Дали някога някой ще открие нещо, което да помага на тези хора да се върнат към живота. Нещо, което да промени мирогледа им навреме, преди да се погубят.
 Страхувам се за децата. Добре че дъщеря ми порасна и вече е осъзната. Започнах да й разказвам части от книгата, тя се потресе и се насълзиха очите й. Но синът ми...Казвам си само "Пази Боже!"

Ще си позволя да публикувам нещо от книгата:

Скрит текст:
Когато човек спре да расте, той започва да умира. Наркоманът никога не спира да расте.

Дрогата е клетъчно уравнение, което те учи на универсални истини. Научих много от употребата на дрога. Видях как животът се измерва в капки морфинов разтвор.Изпитах мъчителната агония на наркотичния глад, както и блаженото облекчение, когато жадните за дрога клетки пият от иглата. Може би всяко удоволствие е едно облекчение. Дрогата ти показва устойчивостта на клетката. Виждал съм килия, пълна с жадни за дрога наркомани, вцепенени и неподвижни, всеки потънал в собствената си мизерия. Знаеха, че  е безсмислено да се оплачат или помръднат. Знаеха, че всъщност никой не може да помогне на другия. Няма ключ към загадката, а няма и загадка, която другият може да ти разкрие.

Прочетох и .

На тази книга бих поставила оценка 10+/10.

Изключително полезна книга, за родители, учители, лекари, за всички, които работят с деца и се интересуват от тяхното развитие и психическо здраве. Ще върна книгата в библиотеката, но със сигурност ще я вземам пак.

Отвори ми очите за неща, на които не съм обръщала внимание. Засегнати са толкова много теми, за различните възрастови групи, та чак до секса и сексуалните проблеми.

Всеки раздел започва с цитат. Доста правилно са съобразени цитатите. Ако ви е интересно.  Peace

Скрит текст:
Самотният човек чувства самотата си и когато е с другите.

Всички беди на човека идват от езика му.

Ограничените хора правят далеч по-малко глупости отколкото умните.

Навикът, ако не му се противопоставяме, става необходимост.

Надареността е дарба плюс упорство.

От преяждане са умрели повече хора, отколкото от глад.

Споменът да преживяното нещастие е ново нещастие.

Учителят и дървото се познават по плодовете.

Нищо не е толкова рядко на света, колкото пълната откровеност между родители и деца.

Ще посягам повече към такъв род литература. Ще ми е полезна и в работата, а и с нея ще задоволя моя неосъществена мечта.

# 479
Вайда, в никакъв случай не е захаросана. Ако имаш възможност, прочети я, мисля, че ще останеш приятно изненадана  Peace.

Слагам я в списъка.

Ами определено не е по-захаросано от книгите на Анна Гавалда.

О, Ана Гавалда не ми е захаросана, може би думата е позитивна. Харесвам когато от книгите "дъха" надежда, а не отчаяние.

Общи условия

Активация на акаунт