В момента чета ... 20

• 54 727
  • 753
  •   1
Отговори
# 540

Много се чудих за "Животът на Пи", но реших, че може би на по-късен етап ще прочета и нея.

еее, не знаех, че имало и книга, аз гледах филма на ЗD
На мен книгата ми хареса повече от филма  Peace

# 541
Много се чудих за "Животът на Пи", но реших, че може би на по-късен етап ще прочета и нея.

Така и не я дочетох, даже не знам дали ми стигна търпението и до средата  Laughing Laughing.

# 542
buttinsky, и аз много се впечатлих от 'Слугинята' и периода от време, в който се развива действието. След нея четох и 22/11/63, а сега ред чака и "Пътят на промените'' на Ричард Йейтс. Препоръчаха ми силно книгата и си я купих. Като я прочета ще дам мнението си.

# 543
Последно прочетох „Площад Диамант” на Мерсе Родореда и  „Мъртво сърце” на Дъглас Кенеди.

„Мъртво сърце” ми хареса, като се има предвид, че е трилър, а аз рядко чета такива. Всъщност за мен не беше типичния трилър. Разказва се за един американец, явно преживяващ криза на средната възраст и затова предприема пътешествие сам през австралийската пустош. Запознава се с едно момиче и скоро животът му се превръща в кошмар. Гледам, че авторът има още няколко книги, издавани у нас, ще ги пробвам и тях. Ако някой е чел нещо от него, ще се радвам да прочета мнение.

„Площад Диамант” също ми хареса. Романът е под формата на разказ на една обикновена жена за живота й по време на Гражданската война в Испания и след това. Героинята се бори за физическото оцеляване на семейството си с цената на всичко. Книгата е написана с много поетичен език, има много красиви описания на стари къщи, улици, цветя, гълъби...

# 544
buttinsky, и аз много се впечатлих от 'Слугинята' и периода от време, в който се развива действието. След нея четох и 22/11/63, а сега ред чака и "Пътят на промените'' на Ричард Йейтс. Препоръчаха ми силно книгата и си я купих. Като я прочета ще дам мнението си.
Сигурно ще е хубава. Аз навремето гледах филма и ми хареса много, макар че доста ме натъжи  Peace

# 545
Сигурно ще е хубава. Аз навремето гледах филма и ми хареса много, макар че доста ме натъжи  Peace

Любими - и книгата, и филмът! Разтърсващи, наболели, важни, житейски, майсторски! Първо бях гледала филма, още когато излезе преди години - останах без думи... Книгата четох наскоро - пак без дъх, не можех да спра, толкова истинска, човешка, изкусна - като играта на актьорите. Абсолютни шедьоври! Завиждам за предстоящото четене Wink

# 546
  • на североизток от Рая
alen mak, този отзив за Пътят на промените ли е? Добре звучи, да знам, да я търся.

# 547
  • София, България

Любими - и книгата, и филмът! Разтърсващи, наболели, важни, житейски, майсторски! Първо бях гледала филма, още когато излезе преди години - останах без думи... Книгата четох наскоро - пак без дъх, не можех да спра, толкова истинска, човешка, изкусна - като играта на актьорите. Абсолютни шедьоври! Завиждам за предстоящото четене Wink

Филмът е нещо изключително, така ме разстрои, гледах го по нощите, че не можах да мигна до сутринта. Сърцето ми се беше качило  гърлото, дори не можех да ревна, само нещо като хълцане излизаше от устата ми.  Laughing

Момичета, някоя добра душа от София, дали има и би искала да ми даде да прочета "Вината в нашите звезди" ?

"Акабадора", отново да кажа много ми хареса. Ще се съглася, някой по-горе беше писал, че има накъде да се развива авторката като "можене" на писане, но талант и магия определено притежава.

Аз си чета още "Степни богове", харесва ми много втората сюжетна нишка за живота в Япония, ако това го нямаше, бих ѝ дала 2 от 5, сега съм по-скоро на 3 от 5.

# 548
да, "Пътят на промените" стиска за гърлото, направо сърцето ти стяга. Обаче си заслужава, чак ме е яд, че не обичам да препрочитам, има книги, на които наистина държа. Докато я четях, си спомнях филма - Кейт Уинслет беше блестяща,много подходяща за Ейпрол, Лео също го биваше  Heart Eyes Причете.пригледа ми се "Мостовете на Медисън", не, че имат много общо, май с възрастта и сантименталността  Crazy

# 549
Сега започвам "Полубогиня" на Мартин Ралчевски. Някой чел ли я е?

Според мен това е най-слабата книга от този автор

Мдааа, май ще се съглася с теб. Чета бавно, не ме увлича. Напомня ми на Паулу Коелю малко (или поне това, което съм чела от него), поне усещането, което ми е останало е подобно .... Ама ще я дочета де. Мразя да изоставям книги (не че не ми се случва де).
Да разбирам ли, че "30 паунда" е по-добра?  newsm78

# 550
  • на североизток от Рая
  alen mak , благодаря! Ще потърся "Пътят на промените". Не ми  е позната, дори за първи път чувам заглавието, а то и филм имало.  Thinking

Аз чета "Затворникът на Рая" и нещо не ме впечатлява тази книга. Много хвалби съм чела за нея, че и за останалите книги на Сафон, но аз от всичко негово, най-много харесах "Марина".
 Ще я прочета тази, остават ми стотина страници, но оставам някак разочарована от автора.
 Поне си доказах нещо - не ми допадат испанските писатели, не ме докосват където трябва.  Laughing

# 551
Нели, пробвай книгата, за която писах по-нагоре, може пък да ти хареса  Heart Eyes:

http://ciela.bg/books/book/ploshtad-diamant/993

„По моя преценка това е най-красивият роман, публикуван в Испания след Гражданската война” - Габриел Гарсия Маркес.

# 552
  • на североизток от Рая
Нина, и това заглавие си записвам, пък като ги прочета, ще коментирам тогава.  Peace

Благодаря и на теб за препоръката!  Hug

# 553
  • Benelux / Varna
Много ми хареса " Аз преди теб" , красива любовна история, истинска, разтърсваща. Светле, благодаря, че ми я препоръча и изпрати  Hug

Започвам " Животът според Любка", препоръчаха ми я момичетата от изд. Жанет и изцяло им се доверих, надявам се да ми хареса, колкото на тях.

# 554
Прочетох " Мария Стюарт " на Стефан Цвайг и останах много впечатлена , сега си търся "  Мария Антоанета " ,но в книжен формат.
Челили сте " Рай " на Радослав Гизгинджиев, виждам че във фейсбук много се котира  newsm78...искам да знам ако е нещо комерсиално тип Коелю..., значи не е за мен  Peace

Общи условия

Активация на акаунт