В момента чета ... 20

• 54 718
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Сега започвам "Полубогиня" на Мартин Ралчевски. Някой чел ли я е?

Според мен това е най-слабата книга от този автор

Мдааа, май ще се съглася с теб. Чета бавно, не ме увлича. Напомня ми на Паулу Коелю малко (или поне това, което съм чела от него), поне усещането, което ми е останало е подобно .... Ама ще я дочета де. Мразя да изоставям книги (не че не ми се случва де).
Да разбирам ли, че "30 паунда" е по-добра?  newsm78

Офффф, не мога да я чета повече тази "Полубогиня". Тооолкова ми е протяяяжна, тооолкова ми е Паулукоелювска, че просто НЕ МОГА. Сега се чудя между:

"Изолатор" на Джошуа Спеноугъл ,
Скрит текст:
"Свещената хагада" на Джералдин Брукс ,
Скрит текст:
и
"Под сянката на свещеното дърво" от Вадей Ратнър
Скрит текст:

H E L P!!!!

# 586
Прочетох " Мария Стюарт " на Стефан Цвайг и останах много впечатлена , сега си търся "  Мария Антоанета " ,но в книжен формат.

Голям фен съм на Цвайг и отдавна препоръчвам тази книжка за любителите на историческите романи. Със задоволство забелязах, че е преиздадена и в момента е по книжарниците. Аз също си търся "Мария Антоанета".
Аз харесах  много  "Магелан"  на  Стефан  Цвайг.  Преводач  е  Асен  Разцветников. Въпросните  две  книги  са  ми в  списъка  за  по-нататък.

Последна редакция: сб, 24 авг 2013, 20:55 от ябълка

# 587
Да кажа и аз за "Затворникът на рая"  Grinning. Много харесах първите две книги - странни истории, разказани подробни Simple Smile. Очаквах повече от "Затворникът...", но не го получих. Не че не ми хареса, но можеше и много по-добре Simple Smile. Изобщо не може да се сравнява с другите две части.

# 588
  • София

Скрит текст:

Какво ти е мнението за тази книга? Аз си я купих преди време и още не съм стигнала до нея..

# 589

Прочетох няколко книги, но мислите ми все се въртят около "Доброжелатените" на Джонатан Лител. Чак се притеснявам да започна "Да дойдеш на света", която имам от известно време, защото така съм се подготвила да ми хареса, а може и тя да ми се стори вяла и неангажираща накрая...

# 590

Прочетох няколко книги, но мислите ми все се въртят около "Доброжелатените" на Джонатан Лител. Чак се притеснявам да започна "Да дойдеш на света", която имам от известно време, защото така съм се подготвила да ми хареса, а може и тя да ми се стори вяла и неангажираща накрая...

Ох, аз слава Богу позабравих Лител...! Simple Smile Само забелязвам, че при review за почти всяка прочетена книга споменавам нещо и за "Доброжелателните", защото все има някаква връзка... Например със завършената снощи "Бежанци" .

Мен пък така ме е "хванала" и не ме пуска от януари "Да дойдеш на света" ... Интересно дали ще хване и теб, scaramouche, пиши после. Малко нахално слагам линк към ревюто си  за кой ли път, но може би е по-добре да не се чете предварително (а и всеки читател ще я възприеме различно разбира се). Вероятно сянката на "Доброжелателните" ще се измести с друга толкова силна книга, макар и различна... Или изчакай още...? Rolling Eyes  Или пробвай  Иво Андрич, Бохумил Храбал преди това - не зная дали ги харесваш де... Но за мен това са авторите, които внасят живец между силно ангажиращите книги, като същевременно пак са толкова "големи" по свой си начин.  Peace

# 591
Последното нещо ,което може да се каже за "Да дойдеш на света " е вяла и неангажираща. Peace
Аз чета "Изплъзване от времето" на Кейт Мортън -вече съм почти на средата ,а още съм в очакване нещо да се случи…Много бавно се развива действието. Confused

# 592
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Вчера една приятелка ми подари "Да дойдеш на света", "Забравената градина" и "Горчив шоколад".
Много съм щастлива. толкова ги исках - първите две. За третата нищо не знам.
Но не мога сега да ги почна, щото имам други.

Почвам "Светлина между два океана" - от размяната на книги ми я даде една дружка, която много я е харесала.

# 593
  • на североизток от Рая
 Аз прочетох

Приятна книжка, чете се леко, не ангажира. Забавна е като цяло, но предизвиква и редица размисли, основно за семейните отношения. Има  доста моменти на самоирония, често се сещах и за българските комедийни сериали, нароили се напоследък. Може би корицата ме накара да се сетя за тях.

Не ме натовари книгата, но и не ме обогати с нещо. Понякога си отдъхвам от четенето след прочита точно на такава литература.

4/10

# 594
Прочетох, взети от библиотеката:

"Нито Ева, нито Адам" на Амели Нотомб - имах сериозни предубеждения, гледайки авторката колко е продуктивна ( за първи път чета нещо нейно), а книгата се оказа много приятна изненада. Вярно е, че отзад на корицата пише, че това не била типична нейна книга, така че може би другите няма толкова да ми харесат. Но мисля, следващата от нея да е "Изумление и трепет", отново по реални преживявания  в Япония. Май имаше и такъв филм....

"Мечтателката от Остенде" на Ерик-Еманюел Шмит - хареса ми, особено едноименния разказ, от Шмит имам "Одет Тулмонд и други истории" и не бях впечатлена. Тази книга повече ми хареса.

В момента съм на Чък Паланюк, "Приспивна песен" - много оригинална идея, не чак толкова добро изпълнение, но пък я четох до 4 сутринта  Mr. Green. Иначе съм гледала "Боен клуб" пак по негова книга и филма много ми беше харесал.

Тази седмица няма да мога да чета, другата ще си потърся "Слугинята".

# 595
# 596
  • Benelux / Varna
Прочетох " Мария Стюарт " на Стефан Цвайг и останах много впечатлена , сега си търся "  Мария Антоанета " ,но в книжен формат.

Голям фен съм на Цвайг и отдавна препоръчвам тази книжка за любителите на историческите романи. Със задоволство забелязах, че е преиздадена и в момента е по книжарниците. Аз също си търся "Мария Антоанета".
Аз харесах  много  "Магелан"  на  Стефан  Цвайг.  Преводач  е  Асен  Разцветников. Въпросните  две  книги  са  ми в  списъка  за  по-нататък.

Магелан си го закупих съвсем скоро втора употреба, радвам се на добрият отзив.

# 597

Скрит текст:

Какво ти е мнението за тази книга? Аз си я купих преди време и още не съм стигнала до нея..

И аз така  Mr. Green

# 598
  • София
Прочетох "Под купола" на Стивън Кинг. Сега ще продължа да следя сериала с чиста съвест  Mr. Green !
Ето какво написах за книгата в GR, като й дадох 5 звездички, които си заслужава  Heart Eyes :

"Поредният великолепен роман на Краля!!!
Също като "22/11/63" и тази книга е подходяща за хора, които искат да се запознаят с автора, но без да се страхуват от евентуални ужаси.
И не на последно място - според мен това е задължителна книга за деца над 13-14 години! Прекрасно произведение, макар и жестоко на моменти, с ОГРОМНА поука, почерпена от реалния живот. "

# 599
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аз харесах Кратка история на тракторите. Четох я преди 3-4 години (а може и да са две-три, нямам много реална представа за времето). Развесели ме тази книга тогава. Беше смешна, без да е глупава, а и езикът ми хареса. Може би не съм научила нещо от нея, но пък хвърля светлина върху имигрантския живот. Беше ми интересна на мен, не я считам за загубено време. Сега като се замисля, научих доста неща за Украйна и украинците, които не знаех.

Мисля, че е идеалното лятно четиво.

А дали някой има желание да ми даде за прочит "Правек и други времена"?

Общи условия

Активация на акаунт