Отговори
# 465
Не си прекалено гнуслива, а си права.Тези омърхоливени пакети се нареждат после на  лентата наред с другите стоки, в количките, после на масата ни у дома, после в ръцете ни....На мен керфура не ми допада-там не успях да се ориентирам кое точно къде е и дали ще намеря необходимото ми. цените им не ми допадат.В Керфура отивам само когато съм видяла нещо на промоция.Не пазарувам храна от там.

# 466
  • на Земята
Аз това''нареждане '' съм го виждала и в кварталният магазин ,и  в други вериги.За това у нас е закон,всяка покупка първо се измива с веро и топла вода,после се ползва или прибира.Виждала съм как си бършат носа с ръка,после хващат опаковката или гнусно кашлят ...и т.н.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 11:50 от kikitooo

# 467
И при пакетирането и транспорта до магазина едва ли спазват някаква хигиена. Като се знае това, просто всичко купено отвън се приема за мръсно.

# 468
  • Sunshine state
И при пакетирането и транспорта до магазина едва ли спазват някаква хигиена. Като се знае това, просто всичко купено отвън се приема за мръсно.
Точно.В тия мърляви складове и бусове да не мислиш,че някой ти спазва хигиена?
Аз все пак мисля,че става дума за конкретен некоректен служител на веригата,понеже пазарувам основно от там и такова чудо поне пред клиентите не съм видяла да правят.  Peace

# 469
Днес видях в Кауфланд до МОЛ Варна Персил в туба за 60 пранета за 12 лв и някакви стотинки, да го закръглим на 13, че не помня точно колко бяха стотинките. Стори ми се изгодно!

# 470
  • София

Аз все пак мисля,че става дума за конкретен некоректен служител на веригата,понеже пазарувам основно от там и такова чудо поне пред клиентите не съм видяла да правят.  Peace
И аз така си мислех , защото бях виждала единствено един мъж да го прави, но с чипса беше друг служител- жена. Не, че има значение пола де...

# 471
  • о`майна лунна нощ е
Точно.В тия мърляви складове и бусове да не мислиш,че някой ти спазва хигиена?

То да са само складовете и магазините. Много са ми любими деца с обувки в пазарската количка сред хранителните продукти, които родителят после ще им сервира. Каква е разликата между опаковка от чипс на земята и такава, хвърлена в количката, а покрай/върху нея тъпче с краката някакво хлапе?

# 472
  • софия
Момичета нещата са все пак опаковани, не е приятно горе написаното, но чак пък толкова и моето дете се вози в количката сред продуктите , но не му ги сервирам опаковани.

# 473
  • София
Това е твой личен избор, tzvetihc , и с лична количка можеш да го практикуваш както и където си поискаш.   Когато човек е с две или повече деца може би няма избор, може и да свали обувките... Все пак имай предвид, че от двугодишно твоето дете се учи да не спазва правилата, заради личен комфорт, също като мама. 
Никой тук не говори за стерилност, ясно е, че едва ли са идеално чисти пакетите на каквото и да е било, но целенасоченото хвърляне по пода прави отвратително впечатление и е достатъчно да ме загубят като клиент и да бия път до Лидл, където дори и да се случват по същият начин нещата поне не е демонстративно.

# 474
  • софия
Geraldine, само да уточня че моето дете се вози в количката на определеното за това място, не тъпче по храната и ако беше токова нехигиенично нямаше да правят количките с такива приспособления. Съгласна съм че не е приятно това което си видяла, но по важно е как е процедирано с храната преди да бъде пакетирана. Мисля че опаковката предпазва от недобросъвестните, служители. Peace

# 475
  • София
Туиг за седене в количката при продуктите говореше, затова реших, че и ти за това говориш.  Peace
Съгласна съм, че далеч по-важно е преди пакетирането, но демонстрацията на такива действия не ми говорят нищо добро  за магазина и непакетираните им продукти- хляб, кашкавал, маслини , сирене, колбаси и пр. Така или иначе се отдалечихме от темата  като че ли. Аз  исках да споделя разочарованието ми от Кауфланд.

# 476
  • о`майна лунна нощ е
За стерилност и чистота трудно може да се говори. Поне това, което зависи от нас, за да се спазва поне елементарна хигиена, можем да го правим. Едно от нещата е да не оставяме децата да влизат в количките. Има си места за тях.

По отношение на опаковките - ясно е, че никой от нас не яде чипса с найлонката. Но взимайки някакви безалкохолно, множеството от нас слагаме бутилката директно на масата покрай чиниите с храната и хляба. Сами си правете извод има ли разлика между опасковката на чипса и бутилката като чистота. И не е само този пример. Хлябът също го опаковат в найлони, шоколадите, бонбоните .... Примери могат да се дадат с хиляди. За съжаление не можем да контролираме пътят им до масата, но още веднъж казвам - поне това, което зависи от нас, можем да направим. Включително да се обърнем към управителя на магазина като видим служител да мята по пода продукция, която потенциално ще се озове върху нашата трапеза.

# 477
  • Варна
Днес видях в Кауфланд до МОЛ Варна Персил в туба за 60 пранета за 12 лв и някакви стотинки, да го закръглим на 13, че не помня точно колко бяха стотинките. Стори ми се изгодно!

Сигурна ли си, че беше Персил? Не е ли  Рекс?  newsm78
Аз тази седмица вече 2 пъти бях в същия Кауфланд, има Персил прахообразен по 13,99 за 60 пранета със сигурност.

# 478

Сигурна ли си, че беше Персил? Не е ли  Рекс?  newsm78
Аз тази седмица вече 2 пъти бях в същия Кауфланд, има Персил прахообразен по 13,99 за 60 пранета със сигурност.
Сигурна съм , бях с приятелка и го обсъждахме. КАзаха ми , че по радиото рекламирали РЕкс и специално влязох да им видя брошурата и рекса там е на 9 и нещо(10 почти), явно нещо са объркали. Беше си зеления стандартен течен Персил.

# 479
  • Sunshine state
Течен Персил има в нашия Кауфланд на 13.99лв. Има и прах на същата цена.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт