Mайски бебета 2012 година- тема 4

• 46 084
  • 275
  •   1
Отговори
# 150
Хоп, един въпрос и от мен.
Случва ли ви се да намерите детето сутринта с подмокрени дрехи и протекъл памперс? На мен тази седмица ми се случва за 2 път.

# 151
  • Пловдив
На мен ми се случва всеки път след сън- и сутрин и следобед, а уж не пие вода.Напоследък едвам го прилъгвам с айрян.И не зависи от марката памперси - пробвах и Pampers, Libero, Hugies, Babylove на DM.

# 152
На мен ми се случваше пролетта. Тогава смених Pampers premium care с Libero. Пробвах и различни варианти на многократните пелени, но малката сучеше много през нощта и не вършеха работа.

# 153
Явно и аз трябва да купя  други и да пробвам. Благодаря ви за отговорите.

# 154
И нашия протича от време на време, но аз го отдавам че многа се върти нощем понякога и явно се размества. Защото с един и същ модел пампер спи, но понагока протича само и то от едната страна.

# 155
Протичането на памперс при нас е голям проблем, ние също сменихме всички видове памперси, може би най-доволна бях от Pampers Premium care, но като купих втори път сякаш бяха съвсем различни, много по-твърди, абе ... Незнам дали сте забелязали като купувате памперси, че макар да са уж едни и същи, често са различни, всичко зависи от това къде са произведени и за къде, за съжаление в повечето случаи когато са на промоция са голям боклук.
Иначе малкият заспива с чай, понякога изпива и повече от  1 шише, и понякога реването през нощта се дължи на подмокрените дрешки от протичането на памперса,и аз ставам сменям памперси, преобличам го и така. Лятото също сутрин винаги почти беше с намокрени дрешки, но не се будеше от това, защото беше топло, а сега явно му става студено. Опитах се да го отуча от пиенето на каквото и да е преди сън, но веднъж едвам го приспах, нищо не беше пил, и пак беше намокрен. Слагам му боди, което му е съвсем по мярка, за да мога да изкарам къдричките на памперса, така че ако се върти да не пропусне, но и това не върши работа.

Аз да попитам пак - докъде стигнахне с приучаването към гърне, казват ли вашите деца, когато им се ака и пишка, или както при нас след като са свършили работата?  Laughing

Давате ли мед, орехи и цитруси ?

# 156
От цитрусите само портокал и то вид на фреш!  Изпива по 200-300 мл от него и аз се радвам, защото като цяло не обича да пие много вода.
Мед и орехи не съм давала още, но за меда мисля да пробвам скоро!

С гърнето сме с променливи успехи. В повечето случаи казва след като е намокрена или дава фалшива тревога. 

# 157
Да попитам, от какви шишета пиете вода или сок, ние пием от една чаша която е с накрайник като сламка и се справяме добре, но с шишето с твърд накрайник което е с помпа трудно пие и бавно, поради което махам помпата, но така водата изтича и се получава доста голямо количество и е трудно!Освен това от както е станало студено отказва почти да пие вода, разреждам сокове и компоти с вода и така пием, понякога явно ожаднява, но въпреки това отказва да пие вода, и като и дам сок изпива цялото шише или чаша на екс, в яслата ме научиха чая или айряна да и го давам с лъжичка!За зъбите ние малко изоставаме, имаме 12 зъби, кучешките не са излезли още, предните и по два кътника от долу и от горе като и те са не излезли на цяло!И още един въпрос понеже като си лапа ръцете по брадата се стича слюнка и брадичката и се зачервявав доста, с какво мажете за да се успокои кожата?

# 158
ОТносно пиенето - ние пием от бебешко шише вечер като заспива, през деня пие или от чаша, купих един пакет сламки и му давам от нормална чаша и му давам и сламка и много се забавлява и пие, пие също от чаша със сламка (детска), но не му харесва много, като цяло иска да е като нас, както ние пием и ядем, така иска и той, даже вече не използваме столчето за хранене, защото не иска да яде на него, сяда на масата като нас, е друг е въпроса, че се катери , бута столовете и вече няма недостъпни места за него, вече се чудя къде да прибирам опасните неща като ножове, и т.н.

Относно зачервяването на брадичката - ние имаме същия проблем, според мен е от бибата, още си я смуче, но само като заспива и нощно време понякога, брадичката се зачервява и като излезем навън от студа още повече се възпаляваq появават се и пъпчици. Мазах с какво ли не, сега ми казаха да пробвам този Cold creаm на Мустела, утре смятам да го купя и ще пиша дали има резултат.

# 159
  • Пловдив
Здравейте , влизам да Ви се оплача.От 4 дни момчето ни не ме пуска да изляза от стаята- започва да реве.Преместих един котлон да готвя наблизо , но до тоалетната, която е на долния етаж ходя докато плаче.Пробвах да го залисвам с непознати предмети , с телевизия с детски песни на компютъра, с обяснения , но нищо не помага. Започна и трудно да заспива следобед или с рев или с триста кандърми и разказване на приказки. Тази вечер пък се приспивахме на ръце/нали е много лекичък- само 13-14 кг/ Зъби има засега 8, другите са на път, долните венци са му подути, не вярвам да е от това неспокоен, може пък да го гони бебешкия пубертет. Не знаех, че има и такъв - фризьорката ме светна.

# 160
И дъщеря ми имаше такъв период - полудяваше, ако остане дори за секунда сама. Мина. Просто бяхме по-обгрижващи и разбиращи през това време, особено нощем; гушкахме я повече и общувахме по-интензивно. В този период тя се събуждаше многократно и заспиваше само на голямото легло, не в своето. Продължи няколко седмици, а може би и месец.
За бебешкия пубертет има доста статии, но когато ни връхлетя, го познах по непрекъснатите "не"-та. Каквото и да кажа, отговорът беше "не". Понякога дори си стои и извиква силно "НЕЕЕЕ". Много е смешна, но нали така се утвърждава, какво да я правя!

Мед и орехи не давам, знам, че са силни алергени и не бързам. Цитруси е опитвала 2-3 пъти във вид на сок.

Пробвали сме всякакви памперси - всички пропускат при определени обстоятелства. Сега опитвам да й го сменям през нощта, ако се събуди.

За течностите използваме шише с биберон, обикновена чаша със сламка и чаша с накрайник. За съжаление, не сме особено последователни в отучването от шишето с биберона... Вчера настоя да пие от чашата ми и ми изпи чая - с помощ от моя страна, разбира се, но се справи не зле.

За гърнето - слаб успех. И на двата "процеса" казва "ака", та ни обърква много Grinning

Моят въпрос към вас е дали децата ви ядат пресни зеленчуци и плодове и как им ги предлагате. Ядат ли салати? Как ги подправяте?

# 161
  • Пловдив
Давам всички  плодове пресни, от зеленчуците пресни съм давала само домати, защото още няма достатъчно зъби за да дъвче. Ако трябва да дам салата бих я поляла с малко зехтин или олио без сол. Още не давам и захар.

# 162
SINEICKA, какви плодове обича детето ти и на парченца ли му ги даваш, които той яде с ръка?

# 163
  • Пловдив
От плодовете съм давала ябълка, круша, слива, праскова, банан , киви , грозде , череши. Намачквам ги на пюре, макар, че ако му давам малки парчета не ги отказва.От скоро давам и прясно мляко във вид на крем или грис, за закуска хапва кус кус или попара, смятам да направя и качамак. Веднъж пробвах и кисело мляко с овесени трици, но ми се получи по-рядко - май иска по-дълго накисване.

# 164
Дъщеря ми похапва качамак и обича каша от овес, просо, елда. Елдата я яде и варена - тя стои на зрънца, като жито. Добавям й я в супи или други манджи понякога, но я похапва и чиста.
А за кисненето на овесените трици не ти трябва много време - няколко минути са достатъчни. Можеш да ги оставиш и за по-дълго - десетина минути.

Вашите дечица правят ли вече опити да пият от обикновена чаша (без накрайници и прочие)? Мъница от няколко седмици проявява голямо любопитство към това, дърпа ми чашата от ръцете и иска да пие. Вчера, докато се опитвах да я храня със супа, издърпа купичката и засърба чорбата Grinning Разбира се, наложи се да придържам съда, защото половината се изливаше върху дрехите й. Абе, ужас, но нали отсега искат да са самостоятелни #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт