Mайски бебета 2012 година- тема 4

• 46 084
  • 275
  •   1
Отговори
# 165
Ние също се опитваме от чаша дапием и почти успяваме, сестратав яслата каза, че също и е давала от чаша и пиел по малко но се олива разбира се!Ние също искаме да стоим на стол за големи и се опитваме да ядем самостоятелно от време на време успяваме!Имаме един проблем въпреки, че имаме зъби не успява да сдъвче месото, ако и го дадеш отделно парченце се справя горе долу, но ако с яденето се затруднява и се задавя възможно е и да повърне!Проблема със съня също, въпреки,че ходим на ясла и се изморяваме спим не добре и не спокойно почти всяка нощ иска да я взимам при мен на спалнята, понякога заспива веднага като я взема, но много често не може да заспи с часове имам чувството че и се спи върти се пъшка, но нещо и пречи да заспи, разбира се и мен държи будна!Зеленчуци ядем на салата, домати, зеле и моркови настъргани на ситно, краставици лятото давах, но тях много не ги обичаше, плодове яде на парченца, ябълка , круша много обича, сливи, тиква, лятото давах праскови, кайсии или на пюре настъргани или на праченца, сега вече може и по големи парченца, много често обаче си напъхва доста големи парчета в устата, че се налага някой път да вадя...!Аз спрях АМ вечер и започнах да давам кисело мляко с бебешки бисквитки с лъжичка!Като млякото си го подквасвам аз!Захар съм и давала с попарата защото не искаше да я яде и една комшийка ми каза да и слагам малко и също на кус кус, иначе бисквитки детски давам и в кремчетата също има малко захар, преди годинката слагах фруктоза!Цитруси мисля скоро да и дам, все още не съм!
Гърнето имам и аз много слаб успех, но в яслата сестрите казва, че ходила!Иначе казва, че ака, много често не улучва момента!И да и на двата процеса казва ака!
Друг проблем напоследък иска да я нося не иска да върви , вечер като се прибираме ходи пет минути и иска да я нося, може би се изморява заради дрехите, бутушите и студеният въздух!
Иначе определено има напредък от както ходи на ясла, опитва се да говори, подглася на песничките , танцува със стъпки и показва разни неща с ръчички, почти всичко разбира , но не може все още да говори!От някъде около месец започна да се обръща с МАМО , като О-то го произнася смешно като У! Grinning

# 166
Дъщеря ми похапва качамак и обича каша от овес, просо, елда. Елдата я яде и варена - тя стои на зрънца, като жито. Добавям й я в супи или други манджи понякога, но я похапва и чиста.
А за кисненето на овесените трици не ти трябва много време - няколко минути са достатъчни. Можеш да ги оставиш и за по-дълго - десетина минути.

Вашите дечица правят ли вече опити да пият от обикновена чаша (без накрайници и прочие)? Мъница от няколко седмици проявява голямо любопитство към това, дърпа ми чашата от ръцете и иска да пие. Вчера, докато се опитвах да я храня със супа, издърпа купичката и засърба чорбата Grinning Разбира се, наложи се да придържам съда, защото половината се изливаше върху дрехите й. Абе, ужас, но нали отсега искат да са самостоятелни #Crazy

Да, синът ми постоянно иска да пие от нашите чаши, олива се естествено, излива си голямо количество в устата и като усети, че не може да го глътне и половината го изплюва върху себе си Simple Smile))))) И понеже не му забраняваме, А ТРЯБВА, вече вкъщи може би повече от половината чаши ги няма, уж ги качвам нависоко, уж го пазя, незнам как става, че все намира по някоя чаша или буркан и даже си мисля, че нарочно със засилка ги чупи в теракота, даже и на паркета. Почти всеки ден му се карам, защото ще дойде ден , в който ще се нареже жестоко и много се притеснявам от това. А той вече знае кое ме ядосва, гледа ме с един такъв лукав поглед и като хване чаша и замахва да я хвърли и ми гледа реакцията, и аз замръзвам, щото не веднъж се е случвало да я хвърли и тя да се пръсне на парчета. Същото прави и с GSM-а ми, който незнам как работи още, прави му удоволствие да го хвърли и той да се разпадне на батерия и капак. Много е палав моят син, много, едвам се справям. Проблемите със съня продължават, аз се успокоявам като спи 2-3 нощи добре, после пак реве, мрънка, пъшка и се върти и то с часове през нощта понякога. Давам дормикинд доста продължително вече, може би има ефект, а може и ефекта да е само в мойта глава, незнам. Ето вчера го оставих при майка ми, много я обича, но през нощта е ревал много, явно се впечатлява, изживява на сън, или пък усеща, че е на друго място, знам ли. Мислех, че ще спи добре, защото последните 3  нощи спеше добре вкъщи, но явно няма рецепта.
Отдавна имаме 16 зъба, изникнаха много бързо и безболезнено (ревеше само на първите 6, останалите 10 не ги усетихме), и сега го забелязвам, че си яде ръцете и се чудя дали не са тръгнали последните кътници, въпреки че на година и 7 е доста рано, но наистина целите ръце са му в устата и едни лиги се точат....
Сега като го няма и се отпуснах в дълго писане, но ще приключвам, защото ще трябва да украсяваме елха (тази година късно я купихме, защото сигурно нямаше да оцелее дълго време), да приготвяме подаръците и да готвим за довечера Simple Smile
Весели празници и най-важното е да са живи и здрави, пък всички периоди ще отминат и ще дойдат други и.......

# 167
Здравейте, момичета!
Как посрещнахте Коледа? Мъниците помагаха ли с украсата на елхата? Харесаха ли си подаръците?

Искам да питам - редовно ли миете зъбите на децата си? Моята мома гризе четката, но не е съгласна винаги да го прави. Гледам поне веднъж на ден да я излъжа. В началото и беше интересно, но вече и тази мода мина. Какви пасти използвате?
Какво могат да правят децата ви. Видях във фбук групата, че едно дете казва цифрите, друго познавало цветовете. Направо ми се струва, че моята мома е светлинни години назад.
И последен въпрос- има ли деца, които не спят през деня? Калина и днес не искаше да спи, въртя се един час в леглото, игра, пя, рева, крещя. Това ми се случва за 3 път този месец. Сутрин става в 08,00-09,00 и ако не спи пак си ляга след 12 часа. Нощем спи добре, не се буди! Просто се чудя кво става!

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 19:36 от pianoto

# 168
pianoto малки са да не спят но може да не се уморява достатъчно. Аз помня, че Лори след годинка и половина спеше по 20на мин и то с един час пазарлъци, ревове и караници. Брат й обаче много лудува и спи над един час, но пък става ужасно рано- днес в 5.30честно няма край такъв ден. За четка аз още ползвам накрайника на ненадент и сам се мие, но не знам дали не е време за норамална четка вече.
За чаши иска да пие, но се дави, гълта на големи глътки, а понякога се и полива и се смее, така че засега не става. Но мисля им е време вече. Веда словена Горан го прави също определено е нарочно обича шума и ефекта мама да се изненада, а защо не и да покрещи. Като цяло обича да привлича внимание независимо на каква цена.

# 169
Честита Коледа на всички! Здраве и любов в семействата ви!

Вили, и моята дъщеря е много енергична и палава, което страшно ни изморява, но пък се надявам, че за нея това е по-добрият вариант, отколкото да е... апатична Simple Smile Проблемът с чупенето на чаши го решихме, като купихме една нечуплива за малката, така че когато поиска да пие от нашите, веднага й предлагаме нейната.

пианото, и аз мисля, че Калина не спи през деня, защото не се изморява достатъчно. На дъщеря ми й се налага да става към 6,30 (нали ходи на ясла) и към 13-13,30 вече умира за сън. Вечер ляга към 20-20,30 ч. През останалото време не сяда: тича, кара кола (бута я с крака), танцува, катери се по столове, маси, легла. Преди няколко дни дълго се катери и слиза по една сгъваема стълба с височина 1,80 м. Справя се завидно - с добри координация и баланс.
Това, което спомена, за детето, дето казвало цифрите, ме смая. Браво на него! Дъщеря ми повтаря след мен кратки думи, започващи с първата буква от азбуката ни (Например: ала, бала, веда, гама и пр.). С някои от тях се справя, други не изговаря добре, но се забавлява. Мисля, че сама може да изрецитира някаква поредица, без да е необходимо аз да й подсказвам, но за нея повтарянето след мен е като игра и го предпочита.
Предпочита също и някои английски думи пред българските. Казва "уоч" и по-рядко "часовник" (последното, разбира се, звучи неузнаваемо).

# 170
Благодаря за отговорите, вероятно не се уморява достатъчно. В дните, в които не спа валеше проливен дъжд и духаше Мистрала та не сме си подавали носа навън. Но чак сега направих връзката, след като вие ми писахте. Hug
Веда, браво на вас, щом вече и чужд език учите! Казват, че когато детето слуша даден език в по-късен етап ще го възприема по-лесно!
Нашата мома се опитва вече да казва Бонжур- доста неуспешено. #Crazy
opelcorsa и ние сме като вас с чашата и с крясъците. На мода е да ходи до външната врата и на стената там се опитва да драска със всевъзможни предмети. У нас химикалки и моливи се крият, защото имаме силен порив за изкуство върху стените #Crazy
Къде зачезна Миленчето?

# 171
Момичета, здравейте! Честита Коледа на всички! Имам една молба - ако не е проблем да ме добавите във фейсбук групата, защото във фейсбук съм по-активна.
Ще съм благодарна   bouquet

# 172
pianoto и ние рисуваме доста засега успяваме да изтрием но няма да е дълго, спасихме паркета, шкафовете с гъбата и една стена която се оказа боядисана с някаква измивна боя голям късмет...аз пък го оставям на лято баща му ще сменя тапети няма как. Получи дъска за рисуване но го задоволява временно, да яслата му липсва затова си ходим на гости за разнообразие.
да и аз във фейсбука пиша доста Миленка мога да те добавя само дай ми имена на лични.

# 173
Весело посрещaне нa 2014 г.! Дa сте здрaви, обичaни и мъдри!

пиaното, отскоро и ние използвaме накрайника на ненадент, но миенето нa зъби е съвсем символично. Зaсегa дъщеря ми проявявa сдържaно любопитство, ще видим по-нaтaтък кaк ще бъде.

opelcorsa, изплaквaте ли по някaкъв нaчин пaстaтa зa зъби от устaтa нa Горaн и aко "дa", кaк стaвa товa технически???

# 174
Честита Нова 2014 година на всички!

Бъдете здрави, засмени и отглеждайте децата си с голяма любов!

opelcorsa, аз купувам едни специални гъби дето мият всичко/ даже химикалка/ и благодарение на тях стените от време на време са бели #Crazy Едни приятели подариха за Коледа едно килимче, върху което се рисува с маркер с вода. Драска върху него с голям кеф, но няма нищо по-инетресно от бялата стена Wink
Веда, нашия педиатър каза да слагаме вече и паста за зъби, съвсем мъничко, нямало нужда да се изплаква. Дори детето да я изяде, не било вредно. Аз съм се спряла на пастата за зъби на Веледа. Някой да похвали нещо друго?

# 175
Както казах използваме ненадент и не я плакна, но да ви кажа наскоро присъствах на една презентация на пасти за зъби с натурални съставки и просто бях ужасена от химикалите които съдържат другите пасти за зъби. Опитът се изрази в това да поставят малко паста за зъби на каталога лъскав и да видите как се изтри лъскавото. за мой ужас детската пъста за зъби беше и най-агресивна. По тази причина отлагам купуване на истинска паста за зъби за сина ми, а всички други сме с тия натуралните -цената им е 4.60лв така че дори и не са по-скъпи но ме е страх да дам на дечко от нея да не направи алергична реакция ли не знам.
Скоро обаче ще трябва да взема някакво решение А според вас тази на ненадент до колко годинки може да се ползва?
pianoto да сещам се и аз бях вземала преди време такива гъби но едва ли ще помогнат на тапетите, едните ни са миещи там ясно ама другите не стават. ако искаш прочети някъде за пастите за зъби и вредите от тях, аз лично не знам дали бих даля да я яде дори и малко защото се натрупва всеки  ден. Има един лесен начин да разбереш дали пастата е натурална на края на тубата има една линия цветна трябва да е зелена ако е черна или тъмна синя това значи пълна химия. дано помогнах .

# 176
opelcorsa, мерси че сподели това за пастите за зъби. Аз съм се ориентирала към пастата на Веледа, защото се води натурална козметика, абсолютно безвредна. От раждането на Калина до сега използвам тяхната бебешка козметика и съм доволна. Мисля и второто бебе да къпя и мажа с нея.Тези дни ще купя от пастата им за зъби и ще ви споделя как се е приела.

# 177
  • Пловдив
Сиво мече дрян отсече. Нашари го, накичи го.
Па отблизо и далече се провикна сиво мече:
- Сурва, сурва до година, до година до амина!
Зелен здравец по горите, сладко грозде по лозите,
жълто жито по хамбари, бяло стадо по кошари!
А на малките дечица в джобчетата по жълтица!
Да растат и таз година като ябълки в градина!

За много години мили мами и дечица! Нека да е изпълнена с много щастие и усмивки и да имаме много поводи за гордост с нашите малчугани!
Моя калпазан расте, предимно на кърма Simple Smile не спи добре, по скоро аз не спя добре  ooooh! защото той много се буди нощем. Тази година ни предстои записване на ясла, отбиване и кой знае още колко други дребни предизвикатества. НО ще се справим с всичко, дори и понякога да ми се струва трудно.

# 178
Галадриел, честита Нова година и на теб! Здраве, любов и уют в семейството ти!
opelcorsa, на кутията на Ненадент пише, че пастата е за децата от 6 м до 2 год.

# 179
Веда newsm78 не съм прочела благодаря много .

Общи условия

Активация на акаунт