Аблация на сърцето - 2

• 108 903
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Блaгодaря зa отговорa и курaжa.Дa се нaдявaме,че ще отшуми.Въпреки,че имaм тези проблеми не съжaлявaм,че се подложих нa товa.Нещaтa сa по-добре от преди товa.Нямaм избор,ще чaкaм времето дa покaже и ще се нaдявaм всичко дa е нaред.Достa се бори Шaлгaнов и беше кaтегоричен,че aблaциятa е успешнa.Дaно е прaв! Здрaве нa всички!

# 361
Здравейте на всички!
Отворили сте много полезна тема (поне за мен със сигурност!) и прочетох всички коментари до тук, след което естествено реших да пиша, защото и аз преди два дена се "сблъсках" с думата "аблация". Ще се опитам да дам кратко описание на моите оплаквания стартирали от м.Януари тази година и как стигнах до "аблация" Simple Smile. Получих един припадък в първите дни на м.януари с пълна загуба на съзнание, според мен за кратко. Това се случи на обществено място, след скромен обяд от салата, сок и крем за десерт. След като дойдох в съзнание почуствах лека болка зад гръдната кост, която продължи около 30 мин. А Бърза помощ, които дойдоха след 45 мин. и измериха кръвното налягане, кръвна захар и ЕКГ направено ми обявиха нервна криза, биха ми успокоително и ме пратиха в къщи да спя. Така и направих, но за първи път реших да отида след някой и друг ден на преглед при кардиолог. Установиха екстрасистули - за тях знам и от преди, но не съм ги усещала толкова осезателно. И пак с цел да спестя многото детайли ще карам по-на едро с обясненията - лежах една седмица в НКБ, правиха ми различни тестове, ехокардиография, холтер и поради високият ми холестерол в този момент накрая ме изписаха с извода, че няма нищо толкова сериозно, да си пия само хапчето за холестерола и да се проверявам от време на време. Аз обаче не се чуствах добре, в смисъл че от време на време ми ставаше лошо, но повечето дни си бях ОК. И така 1-2 месеца, минах през невролог, даже ядрено магнитен резонанс ми правиха на главния мозък - всичко е ОК. Но започнах да вдигам кръвно, ей така спонтанно от нищото...и не всеки ден, а например веднъж-два пъти в месеца. От там - на проверка за щитовидна жлеза, все пак съм жена и на 46 г. - нормално да се провери и това. Е там проблема беше с един голям възел иначе хормоните тотално са си в нормата. Веднага се съгласих да ме оперират с мисълта, че после другите проблеми които изпитвах с високото кръвно, сърцебиенето и прилошаването ще отминат безвъзвратно. Е, да ама не....след операцията стана даже по-зле, аритмиите много зачестиха, но също така имам постоянно усещане за "потъване", прилошава ми постоянно , а също и още веднъж припадък с краткотрайна загуба на съзнание. Под наблюдение съм от лекар-кардиолог работещ в Александровска, след една седмица влизам за допълнителни изследвания в Св. Екатерина, на последния холтер от миналата седмица се регистрираха синусови аритмии няколко на брой, една кратка тахикардия, би и тригемения и съответно ми предписаха ритмонорм 2Х150 мг. на ден. Тези пристъпи за които всички тук говорят ги имам и аз под формата на гадно усещане за неритмично биене на сърцето, сърцебиене, прилошаване, вдигане на кръвно (особено след започване приема на ритмонорма - странно!), и екстрасистули и ускорен пулс. Но не мога сама за себе си да преценя какво точно е "излизане от ритъм"... най-високия пулс който съм вдигака е бил 146 за 4 мин., а в последните дни пулса ми е в границите на 90-110 максимум, а в определени часове си е съвсем нормален 75-80 удара в минута. Сега ще изчакам реултатите от допълнителните изследвания които ще ми направят (май, че сте включат и ЕФИ) и ще се разбере решението на докотрите какво точно ще се прави - аблация или нещо друго, като пейсмейкър например, защото и това споменаха. Написах всичко това, защото исках най-вече да сравня признаците които имам и физически изпитвам - дали и вие сте имали всичко това преди да ви направят аблацията? От самата процедура не ме е страх - ако се налага нека я направят, защото иначе живота по този начин никак не е приятен - изгубих си апетита, от неядене отслабнах за 3 месеца с повече от 10 кг. (което не е чак толкова лошо, холестерола от 9.8 вече е на 4.Sunglasses, не мога да спя нощем нормално и се чуствам естествено мъртво изморена вече.
Споделете си мислите, ще ми бъдат от полза, иначе за доктори - имам в момента достатъчно около мен да ме изследват и да решат какво правим в близко бъдеще.

На всички във форума желая крепко здраве и отличен ритъм!
Щом разбера повече за бъдещото ми лечение, ще пиша. Simple Smile

# 362
danielche88, само за сравнение, при последния пристъп пулсът ми беше 206. #Crazy
След влизане в ритъм, 86.

Възел и аз имам на ЩЖ, от 20 години, но хормоните ми са в норма.

При теб е нещо друго.
Аз припадъци и загуба на съзнание нямам, високо кръвно също нямам.

# 363
danielche88, само за сравнение, при последния пристъп пулсът ми беше 206. #Crazy
След влизане в ритъм, 86.

Възел и аз имам на ЩЖ, от 20 години, но хормоните ми са в норма.

При теб е нещо друго.
Аз припадъци и загуба на съзнание нямам, високо кръвно също нямам.
я

При всички положения засега аз нямам някаква окончателна диагноза, това тепърва докторите трябва да направят, от друга страна отчитам и факта, че всеки организъм е индивидуален и може да си има собствени признаци, различни от тези на другите. Бях чела статия за д-р Трайков в Токуда и жена с аритмия, която той излекувал с аблация. Жената  се оплаквала от загуба на равновесие, главозаймаване, чувство за потъване, достига дори до пресинкоп - състояние, близко до загуба на съзнание - неща които изпитвам и аз, особено напоследък. Иначе преди един месец докторите имаха съмнение и за синдром на болене синусов възел заради двата ми припадъка, а това е състояние което се лекува само с пейсмейкър.
Освен да чакам последващите изследвания и резултати от тях, засега няма какво друго да направя, дано докторите стигнат до окончателен извод/диагноза. Д о тогава споделянето на мнения с други хора с подобни проблеми някак си ми действа полезно Simple Smile

Хубав ден!   bouquet

# 364
Здравейте на всички!Скоро не съм писал,и затова реших днес да пожелая на всички ни добро здраве и нормален ритъм..Аз се чувствам много по добре,вече почти 8 месеца минаха от втората аблация и не съм имал излизане от ритъм,е,екстрасистули има,но на холтера от преди месец се видя че са единични и според доктора не са опасни..най важното е че от 2 седмици не пия ритмонорм и прадакса,останаха ми само лекарствата за кръвното..аз още не мога да повярвам че вече не се тъпча с кордарон,ритмонорм и т.н..даже може да прозвучи странно,но като че ли със спирането на антиаритмика се намалиха и екстрасистулите..не смея да се зарадвам още,ей хора 5 години се измъчих,но сега малко по малко се връщам към живота.Дай Боже всички да се оправим и отървем от тая гадория.Мога спокойно да кажа че лекарите в Токуда,най вече д-р Трайков спасиха живота ми..Бог да го благослови
Нека всички съфорумници и гости,които се колебаят или плашат от аблацията да не се притесняват,а да действат.Изход от аритмията има и той е АБЛАЦИЯ.Лек и ритмичен ден на всички.

# 365
Браво, tritonus! Peace

Много ме радват такива постове!  bouquet
А каква ти беше диагнозата?
И колко често имаше пристъпи, с каква продължителност?

Аз вчера бях на кардиолог.
Според нея още ми било рано за аблация. Thinking
След като ми се овладявали пристъпите медикаментозно, не трябвало да бързам. Crazy

# 366
Диагнзата ми е предсърдно мъждене и трептене,като имах и от двата вида араитмии засечени на екг..за 4 год имам над 50 пристъпа траещи от час два до 7,8 че и повече часа..миналата година,месец преди първата аблация започнаю през ден да излизам от ритъм..обиколих повече спешни кабинети от колкото кръчми в последните години..изяде ми душата това нещо..но сега,сега е вече по различно,вече не съм така изнервен,гледам и виждам отново и хубавите неща в живота..мъча се да се отърва от неврозата която ми причини всичко това.,дано така да е,да не се връщат пак мъките..направиха ми Изолация на плумонални вени,първия път продължи 7 часа процедурата,втората около 4,но ако се наложи пак бих отишъл без колебание..дано не се налага!!!поздрав

# 367
Много си препатил! Tired
Дано всичко е ОК и не се налага друго! Hug

А първата аблация неуспешна ли беше?

# 368
 Първата аблация беше наред,просто 4месеца след нея получих рецидив на мъжденето.Много се отчаях тогава,но веднага реших да се подложа на втора процедура,и поне засега всичко е наред..

# 369
Страхотни сте ! Смечаци . След една напълно излишна коронарография ме бяха отказали да стъпвам в болница в  б- я поне . Часове наред не могат да ме вкарат в ритъм . В Гърция , където пребивавам от няколко месеца , един ортопед в частния си селски кабинет ,оборудван с една слушалка , се справя за половин час . Съжалявам , че го казвам . Бях голям патриот , но сега цялата ми вяра се изпари . Отивам на изследвания в небалканска държава , после ще събера всичките ви мнения   и ще решавам къде.
Благодаря на всички за активността и откровеността . Жалко че не всички болни и близките на пострадалите не се включват . Тогава процентното съотношение проба- грешка сигурно ще се различава от пфициалното.

# 370
Таня, как точно се справи ортопеда? Първо кажи какво ти имаше?

Мариелче, твоя случай е заплетен като моя. Дано при теб намерят решение. При мен вече 12 години няма. Преживях какво ли не. Постоянно по кардиолози, невролози и психиатри, разбрах, че няма да ми помогне никой.

# 371
Гала, от работа нямах време да отида на профилактични прегледи , което е задължително на моята възраст . И аз с моето кръвно уж 100/60 направих хипертонична криза и сърцето излезе от ритъм .  В Пловдив в частна клиника ме оставиха за изследвания , направиха коронарография и ме обявиха за симулант - беше шега , чисти артерии , здраво сърце.  Диагнозата ми е предсърдно мъждене , стенокарден синдром. Минах през ритмонорм , соталол и сега съм на амиодарон . И си излизам от ритъм всяка седмица от един до пет пъти . Не искам да знам какво и как точно функционира сърцето ми . Искам да ме излекуват или предпишат поддържаща терапия . Аз съм юрист и когато лекари са ми клиенти искам да чуя какъв резултат целят , а средствата и пътищата ги намирам аз . Честно отчаяна съм , но макар и на 56 до миналата година се спусках от алпите със ски плувах и минавах всеки ден по поне 20 км с колелото през летните ваканции . А сега съм качила 15 кг отгоре и ако ми писне да уча езици ще подхвана индийските сериали . Сигурно изразих горчивината на всички вас и ви залях с катран . Обещавам след почти сигурната аблация да пиша на ден по три пъти колко е прекрасен живота ! Целувам ви всички , не ме слушайте мене , старото мръкнало ! Много съм ви благодарна , настройвате ме оптимистично !

# 372
Таня, при мен аритмиите се получават от недоброто кръвоснабдяване на сърцето /така мисля/. А ти като мен ако имаш стенокарден синдром, то тогава трябва да се подобри кръвоснабдяването на сърцето, става със калциеви антагонисти и нитрати. Не че искам да се правя на лекар, ама това от собствен опит го казвам.

# 373
Благодаря , Гала ! Изобщо не ме смущава факта , че не си лекар . От този форум научих повече , отколкото седеммесечните " обяснения" на изнервени ардиолози . Явно не съм попаднала на истински специалист . Затова си уредих и преглед в Токуда . Дано ме изслушат там , а не да ти обясняват 5 мин и 35 да пишат ( с нашата здравна реформа за друго време нямат ) . Много жалко , че ходим за лечение в чужбина и обираме срама на вероятно кадърните ни , но смачкани от условията лекари . А относно лекарствата , всякакви антагонисти изпробваха върху мен . Ако не взимах безобразно скъпото ксарелто , щях да съм направила пет инсулта .

# 374
Много е трудно да се нацелят лекарствата. Аз минах през дилтиазем, изоптин, адалат /едва не умрях от него/, норваск и реновия. Облекчения получих чак на норваска и то след като доц.Иво Петров каза, че дозата в която го пия е все едно да пия вода, трябва поне двойно.  В момента съм на комбинация от лекарства, за щастие аритмиите понамаляха доста, болки имам както и прилошавания. Пия и магнезий, много е важно при аритмиите. Извинявайте, че се отплеснах от темата.

Общи условия

Активация на акаунт