(Народна) песен, която да се харесва на деца в чужбина

• 1 107
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте.

Не съм сигурна дали това е правилният раздел, моля да ме извините, ако не е. Та в момента се намирам в чужбина (Корея по-точно) и скоро ще ми се наложи да говоря за България пред тукашни деца. Децата са от 7 до 10 години, дали са им домашно да се подготвят предварително за всички страни, за които ще слушат урок (не е само България). Та аз сериозно се чудя какво точно ще им хареса, нямам намерение да ги отегчавам с разни сухи данни. Иска ми се да им покажа нещо типично българско, което да ги грабне. Та предполагам много от потребителите тук имат деца на тази възраст, сещате ли се за някаква песен (народна или не, няма значение), която ще се хареса? Или някаква игра? Аз мислех да им покажа право хоро, но не съм сигурна дали ще им допадне музиката и дали ще им е интересно да танцуват или ще им е трудно. Също ако някой сеща за нещо наистина впечатляващо от България, нека да сподели. Мисля да им кажа за типичното в България да и не с глава, да ги науча на нещо лесно да казват (примерно Как си?), може и да успея да намеря носия. Та въпросът е да не е суха теория, а нещо което да им остане в съзнанието. Ако бяха възрастни, щеше да е лесно, но наистина не съм сигурна какво точно ще се хареса на мъниците.
Благодаря предварително!

# 1
аз се сещам за ''Излел е дельо хайдутин'' и ''притури се планината''....''даньова мама думаше''

# 2
# 3
  • В.Търново
Не мисля,че деца на 7г. ще се впечатлят от ''притури се планината'',не казвам ,че не е хубава песента,напротив,уникална е,но за деца...не.
Предното предложение не е лошо. Simple Smile

# 4
И аз това си мислех... Че са малки, за да я оценят. А песента на Асимо не е на български, доколкото чувам.
Благодаря ви за мненията, бих била благодарна и на други предложения Simple Smile

# 5
  • Германия
Евентуално някой от БГ да отвори учебник по музика и да види там какви народни песни има за тази възраст? Навремето като пионерче пях "Изгряла е месечинка" на международен лагер в Полша и децата я харесаха като мелодия и може би заради това, че припевът се запомняше лесно  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт