Автоимунен тиреоидит на Хашимото (30)

• 74 219
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Днес изследвах ТСХ и е 1,130 Grinning
Идеално е за процедура  Hug
Дано и този месец  почна процедура Grinning

# 136
Здравейте!

Доста отдавна не съм се разписвала, но все пак се реших, подтикната от една друга тема. Накратко: с Хашимото съм от 6-7 години вече, а през март т.г. родих първото си дете - след втора инсеминация в два поредни цикъла. Преди това бях около 2 години в ремисия и забременях (за да не ровя в изследванията) с TSH 1.99
Преди 2-3 седмици правих пълни изследвания, вкл. ТРАК, кръвна захар, инсулин (ендото се беше притеснила, че уж съм била бледичка, ама тя така и не запомни, че кожата ми си е такава) и резултатите са отлични:
TSH - 1.96
Free T4 - 10.83
TAT - 506.5
MAT - 452.8 (знаем, че антителата най-трудно се влияят, но и тези нива отдавна не са били толкова ниски)
TSH-R-Ab - 0.40 (по-скоро към долната граница, но все пак в норма)

Според ендото не е необходимо да започвам да пия нищо - вече ще станат над 3 години. Въпросът ми просто е дали и според вас е окей да не настоявам за лекарства или, все пак, добре е да се приема нещо, макар и поддържащо?
Благодаря ви и хубава неделна вечер! Hug

# 137
Ехооооо...  wavey

Titanka, радвам се много за добрите резултати! Hug

I Am Ruth, според мен не ти трябват лекарства.  Simple Smile
Не знаех, че ТРАК (TSH-R-Ab)  има долна граница. Може би в някои лаборатории?!
Най-добре да е  ( 0 ) и изобщо да го няма. При всички случаи е в норма. Заболяването не е активно.
Щом си родила март, като скове студа декември-януари може да пуснеш едно ТСХ за проверка, освен ако нещо не те накара да се изследваш по-рано.
Ако и в студено време е ок, то контролите ще ти ги разредят докторите ( обикновено на година веднъж). Дано нямаш поводи за притеснения и заболяването си остане в ремисия завинаги.  bouquet

# 138
Merelenda, в Bodimed правя всички кръвни изследвания; имам труднооткриваеми и "дълбоки вени" и единствено там лаборантките не ги пукат и не ме дупчат къде ли не, докато вземат материал. Не ме е страх от игли, но на какви ли не изтезания са ме подлагали само, защото не могат да се справят ooooh! Та, в Bodimed имат "граници": 0 - 1.75 newsm78
Забравих да спомена, че ендото откри малко възелче (умрях от яд - за толкова години нямах поне това!), но вече бях в ранна бременност и нямаше как да пипаме. Тъй като те се отстраняват единствено по оперативен път, предстои да направя една ехография, за да се види локация, размер и т.н. Ако се налага, ще махам, макар да имам притеснения, честно казано Sad Но иначе се надявам да не се налагат медикаменти.
Благодаря ти!

# 139
  • Бургас
Защо трябва непременно да се маха възелчето, и аз имам, но никой не ми е предложих да го маха, изобщо даже не са ми го казвали като вариант  Rolling Eyes
Иначе са супер резултатите, дано си остане в ремисия  Hug

# 140
Аз никак не държа на операция, в интерес на истината. На кого му се иска това. Ще проверя само как е положението, за да съм по-спокойна.
Благодаря ви, момичета! Стискам палци за повече добри резултати и много здраве, защото то е най-важното! Hug

# 141
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте,
днес успях да се видя с Начев и се оказа, че по всяка вероятност има лабораторна грешка в изследванията ми, правени в централата на Цибалаб (ТСХ преди лечение 2,62 , първа контрола ТСХ 2,82  Rolling Eyes ) Увеличи ми тироксина, въпреки това, но следващия път каза да пусна контролата в друга лаборатория и ми написа 3 лаборатории и да си избера:
Пролаб (до майчин дом)
Бодимед
Кандиларов
Кажете вие от коя сте доволни?

Предварително благодаря Hug

# 142
Аз съм много доволна от Bodimed: всички изследвания правя там, повреме на бременността също пусках там подробните изследвания. Бързи, точни, прецизни са. Е, чела съм много лоши отзиви, но то от всяко нещо има доволни и недоволни. Не може да всички да се угоди.

# 143
  • София
пънче-мънче, мога само да кажа, че съм крайно недоволна от Пролаб, в Бодимед също съм пускала, но аз си ходя почти винаги в Цибалаб и съм си много доволна. Ха дано лабораторната ти грешка да е една такава двучертичкова  Wink А да пиеш Дуфастон случайно или пък нещо друго хормонално? От него също е възможно да се вдигне ТСХ-то.

# 144
  • В сърцето на любимия човек
Да, пия Дуфастон, но към момента на изследването бях точно след цикъл, така че причината не е двучертичкова, за съжаление.
Начев ми вдигна дозата, така или иначе, от 0,25 на 0,5. Дано бързичко го сваля и скоро имам и други поводи за радост  Praynig

# 145
  • Бургас
А да пиеш Дуфастон случайно или пък нещо друго хормонално? От него също е възможно да се вдигне ТСХ-то.

Ха, от теб научавам нещо много полезно, което не знаех... аз през първите 3-4 месеца от бременността си бях на ударни дози Дуфастон, доста дълго трябваше да пия 3п по 2т, после и Утрогестан... може би затова ми се е вдигнало чак толкова ТСХ  тогава... както и да е, минало е вече, но просто ми стана любопитно. Нито един лекар не ми го е казал това. А и аз не съм попаднала на тази информация докато четях из нета.

# 146
  • София
Здравейте,
днес успях да се видя с Начев и се оказа, че по всяка вероятност има лабораторна грешка в изследванията ми, правени в централата на Цибалаб (ТСХ преди лечение 2,62 , първа контрола ТСХ 2,82  Rolling Eyes ) Увеличи ми тироксина, въпреки това, но следващия път каза да пусна контролата в друга лаборатория и ми написа 3 лаборатории и да си избера:
Пролаб (до майчин дом)
Бодимед
Кандиларов

Аз за хормоните ходя само в Бодимед, като съм решила, че щом имат някакъв немски сертификат за качесто, са най-надеждни.

# 147
При едно мое посещение в Ендокринологията, докато чаках, една жена която според мен беше или сестра или лекарка но друга специалност, коментираше хормоните на нейна близка с един от ендокринолозите. Та тя спомена Кандиларов за изследванията и той нищо не каза, явно според него беше ок лабораторията.
Какво ви е инфото за тази лаборатория, нямам познати които са ходили там, дори и на мен не би ми и минало през ума там да си пусна изследванията ако не беше подочутият разговор newsm78

# 148
  • София
Здравейте,
Пролаб (до майчин дом)
Бодимед
Кандиларов

Първо странно защо е репил,че е грепка.Има хора, към които съм и аз свалям много бавно ТСХ,че даже се е скучвало дори при увеличена доза пак да се вдигне.
Второ за лабораторията-аз пусках в Кандиларов, миналия месец и утре ще пусна в Надежда-и за там Начев ми каза,че е ок, там даже на място изследват ТСХ,което е супер и става много бързо готов резултата.

# 149
  • UK
А да пиеш Дуфастон случайно или пък нещо друго хормонално? От него също е възможно да се вдигне ТСХ-то.

Ха, от теб научавам нещо много полезно, което не знаех... аз през първите 3-4 месеца от бременността си бях на ударни дози Дуфастон, доста дълго трябваше да пия 3п по 2т, после и Утрогестан... може би затова ми се е вдигнало чак толкова ТСХ  тогава... както и да е, минало е вече, но просто ми стана любопитно. Нито един лекар не ми го е казал това. А и аз не съм попаднала на тази информация докато четях из нета.

Това обаче едва ли е меродавно за всички, защото и аз бях след ЕТ на дуфастон, Естрофем, Климара и Утрогестан, а ТСХ -то ми е паднало, не се е вдигнало Crazy Мисля, че нямат връзка, защото питах изрично ендокринолога си за тях Blush

Общи условия

Активация на акаунт