Автоимунен тиреоидит на Хашимото (30)

• 75 376
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Могат да са причина за отключване на автоимунно заболяване ( така твърдят доктори, не аз), и дори хапка от тази храна, ако си я ограничавал месеци наред може да върне симптомите и да поддържа възпалението в жлезата месеци наред ( пак не е мое твърдение), просто споделям. Също и храни богати предимно на омега 6.   bouquet

Те пък защо, знае ли се??

# 286
Здравейте!
Да Ви се оплача!Извинявам се за спама!
Исках направление от джипито за ендокринолог,но ми беше отказано,защото преди това януари месец резултата на ТСХ е бил в норма.Само,че аз съм с поставена диагноза Хашимото и на лечение с Еутирокс 50мг. и си мислих,че поне на 6 месеца имам право на направление,но не било така,защото звънях и до Здравната каса,всичко зависило от "добрата воля" на личния лекар и броя направления,с които разполага. #2gunfire

# 287
  • Бургас
И аз съм звъняла, казаха ми, че по никакъв начин не мога да накарам лекаря да ми даде направление... хем е длъжен, хем ако не иска или не може, няма как да бъде принуден... е*ати и правилата ...

# 288
  • UK
И аз съм звъняла, казаха ми, че по никакъв начин не мога да накарам лекаря да ми даде направление... хем е длъжен, хем ако не иска или не може, няма как да бъде принуден... е*ати и правилата ...

Безобразие Crazy

# 289
  • в полите на Балкана
Здравейте момичета, позната ми даде линк към темата и ще ви следя с интерес.
Диагностицирана съм с Хипертиреоидизъм преди близо година. Имам изменение в на структурата жлезата и повишен ТСХ 3,9 тогава.  На една таблетка Еутирокс съм от тогава. Преди месец правих отново ТСХ и беше 2,6. Други изследвания не са ми правили. Ендокринолога ми каза от октомври да увелича приема на Еутирокс на две таблетки два дни от седмицата и през януари да направя отново ТСХ, но вече не можела да ми дава направления. Не съм диспансеризирана, ЛЛ и лекуващия ендокринолог отказват с мотива, че имат много пациенти. Имам следните въпроси към вас;
 - задължително ли е да ме диспансеризира един от двамата или може и друг лекар в друго населено място?
 - мога ли сама да отида в лаборатория и да си направя изследвания и кои точно?
 - да ми препоръчате лаборатория в София.

Да сега правих изследванията в Цибалаб, ако е надеждна мога да продължа да ги правя там./само тя е в нашият град/  София ми е на близо и затова питам за лаборатории там,  ако тази се окаже ненадеждна.
Отивам с интерес да ви чета назад.

# 290
  • София
- задължително ли е да ме диспансеризира един от двамата или може и друг лекар в друго населено място? - според мен не е задължително. За да си депснсирезиран ендокринологът трябва да работи със ЗК, при ЛЛ не знам дали може.
 - мога ли сама да отида в лаборатория и да си направя изследвания и кои точно? - да, можеш, ТСХ излседваш редовно, а ко не си си пускала до сега ФТ4, ТАТ и МАТ е хубаво да го направиш. И предполагам си с хипотиреоидисъм, а не хипер.
 - да ми препоръчате лаборатория в София. - аз изследвам хормоните само в Бодимед (не че знам,ч е е много добра, но съм си решила, че е най-доброто за мен уж).

# 291
Тук съм на изследвания на всеки 9 седмици. В зависимост от показателите се корегира и дозата. Мерните единици също са различни. При норма от 2 до 20 аз съм с над 3000. Онзи ден бях на ехограф, лаборантка та каза че не вижда изменения в железата. Утре сигурно ще си получа резултатите от специалиТа

# 292
  • UK
Здравейте момичета, позната ми даде линк към темата и ще ви следя с интерес.
Диагностицирана съм с Хипертиреоидизъм преди близо година. Имам изменение в на структурата жлезата и повишен ТСХ 3,9 тогава.  На една таблетка Еутирокс съм от тогава. Преди месец правих отново ТСХ и беше 2,6. Други изследвания не са ми правили. Ендокринолога ми каза от октомври да увелича приема на Еутирокс на две таблетки два дни от седмицата и през януари да направя отново ТСХ, но вече не можела да ми дава направления. Не съм диспансеризирана, ЛЛ и лекуващия ендокринолог отказват с мотива, че имат много пациенти. Имам следните въпроси към вас;
 1- задължително ли е да ме диспансеризира един от двамата или може и друг лекар в друго населено място?
 2- мога ли сама да отида в лаборатория и да си направя изследвания и кои точно?
 3- да ми препоръчате лаборатория в София.

Да сега правих изследванията в Цибалаб, ако е надеждна мога да продължа да ги правя там./само тя е в нашият град/  София ми е на близо и затова питам за лаборатории там,  ако тази се окаже ненадеждна.
Отивам с интерес да ви чета назад.

Според мен си с Хипофункция на ЩЗ. Не е  възможно да си с хипер, а ТСХ да ти е в тези ст-сти и да си на лечение с Еутирокс Crazy

На въпросите ти Wink

1. Мен ме диспансеризира ендокринолога, когото си избрах, но той решава, дали си -за или не, диспансеризация Peace

2. Изследвания можеш сама да си пуснеш, на 1-ва страничка на темата са посочени, които се поемат от НЗОК Peace
 На въпрос номер 3 не мога да дам отговор, не съм от София Crazy

Titina
тук ги правим горе-долу на 45 дни, което пак е около 45 дни  Hug

# 293
  • в полите на Балкана
Благодаря момичета  bouquet
Ще взема да отида и при друг ендокринолог с изследванията, които имам.
Във вторник ще ходя до ЛЛ и ще си поискам направление за ФТ4, ТАТ и МАТ тъй като не съм ги изследвала нито веднъж до сега. Може и ТСХ да пусна отново в Цибалаб.

пп МАТ само с направление от  ендокринолог  било. newsm78 това ме затруднява, ще трябва първо да отида на срециалист и той да ми даде направление.

За дипансеризацията ми каза лекаря при когото ходя, че трябвало, но той не можел да се обърна към ЛЛ. Тя също ми отказа.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 21:58 от мамаРаче

# 294
Могат да са причина за отключване на автоимунно заболяване ( така твърдят доктори, не аз), и дори хапка от тази храна, ако си я ограничавал месеци наред може да върне симптомите и да поддържа възпалението в жлезата месеци наред ( пак не е мое твърдение), просто споделям. Също и храни богати предимно на омега 6.   bouquet

Те пък защо, знае ли се??
Прекомерната употреба, или неправилното съотношение на Омега 6 към Омега 3 - поддържа възпаленията в организма ( респективно в щитовидната жлеза). Затова при болна щитовидна на лекции за заболявания на щитовидната жлеза, професор Папазова спомена, че при болни от автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, съотношението Омега 3 към Омега 6 трябва да е 4:1.
Да се наблегне на храни богати на Омега 3- яйца, океанска риба и т.н., а да се избягват слънчогледово олио ( в което има много Омега 6 и при всекидневна консумация следва повишаване на Омега 6 за сметка на Омега 3), растителни мазнини и да се заменят с кокосово масло, зехтин, палмово масло и т.н.
Не напълно да се изключи Омега 6, а съотношението да е в пъти по-малко спрямо Омега 3, която трябва да преобладава.

# 295
Здравейте момичета   bouquet

Много моля за отговор, защото съм малко объркана. Преди 1 година ми откриха това заболяване и ТСХ хормона ми беше много висок - над 11. След 6 месеца ми беше в норма. Сега си правих нови изследвания и ТСХ хормона ми е под нормата- 0,144. А допустимитер стойности са 0,2 - 4 . Пия л-тироксин 50мг. А другия хормон фТ4 от 11 се е вдигнал на 17,48 , но пак е в границите. Моля, ако на някой му се е случвало нещо подобно или знае какво става с тия хормони, нека отговори  Hug

# 296
  • UK
Здравейте момичета   bouquet

Много моля за отговор, защото съм малко объркана. Преди 1 година ми откриха това заболяване и ТСХ хормона ми беше много висок - над 11. След 6 месеца ми беше в норма. Сега си правих нови изследвания и ТСХ хормона ми е под нормата- 0,144. А допустимитер стойности са 0,2 - 4 . Пия л-тироксин 50мг. А другия хормон фТ4 от 11 се е вдигнал на 17,48 , но пак е в границите. Моля, ако на някой му се е случвало нещо подобно или знае какво става с тия хормони, нека отговори  Hug

Спокойно, трябва да ти коригират и нацелят твоята доза на Тироксина, случва се често така да варира хормона, не се шашкай Hug

# 297
  • Бургас
Сега си правих нови изследвания и ТСХ хормона ми е под нормата- 0,144. А допустимитер стойности са 0,2 - 4 . Пия л-тироксин 50мг. А другия хормон фТ4 от 11 се е вдигнал на 17,48 , но пак е в границите.

На мен наскоро - много ниско ТСХ и ФТ4 на горна граница.
Засега все още изчаквам и не съм почнала друго лечение, само спрях Л-тироксина. В твоя случай обаче може да не се налага да го спираш, а само да намалиш дозата, най-вероятно е така.
Случва се, не се тревожи, нищо чак толкова страшно не е станало.

# 298
Запис Hug Аз също съм с Хашимото, тя и моята е дълга за разказване. Ще ви следя и когато мога ще се включвам. 

# 299
Здравейте, момичета,

Да се запиша и аз при вас ...с Хашимото съм диагностицирана от 4 години, вероятно се е отключило при първото раждане. Честно казано през това време не пиех много редовно хормоните и по - скоро пробвах с алтернативни методи, но така и не се получаваше. В началото на тази година реших, че е време да започна с редовния прием на Л-тироксин и сега вече ТСХ-то е в норма, МАТ и ТАТ разбира се са над 500, като забелязвам, въпреки селена, не се повлияват в положителна посока. В средата на юли месец обаче забременях и въпреки, че хормона беше около 1 преди две седмици се оказа, че плодът няма сърцебиене и се наложи да ми направят абразио, за съжаление ... На този етап мисля да поизчакаме със следващо забременяване, но междувременно бих искала да направя консултация и с д-р Тодорова. Според вас за колко време напред се запазват часове при нея? Става дума за консултация в София.

Благодаря ви предварително за отговорите!
Поздрави,   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт