Жадуваме добрите новини под формата на ярки две черти -Тема 40

• 23 612
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Я да питам и аз,тъй като никога не съм мерила Бт EmbarassedОрална също можее така ли? И пак ли сутрин преди ставане?От кой ден се започва,в смисъл днес ми е 9-ти ден-късно ли е?Божеее,станала съм на сума ти години, а все едно съм паднала от Марс Joy

# 136
хайде,и аз започвам да меря БТ,въпреки че днешната е измерена следобед,но след 2 часа сън преди ставане от леглото,орално.Едва ли температурата варира толкова в рамките на 24 часа

# 137
И така... Яйчници - функциониращи, че и доминантен фоликул има. Чака се овулация идните дни, 16мм е. Хормонални изследвания 3-ти ден след като ми дойде и спермограма - назначени. Вече се чувствам човек. Вярно е, че проблем има, но първо ще го намерим преди да лекуваме. И така. Благодаря ви, момичета.   bouquet Като знам, че се прави нещо по въпроса и че то е правилното, се чувствам много по-добре.
Estlar , радвам се за теб! Друго е човек да се довери на специалист и да прави нещо в желаната посока.

# 138
  • София
Температурата, доколкото знам, може да се мери ректално, вагинални, под мишницата и орално. Просто има леки разлики в различните стойности.Някои казват, че ректално било най-добре, но нищо не пречи и орално.Просто трябва да е винаги на едно място, с един термометър. По възможност в определен сутрешен час, все още нестанала от леглото и да не си извършвала движения. Идеята е да се измери Т в покой. Аз си го държа под възглавницата, звъни ми в 7 и 30 сутринта(аз по-често съм на работа, отколкоти почивка, та не ми е проблем), просъница изваждам термометъра и си го мушвам, с извинение, в дупето.Случва ми се да заспя и се будя след 10-15 минути и виждам резултата. Правих си експерименти да измеря след като съм станала и раздвижила. Първото измерване беше 36.4, като измерих след раздвижване, ходене до тоалетна, беше 37.
 Меренето на БТ е в голяма помощ, дори да се забрави някой ден, пак си личи като дойде овулацията, как изведнъж скача температурата. Взимаш и едни ову тестчета и като започне да се покачва температурата ги препишкваш.
Аз мисля така да действам този месец за изследването на Прогестерон, ако случайно не успея да отида на фоликуметрия.

Пипи, на мен баща ми ми е казвал, че с годините минава мерак за дете, още повече ако двойката е осигурена, има по-динамичен живот. Затова било добре отрано, докато си млад и имаш мераци за бебета. 
На здрава двойка, знам, че отнема около 6-8 месеца да забременее. Естествено всякакви ситуации има.
А и в днешно време, почти всеки има някакви проблеми.Най-малкото(не че е малко) с хормоните. Може би на храната и стреса се дължи.
В началото с моят приятел си говорихме и предвид това, че имам спонтанен аборт в миналото(с друг мъж) решихме, че каквито и колебания да имаме, ще ги оставим настрана и започваме отсега. За да може ако има проблем да го разберем сега, а не след години тепърва да ги разберем, да се лекуваме и докато се усетим да сме на по 35 и нагоре. А тогава е много по-трудно.
Имаме приятел ин-витро специалист, той работи в Австрия, но идва и тук да прави процедури.На НГ се шегувахме за късметите от баницата, никой не искаше бебето. Той ни каза, че бебе винаги се обича и успяваш да отгледаш.Много по-тежко е да нямаш какво да обичаш, а ежедневно виждал такива жени и двойки.Че самата двойка, дали ще сме завинаги заедно, дали ще се справим финансово-винаги ще има ако, ама...но по-важно е да имаш дете и да оставиш нещо след себе си.
Та се размислихме и решихме да започнем отсега.То така или иначе не става, аз явно ще трябва да се оправям с хормоните...та ще мине време. Надявам се да са само няколко месеца.

Да ви кажа сексът стана много по-хубав, няма никакъв помен от задължение. Някак по-специален е, целенасочен, смислен, естествен.Усеща се изключителна близост и интимност.

# 139
Добър вечер Whistling

БТ я меря сутрин на първото ставане, което е 1-2ч преди окончателното ставане за работа  Mr. Green Имам навика да се будя по-рано и т.к. знам, че после няма да имам 3 часа непрекъснат сън, я меря между 5:30-6:30, а ставам към 7 и нещо  Peace Тестовете за О ги почвам към 11 ден, или като видя че БТ почва да спада с 0,05-0,10. Но моя МЦ е между 25-29 дни, при по-дълъг е желателно по-късно да започнете с тестовете. Сега си взех от ebay и др месец ще ви споделя дали правилно отчитат (или по другия, че мисля малко да захвърля термометъра).
Пипи,
По повод колко дни в седмицата трябва да  luvbed Може и веднъж месечно, но е важно да се уцели денят. За дългото пазене и проблема после с бебеправенето- ние се пазихме 8г и стана от първия нецеленасочен опит. Така, че едното няма общо с другото. И не трябва да те притеснява това, че дълго сте се пазили.

# 140
Маймун това кото се случва при теб не е нормално.
В деня когато трябваше да ми дойди,имах съвсем леко бледорозово зацапване и то по салфетката 2 пъти и това беше,някак си тогава се усъмних и си направих тест и беше положителен.Но пак казвам само леко зацапване,това твоето с такава продължителност и кървене си е за лекар.Ако бях на твое място не бих отлагала.Стискам палци всичко да се оправи и да имаш повод за радост Hug

# 141
Дойде ми на дата, в която си ми е редовния цикъл. Кръвта е същия цвят като за цикъл. По принцип на 2-3ти ден е обилно, а този път не беше, което ме накара да си направя тест. Иначе сега имам съвесем леко, просто капки. Днес е 7 ми ден, а обикновено ми е 8 дни. С една дума, като редовен цикъл, но не толкова обилен.
Как си?

Здравейте!
Simple Smile

# 142
Добро утро и от мен на ранобудните кандидатмами Simple Smile
И аз си мисля за Маймун....след вчера нещо я няма...дали е отишла на лекар...тук бая я понаплашихме ама то си е нормално де...то си и тече, тя си е бременна и най вече спокойна... newsm78 интересно...дано всичко да е наред

# 143
Съншайн тестовете не са евтини, но пък вътре има 5 Simple Smile купи си една опаковка и вече като прочетеш листовката ще знаеш за какво иде реч Simple Smile Успех  newsm10
Благодаря дано да стигнат!
 abra_cadabra  може би, но при мен всеки цикъл горе долу е когато си иска. Макар, че два месеца беше около 30 дни, следващите два 36 дни и сега чакам да видя как ще е...но може би и дозата еутирокс влияе при мен защото забелязах разлика след като намалихме дозата сега да видя като я увеличихме как ще е. Но според мен тоя месец знам кога съ била в овулация, за съжаление винаги около овулация не остава много време за бебеправене от проблеми!
 Milena___
Ами трудно ми е всеки ден да меря температура преди да съм станала, ами ако забравя какво? newsm78

Скъпички са, особено ако не знаеш около кои дни да тестваш. Аз изразходвах 3 опаковки първия месец, защото имах късна овулация. Направи си поне една графика, за да разбереш около кой ден да започнеш да тестваш. Неприятен, но безплатен и сигурен метод
Ами не знам...а от кой ден се почва по принцип или мога около предполагаема овулация да меря само?(и за тестовете и за базалната) Peace

Буцигном- Добро утро!Днес даже се успахме.  Laughing
Как си? Peace

# 144
ох...как съм, нещо ми се губи оптимизма тея дни...трябва да хвана да си го потърся къде се е скрил, че без него все едно не съм аз...все си мисля най-лошите сценарии а знам, че не трябва да е така...но ще се оправя!!!Пък и както казва една приятелка сигурно съм в Сатурнова яма newsm62
а иначе за тестовете ако ти е 28 дни цикъла се започва около 11 - 12 ден май така пишеше на самия тест...а за температурата...нямам опит и не мога да ти кажа със сигурност, но мисля че се мери всеки ден!!!

# 145
Добро утро и от мен Simple Smile

Съншайн Относно тестовете .. ето ти една ориентировъчна таблица по която може да действаш:
Скрит текст:
Надявам се да съм била полезна Simple Smile но както са ти казали и момичетата ако мериш и БТ ще се справиш по лесно , вярно не е особено приятно да се будиш всеки ден с тер-р в дупето но информацията е безценна .Успех каквото и да решиш  Hug Hug
На всички пожелавам хубав ден Simple Smile

ПП;Съншайн ако имаш някакви въпроси съвсем спокойно може да пишеш тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=702042.240

# 146
ох...как съм, нещо ми се губи оптимизма тея дни...трябва да хвана да си го потърся къде се е скрил, че без него все едно не съм аз...все си мисля най-лошите сценарии а знам, че не трябва да е така...но ще се оправя!!!Пък и както казва една приятелка сигурно съм в Сатурнова яма newsm62
а иначе за тестовете ако ти е 28 дни цикъла се започва около 11 - 12 ден май така пишеше на самия тест...а за температурата...нямам опит и не мога да ти кажа със сигурност, но мисля че се мери всеки ден!!!
Мисля, че около 30-33 дни...ама след всички стресове се разбърка цикъла...и проблеми с щитовидна...Ако е всеки ден за температурата ще забравя, защото аз като стана и веднага съм в тоалетната. Peace

Niana -Добро утро и на теб!  Peace
Благодаря ти за табличката и всичко останало!
Приятен ден и на теб!

# 147
Съншайн, ако искаш - правиш. На никоя една от нас не ни е приятно, но нали знаеш защо го правиш? Започваш да правиш компромиси със себе си още в периода на бебеправене, това е то майчинството. И аз преди ставах и тичах до тоалетната, промениха се нещата като започнах да меря.
Иначе БТ се мери абсолютно всеки ден. Може да ти покаже много неща. Нестабилна първа фаза, бавно спадане след цикъл - това са все важни за лекаря ти данни. Във втора фаза се следи нарастването и задържането на температурата, и отговаря по-точно от ранни тестове бременна ли си или не. Ако се задържи без спад 14 дни - можеш да тестваш. Обикновено спада ден - два преди да ти дойде, така че и знаеш кога да чакаш и че не се е получило. Спестява ядовете от многото ранни тестове и чуденките защо ми закъснява. Ако е имало овулация и висока температура причината да ти закъснява е една. Ако е имало късна овулация, знаеш, че не ти е закъсняло, нищо че си 5 дни след обичайната си дата. На мен този месец, при 30-ти ден ненастъпила овулация, ще ми дойде 50+ ден, щях да се побъркам, ако не знаех. Ако не е имало овулация знаеш да отидеш на лекар. И други такива полезни нещица можеш да научиш. Тестовете не могат да ти покажат това. Те показват, че се е покачил хормонът, който пука фоликула, но дали се е спукал и дали овулацията е качествена показва само БТ. Ако е имало проблем с качеството, температурата пада много бързо след овулацията - пак лекар.

# 148
Ехххх Естлар,  Hug направо ми скри шапката...и понеже си толкова убедителна, и за пръв път някой ми разясни ситуацията около меренето на температурата с такива подробности и толкова ясно и разбираемо - я метни една информация какъв термометър трябва да си купя за да я меря таз пуста температура Simple Smile за пореден път се убеждавам, че без вас много малко неща биха ми се видяли постижими в процеса на бебеправенето!
Благодаря ви!!!   bouquet

# 149
Добро утро, прекрасни!

Ниана,  Hug

Пия кафенце на терасата и се любувам на незаменимата и уникална гледка към морето! Mr. Green
Днес БТ се повиши, но ще видим какво ще стане. Имам чувството, че ще ми дойде всеки момент.

Хубав и успешен ден, ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт