Изследвания за фиброаденом и постоянна умора и мигрени

• 1 423
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Първо искам да ви поздравя за страхотни форум, който имате и който като потребители така добре поддържате. Рядко се среща случайно събрани хора да умеят да общуват така на ниво и по толкова добър начин!

Аз съм на 22.. може би е добре да спомена, че не съм имала бременности и съответно не съм и раждала.. и не съм бременна.. Както и да е. Та по въпроса - преди година ми откриха фиброаденом, който след цикъла ми просто се изпари и от тогава не съм ходила на изследвания, но тъй като гърдата отново ме боли и то много, а и както при предишния път е като подута, след 2 седмици ми предстоят любимите за всички разнасяния из лекарските кабинети. "Като подута" имам предвид, че не се напипва точно топче, а голяно образувание, което не е с кръгла, а по-скоро  с овална форма. Точно по тази причина миналия път лекарите решиха, че може би е било някакво възпаление, но проблема е, че една седмица преди втората диагноза успяха да снимат фиброаденома, който после изчезна... Въпроса ми тук е дали на някой му се е случвало подобно нещо?

Втората част от поста е свързна с това, че съм постоянно уморена. Опитвала съм се да спя по повече, но резултата е, че пак съм толкова уморена, но мога да изкарам до по-късно. Междувременно съм с ниско кръвно. Случва се сутрин, ако не си изпия кафето, долната граница да ми падне до 60.. Не пия нищо за него, защото личната до сега не е споменавала, че е проблем. Също много често, ако се изправя без да съм изчакала да свикна с новото си положение на тялото ми, ми причернява и няколко пъти даже съм се пребивала. Не губя съзнание, но ми омекват коленете, става ми черно пред очите и падам, а после след 5-6 секунди като се свестя съм замаяна, но бързо минава. Имам и силни мигрени.. Друго не се сещам като симптоми, но исках в крайна сметка да ви попитам дали тези неща ви звучат като нещо познато, за да мога да кажа нещо по-конкретно на личната, защото тя не обича много да се задълбава и да ми задава сама въпроси, с които да ме насочи..
Занимавам се с инженерен и графичен дизайн и правя 3д макети на компютър и прекарвам доста време пред него, но гледам да не превишавам 4 часа на ден. А и като цяло не съм забелязала компютърът да има отношение към мигрените и умората ми.

# 1
едва ли ще съм полезна но все пак и аз да кажа нещо:
по добре потърси и второ мнение. аз също имам едно топче отстрани на гърдата, в клиника панацея ми дадоха ГРЕШНА диагноза фиброаденом при втори преглед ми казаха че нищо ми няма.... не се чуствам уморена. както и да е ...отиди при друг лекар като определено те съветвам да НЕ ходиш в ''панацея'' защото туко виж ти кажат че ще умреш...потърси друго мнение. предполагам знаеш но аз пак да кажа че не е хубаво много да се човърка по тези бучки за да не им се навреди, в смисал не я пипай много и избягвай натиск върху мястото.

# 2
  • BG
По отношение на главоболието и световъртежа - от ниското кръвно са. Нормално за млада жена. Особено през лятото. Пий много течности и се изправяй бавно. Това, от което се "пребиваш", се нарича ортостатичен колапс.

По отношение на образуванието - не мога да си представя как един фиброаденом може просто да изчезне, освен оперативно. Предполагам, че става въпрос за мастопатия, макар че е неочаквано за нераждала жена, но не и невъзможно. Особено след като има болка и оток, си е чисто възпаление. Мястото по-топло ли е от другата част на гърдата? Обикновено се пие дълбокопроникващ антибиотик, но тъй като поставените диагнози при теб са противоречиви, мога да те посъветвам засега да си купиш Прогестогел крем и да се мажеш с него, ще облекчи болката, докато дойде време за прегледите. Впрочим преди да е овладяно възпалението (с АБ), няма как да са обективни изследванията (ЕХО, напр.). И пак впрочим - защо трябва да чакаш две седмици, не разбирам? Намери друг хирург веднага и се заеми с проблема. Успех!  Peace

# 3
Благодаря за бързите отговори!
Първата диагноза със снимката на фиброаденома е правена в онкологичния в младост 1, а втората при която вече не откриха нищо е в раковата малко по-надолу по метрото между Мусагеница и Г.М.Димитров... Склонна съм да не вярвам много на втората (въпреки, че е по-успокояваща), защото имаха само един специалист в цялото отделение, който беше страшно арогантен и груб, защото явно виждаше, че всички на него разчитат... Отдели ми има няма 5-6 мин. и ми каза "Ми не мо'а 'го намера!" и до там. Като цяло трябва да проверя в листа как точно се казва въпросния отзивчив господин, но от тогава не съм ходила на по-обстоен преглед.
Просто както не обичам лекари така и като ми се появи някой такъв и ме отказва изобщо да се занимавам...

# 4
Отлагам ходенето с 2 седмици, защото в момента не съм в София, а имам и още пътувания, но след това съм заделила доста време за тези неща :Р И благодаря, че сподели за "ортостатични колапс". Не бях чувала и ми беше интересно да науча повече.

Общи условия

Активация на акаунт