Бял списък на туристическите агенции

• 550 097
  • 1 661
  •   1
Отговори
# 1 425
Техните са рекламни. Продажба на продукти.

Не само. Има и рекламни екскурзии и екскурзии без продажба на продукти.

# 1 426
Давам положителен отзив за агенция, adventureteam.bg. Който иска приключение и забавление в едно, може да се довери на тази агенция. Много добра организация, перфектен водач на групата, много добър маршрут.

# 1 427
  • Sofia
Виждам, че в темата има и въпроси, а не само отзиви, та влизам с надежда някой да е забелязал агенция, която организира влакови пътешествия из Европа Simple Smile

За да не съм спам се реванширам с похвала за Руал Травел и Бояна МГ. И в двете агенции има много добро отношение и подходиха с разбиране към моите изисквания. Да си призная честно, каквато и добра програма да има, всяка агенция ме губи, ако не покаже отношение и да помисли над моите изисквания, а не просто да ми прати някакви оферти (които и без това мога да прочета на сайта им). Също много мразя да има скрити такси и условия.

ПП. Забравих и Емералд, доволни сме от почивката в Турция миналата година, прекрасен хотел, писала съм подробно в темата за Турция (макар че промениха часа на полетите, но новите ни устройваха повече, все пак имайте едно наум).

# 1 428
  • Beyond the Frontiers
Не съм срещала жп. екскурзии.
99% от клиентите не прочитат 10-те реда в реклама във фейсбук...Близо 80% не отварят линка към офертата, който винаги е посочен...
NBM вие попадате в едни 6-10% "редки" клиенти.

# 1 429
Туристическите фирми не определят/ променят часовете на полетите. Това зависи от авиокомпаниите...

# 1 430
  • Sofia
Туристическите фирми не определят/ променят часовете на полетите. Това зависи от авиокомпаниите...

Естествено, това ми е известно. И все пак, дали туристическата агенция ще те информира за възможността полетът да бъде с променен час и дали ще направи такава организация, че да улесни максимално клиентите си в нея си зависи от туристическата агенция. Всеки, работещ с клиенти знае, че клиентът изисква от този, от когото купува, без да е нужно да е запознат с веригата на доставки.
Дали коректно е описано в договора, дали коректно е комуникирано и т.н...всички тези детайли са в състояние да преместят агенция от белия в черния списък.
Ето и моят пример по-горе - бяхме навреме уведомени за промяната (не се наложи да висим с часове за летището), бяхме добре организирани при пристигане, въпреки огромното закъснение, бяхме настанени любезно в хотела в 23.30 и хотелската услуга беше толкова добра, че в 24ч ми ддонеса други завивки, въпреки моите уверения, че няма никаква нужда да бързат (и през ум не ми мина, че в 24ч има на линия камериерка там) и накрая - компенсираха ни с полет по-късно през деня, вместо да ставаме в 4 сутринта...с две думи, аз купувам услуга от агенцията, но има огромно значение каква верига е създала тя.

Galactic Voyager на теб се надявах да препоръчаш ЖП агенция, явно ще трябва да организирам сама Simple Smile

# 1 431
  • София
Скорошни отзиви за away.bg? Имат добри оферти, но не намирам много обратна връзка от пътуващи.

# 1 432
  • Beyond the Frontiers
NBM, и най-добрата агенция няма как да предвиди промени в полетно разписание. Всеки се опитва да информира клиента си и да тушира напрежението. Понякога се получава, понякога - не.

Smile, аз лично при вече 20 години в бранша не съм ги чувала. Което не е нещо лошо разбира се. Проверявате лиценз и застраховка на сайта на министерството на туризма.
Не е толкова лесно да си туроператор и да правиш собствени програми.
Чартърите са основно на 3-4-5 основни играча на пазара.

# 1 433
  • София
Благодаря за съвета, не бях се сетила. 🙂 До колкото видях са и туристическа агенция, и туроператор. Имат застраховка. Мнения има разнопосочни, основно негативните са за местоположение на хотели или една определена екскурзоводка. Като цяло ми вдъхваха доверие, докато не прочетох, че са замесени в някакъв скандал с клиенти, на които не са върнали капаро покрай ковид, та ще видя... Иначе изглеждат читави, имат и доста положителни отзиви. Жалко, че няма тук пътували с тях.

# 1 434
Здравейте, Бохемия или Емералд Травел да изберем ?

# 1 435
  • Варна
От трън,та на глог е работата.

# 1 436
А някоя препоръка тогава?
Имаме повод, за който искаме да подарим някоя хубава екскурзия и търся мнения от опит, нямам никакъв.

# 1 437
За Турция абакс или емералд е по-добре? И ако е абакс кой им е най-добрият посредник?

# 1 438
  • Асеновград
За Турция абакс или емералд е по-добре? И ако е абакс кой им е най-добрият посредник?
За Абакс,  Екватор те са им основния агент. Познават програмите и могат да дадат най добър съвет.

# 1 439
  • Sofia
Според мен Абакс не са силни за Турция и все още разработват пазара. Силни за там са най-вече Тез тур и донякъде Онекс, въпреки че от последните има още какво да се желае. Абакс са силни за други дестинации, но ще се радвам да се наложат и в Турция. Хубаво е да има повече избор. За Емералд нищо не мога да кажа, не съм пътувала с тях, все още.

Общи условия

Активация на акаунт