Италия в разгара на лятото, 140

• 33 752
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • в едно миланско село
никой ли няма новини от Тралала?  Rolling Eyes

# 61
Аз и имам ФБ - ще взема да и пиша там ,че се безпокоим за нея.. Thinking Hug

# 62

Тя ако е в болницата да ражда, сигурно и във ФБ няма да ти отговори. Simple Smile

# 63
  • в едно миланско село
тя от понеделник не се включвала май  newsm78
може и да е родила вече  Rolling Eyes

# 64

Тя ако е в болницата да ражда, сигурно и във ФБ няма да ти отговори. Simple Smile

И аз това си мислех,но все пак ...  Hug- исках да видя дали няма  публикувана новина.. Wink Thinking Hug
Нямам телефон .

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 15:33 от fio'

# 65
Студ! 10 сутринта, няма слънце, не повече от 15 градуса. Обиколка из Сан Франсиско.

# 66
  • в едно миланско село
Студ! 10 сутринта, няма слънце, не повече от 15 градуса. Обиколка из Сан Франсиско.

нищо де, той СФ си е такъв  Laughing
после ще си наваксате на жега  Wink
точно преди малко ми писа приятел, който правви обиколката в обратна посока. мразещ Щатите, запали се покрай мен и са страшно доволни цялото фемили.
обаждай се от време на време за нас, мечтаещите  Hug

# 67
Феиам, дай препоръка за някакви приятни бели вина, като за сезона, сухи и frizzanti. Нещо, което се намира в добре зареден супермаркет. Аз уж избрах някакви, но не съм възхитена, а и двете, които избрах, се оказаха с пластмасови тапи #Crazy, което, предполагам, е голямо падение. Laughing

# 68
  • в едно миланско село
Барбич, малко ми е неудобно писането от айфон във влак с бесна пуберка, щото са 40 градуса 😀, обаче  набързо казано рапитала (само една изба е, няма как да сбъркаш), falanghina ( тук трябва да внимаваш с избите). Въобще, аз наблягам на южняшките бели. От по-северните Гави, Роеро Арноа и някое Пино. Ориентир без изба ми е цената, под 6 eвро,  не ги и поглеждам. Това за сухите. Фрицанте и розе са друга история, изчакай да се прибера утре вечер.

# 69
  • в едно миланско село
Пс. Не се занимавай с тапите: за съжаление все повече са пластмасите

# 70
Ясно, мерси! Ще си ги запиша за следващата спеза.
Аз значи още с цената съм сбъркала, някакви по 4,70 взех. Simple Smile От Венето. Пино+шардоне още не съм го отворила и се надявам да е по-меко и пивко, но шардоне + мюлер тургау ми беше почти отвратително. Някаква си изба Pasqua. Thinking

Вие къде сте тръгнали с влака и с жегата? Във Виена пътуването ли това?

Ние днес изровихме едно Пингуино от мазето и го домъкнахме до горе в хола. Е, разгеле, само 10 минути по-късно вече климатът е съвсем друг. Много горещо стана тия дни, добре че поне е много сухо.

# 71
Честит Рожден Ден на Фио!   bouquet

Прочетох накратко писаното досега и искам да кажа за моят личен извод по този ?с базиран на личните ми равносметки за нашето семейно положение.
Той е, че благодарение на формулата на семеен бизнес само и единствено взаимназаменяемост през деня ние (теоретично, ако сегашното положение се запази) бихме могли да си позволим да отглеждаме дете двамата без никаква помощ. Ще си го подхвърляме през деня и ще го отгледаме докато можем да го дадем на детска градина за по няколко часа с цел да се социализира, аз съм против сто процентовата домашна грижа.

Като цяло аз мисля, че  страна от Г8 би трябвало да има много ясни приоритети по тези въпроси ( раждаемост, подпомагане в отглеждането)  и трябва да предприеме ясни и скъпи социални мерки. С което не олевявам, просто смятам че ?са силно засяга държавата и икономическите й цели и е логично да е много намесена. А и не вярвам в "никой не е длъжен на никого", напротив живота в общество преполага точно обратното - хората да са сплотени и да имат обща идея какви хора искат да отглежат в него, и как.

Нашите дечица си заминаха. И ми е много мъчно днес.

# 72
Ще си го подхвърляме през деня и ще го отгледаме докато можем да го дадем на детска градина за по няколко часа с цел да се социализира, аз съм против сто процентовата домашна грижа.
Преведено в години, това означава 3 години да дриблирате нон стоп между вас си, а следващите 3 години (детската градина) сутрините и пауза пранцо ще ти се освободят, но към 3-4 следобед, тъкмо когато отваряш лавандерията за следобедната смяна, от детската градина ще ти връчат чавето обратно Laughing, така че да не губите тренинг в дрибъла с татко му.

# 73
Моите племенници в БГ ходят на градина (предучилищна) от 7,30 ( в 8,30 най-късно да са влязли) до 18ч. затварят Само че това е София. Алтернативите там знаеш също са безкрайни. В Симитли сигурно е друга реалността и дали изобщо имат ДГ. Брат ми и снаха ми излизат след 18ч. от работа и винаги има някакъв екшън кой ще ги взима, дали ще се успее за 18ч. Дори в този режим все се дриблира, а те са и три деца, малката е с друг режим плс бая народ помага там. Няма как единият родител да е постоянно на разположение, освен ако не работи. Винаги се налагат комбинации според конкретния случай. Ще го намерите и вие.

Аз честно казано специално за Щатите изобщо не знам хората как се оправят, а май нямат проблеми с раждаемостта. братовчедка ми в Сан Фр. даваха хилядарка/месечно за да гледа дъщеря им една възрастна китайка у дома си заедно с още няколко деца. Разни самотни родители, хора с по 3-4 работи как отглеждат и деца не знам

# 74
Да, и аз се зачудих същото, тук е пълно с туристи-американци с по минимум 3 деца. Пътувах от Неапол заедно с един баща с три дъщери, видима възраст 10-13 години, отиваха в Хюстон, демек и тес три самолета като нас. Много му се чудих как се е наел сам.....
Както и да е. Втори ден. Купих си фелпа, че щях да замръзна. Само около 13-14 часа излиза слънце, през останалото време е студ. На децата купихме шапки на Angry birds, които почти не свалят, много са смешни. Видяхме Фишерманс, Голден гейт (в толкова филми съм го виждала да го разрушават, чак ми стана странно, че още си е там  Grinning), Ломбард стр., мотахме се из града, обядвахме в Рейфорест кафе, където децата си умряха от кеф, краб-овете не ги опитах, ме ме влече морска храна тук. Всичко е много добре уредено, но шофьорите на автобусите са много нелюбезни. Днес - шопинг из зоната около хотела и следобед - Голден гейт парк. Утре взимаме колата и се започва. А, стори ми се много скъп град. Ама казват, че бил по-евтин от НЮ.

Общи условия

Активация на акаунт