Италия в разгара на лятото, 140

• 33 753
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Италия
Хммм, Реджи, и с паролата ли не става?  newsm78

Лени, благодаря ти!

Тралала, мдааа, подредила съм ги едни плочки, та чак свят да ти зайде  hahaha
Как са близнаците? Сигурно си писала назад, ама като нямам време да се връщам да чета... Sad

# 601
Хммм, Реджи, и с паролата ли не става?  newsm78

Da. Mr. Green Laughing

# 602
  • UK

През това време (1 час) тя направила гювеч, баница, мляко с ориз, измила и ходила да купи някои неща (ванилия, мая), защото аз нали не съм готвела и затова нямам. Mr. Green

По калъп са правени тези майки. Моята аз докато стана и прозорците ми е измила.  Shocked Crazy

Освен това, понеже особено лятото, готвя по-рядко, почти всеки ден чувам репликата: "Какво ядеш, поне една супа не си ли направи; ти нали не готвиш, ама виж сестра ти снощи пак правила домашни ньоки/талятели/тайландска храна".... Laughing

# 603
Здравейте  Grinning

От много време ме сърбят ръцете да се разпиша в тази темичка, но все се спирам...

Не живея в Италия, но обожавам всичко италианско. Не през погледа на турист, тъй като дори не съм ходила там, но просто нещо все натам ме влече. Чета всичко, което се сетя за Италия - история, култура, икономическо положение и т.н. и т.н. А езикът - ами за мен това е най-красивият език на света. Запасила съм се със самоучители и граматики и се опитвам да го науча сама. Сега проучвам и къде да се запиша на курс. Захванах се да уча езика по две причини: 1) защото ми харесва неимоверно много и 2) защото работя като преводач от гръцки и английски език и владеенето на още един език ще ми бъде от полза.

Случва се така, че с половинката започнахме да обсъждаме какво би било да заминем в чужбина. Засега това са само неангажиращи разговори, но забелязвам, че все по-често се прокрадват в темите ни на разговор. Това, което най-вече ни спира, е, че в Бг сме доста добре от финансова гледна точка, а в чужбина трябва да започнем от нулата. Но като оставим настрана финансите, няма друго, което да ме задържи в България. Да, парите са много важен аспект, но искам едно по-добро бъдеще за децата си. Не мисля, че положението в Бг ще се оправи. Иска ми се да им осигуря един по-хубав живот. На този етап една такава важна крачка ми изглежда много неизпълнима, тъй като и двете ни деца са малки и в момента осиновяваме трето и просто няма как да се справим в чужда страна, докато тук ще сме си ок.

Но всичко това не ме спира да чета редовно темата ви и да мечтая за любимата Италия. Постът ми е много объркан, но това е една мечта, недостижима за мен към днешна дата... И във връзка с целия ми объркан пост искам да попитам няколко неща:
1. Италианците добре ли приемат българите? Задавам този въпрос, защото знам, че англичани, холандци, австрийци... ами те никак не ни обичат.
2. В Италия има ли преводачески агенции или преводачите работят на свободна практика? В България този занаят е много объркан. В нормалните държави преводачът взима 60-70% от цената на услугата, тъй като все пак това е негов труд, а в България взима едва 30-40% от тази сума. Другото си го прибира агенцията - посредник.
3. Смятате ли образованието в Италия за добро?
4. Съжалявали ли сте някога за решението си да заминете? (Ужасно много ми се иска да зарежем всичко тук, да стегнем багажа и да дойдем при вас, но се страхувам да го направя, без да съм сигурна ще можем ли да осигурим основното на децата си).
5. И последният ми въпрос е: Нали нямате нищо против, че следя темичката ви, но това е единственият начин да се докосна до любимата Италия.

# 604
Здрасти, Полито. Simple Smile
При добър финансов статут в България, в Италия от нулата вероятно ще ви е малко чоглаво. Rolling Eyes
Чак да зарежете всичко и да стегнете багажа, определено недейте.
Разбира се, чувствай се свободна да четеш и пишеш в темата. Добре дошла!

# 605
Полито, добре дошла!   bouquet

По точка 2 и 3 за съжлаение нямам информация, по точка 4 - при мен не е било точно решение да живея в Италия, доколкото мъжът ми е италианец, тъ йче не съм и съжалявала, беше си нещо като даденост... но пък после ни се отвори възможност да живеем в Германия и я предпочетохме  Rolling Eyes. Толкова по личното ми мнение дали Италия е добра дестинация за емиграция.  Laughing
Дали италианците приемат добре българите - мисля, че не само в Италия, а и навсякъде важи правилото какъв човек си и на какви хора ще попаднеш (на работата например), отколкото общите предразсъдъци. Предразсъдъците се явяват на улицата, или в магазина, по разните служби и администрации и човек неизбежно все някъде се сблъсква с тях, но пък те по-малко ни интересуват.

# 606
  • Milano
Да се похваля с първото нещо, което е направило моето гардже в детската градина.

Аз пък реших да се наградя по случай случая утре и си купих 2 чифта от любимата ми марка обувки.
Обичам шопинга. Grinning

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 11:47 от regina di cuori

# 607
Полито, добре дошла! Естествено, че можеш да четеш/пишеш/питаш... иска ли питане изобщо Simple Smile По твоите ?си аз сякаш бих започнала първо с Италия за туризъм и после за живеене. Ако трябва да се поставя на твое място и днес да предприема такава крачка, ще се насоча към Милано или Рим. Останалата част на страната за разходки. Преводачи има, на свободна практика - да разбира се, че има, но не мисля, че разходите им са малки. Тук Астреа е била преводач, може да осветли въпроса. Италианците приемат добре българите, да. Общо взето това е и въпрос на лично усещане, среда и тн. Има много забили се хора в идеята, че някой нещо ги гледа лошо и не излизат с години от това, не си правят добра услуга. Аз нямам в себе си понятие за 'тях' и 'мен'  и никога не съм имала, а веднъж като свикнеш да пиеш еспресото на екс си направо местен:)

Реджина, страшно цветенце, много мило, ех!

# 608
и моите родители ми гостуваха, много хубаво време случиха  и се нагледаха на красоти :сирмионе е както винаги като картичка,чак до рива дел гарда ги разходих и цъкаха постоянно(то там кой ли не се прехласва),после ги водих в клузоне и нагоре до презолана,доста е нависоко но гледките са страхотни

препоръчвам един агритуризъм тук близо до бергамо,след сан пелегрино ,в ленна се намира и се казва ferdy , даже по linea verde му посветиха скоро една puntata - казвам го като идея за гости от българия,цените са нормални,50 закуска,70 полупансион,90 с вечеря,имат и спа,коне,храната е страхотна,а природата уникална. Peace

като се прибраха във варна моите бяха в шок от картинката там - пълен контраст на тукашните чистоти и подредби Sadно чистотата тук както знаем  не е заслуга само на местната управа а  на гражданите)

това за емиграцията от Бг без сериозни финансови затруднения там  или без интересно предложение за работа от чужбина ми звучи малко несериозно  newsm78

# 609
Момичета, благодаря за топлото посрещане   bouquet

Пак ще се повторя, но в темичката ви ми е много комфортно, защото някак се доближавам до тази прекрасна страна  Hug Ще продължа да ви чета с удоволствие.

Азия, ние не сме тръгнали да се местим в Италия. Просто си обсъждаме с мъжа ми и аз тайно си мечтая по цял ден за това, защото харесвам страната. Естествено, че без сигурна работа и с малки деца, не бихме тръгнали просто така  Peace

# 610
Девойки, каня ви събота и неделя http://www.toscana2013.it/?lang=it       Малко е различно доброволстването тук от Канада, но пак е много забавно.Утре термите в Монтекатини терме са безплатни, та може и минерална вода да пийнете. Laughing                                               

# 611
regina di cuori, Честит Рожден Ден - бъди жива и здрава! Нека щастието и любовта ти бъдат постоянни спътници в живота. Да се сбъднат всичките ти мечти и да си обградена винаги от любими хора! Весел празник!

Скрит текст:

# 612
  • в едно миланско село
Реджи, малко е рано за наздравици  Laughing, но Честит Рожден Ден и от мен!
приятно изкарване и хубави подаръци да получиш (освен тези, дето сама си ги правиш)   bouquet

# 613
  • Milano
Мимии, благодаря ти.   bouquet
Направо съм трогната. Улучила си най-предпочитания букет от мен.

Фей, мерсиии.   bouquet
Наздравици по-късно. Току-що ставам, защото малката се събуди. След час отивам да си вземам тортата, че тя няма търпение да духа свещи.

А пропозито, точно преди да се събудя сънувах, че се разхождам с теб по центъра и така съм се отнесла, че поглеждам...и съм изпуснала часа да си взема тортата и ти ме докара досами подлеза на метрото. Laughing

За подаръците, получих доста голяма (за мен) сума от татко в $, която се надявам да оползотворя някой ден там.

Забравих да кажа, че ставам на 20 Laughing...на единия крак, но лелка категорично отказвам да се чувствам. Mr. Green

# 614
Реджи, честито и от мен, да ди жива и здрава и да си оползотвориш скоро подаръка!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт