Априлки 2014

• 41 178
  • 728
  •   3
Отговори
# 585
къде е тази тайна групичка???

във фейсбук, ние си имахме и миналата година с августовските бебоци. хубаво е че е  по удобно за работа през телефон, а и всеки пост си има отговори лично за него, всеки си следи въпроса , или темата която го интересува.  тук малко или много се смесват отговорите

# 586
https://www.facebook.com/groups/506138562810415/  ето линка но не знам дали така може да се кандидатства. май само член може да те добави/ тоест дала съм си моя профил на фб , станете ми приятели и ще ви добавя

# 587
или съответно ако сте приятел с някоя от другите мами,могат да ви добавят те

# 588
  • Nova Zagora
Diana1006 изпратих ти покана! И аз си мисля че там ще е по удобно Simple Smile

# 589
tajmahal , много съжалявам за случилото се! Но ако е трябвало да се случва, добре, че е поне на по-ранен етап. Дано следващия път ни се похвалиш с бебче! (На теб, доколкото си спомням, ти беше лошо, а аз все съм си мислела, че като й е лошо на жената, е по-трудно на направи спонтанен аборт, но явно съм се лъгала).

Още веднъж искам да изкажа моята благодарност към всички вас мили момичета за огромната подкрепа,която имам от вас!А относно това ,че ми беше лошо ,искам да споделя че тази лошотия се появи преди около 10 дни.По-рано само ми се спеше много и гърдите ми бяха уголемени и напрегнати.Може би при мен лошотията се е появила по-късно,когато вероятно е спряло развитието на плода и той е загинал.Може би тогава моето тяло вече го е възприело като чуждо тяло ,което е трябвало да бъде изхвърлено!Като се връщам сега назад,това са нещата ,които ми правят впечатление!Така че относно прегледите-идете на преглед,когато вече се е появила сърд. дейност за да сте спокойни,че детето се развива правилно и че всичко е ок.Стискам палци на всички за да родите здрави и хубави бебета!!! Hug Hug Hug

# 590
Таджмахал, съжалавям!  Hug

Кафенце, аз си позволявам сега, докато работя нощем, но след като мина дневни смени няма да пия, защото аз не съм му почитател. Знам, обаче, че по едно на ден няма проблем.

При мен и килограмите са се увеличили (май съм единствената вече наддала), не само стомаха  Laughing , но огладнявам често и ям само храни, от които се качва, така че не се учудвам..

Мадмозел , много ме разсмя със съня си  Joy

Много бързо ги изписвате тези страници, не мога да наваксам да ви чета  Shocked  Laughing , но успявам въпреки всичко!

# 591
и аз ям доста сладичко

# 592
аз съм в 9 г.с. и 4ти ден и забелязвам, че повечето ми панталони са тесни в областта на талията  Sad Не мисля, че като цяло съм напълняла но изглежда таза ми се е разширил...
Иначе си хапвам предимно здравословни неща.. закусваме вкъщи яйца с пълнозърнесто хлебче и зеленчуци или някакви пак пълнозърнени сандвичи, понякога и овесени ядки, гледам около 11 - 11:30 да хапна 1 плод, обядвам задължително нещо отново полезно + салатка, следобед плодче отново или сурови ядки и вечеря около 8..
Почти не ям сладки неща и боклуци от сорта на KFC... приятеля ми е вегетарианец и много рядко ям месо.. но ядем поне веднъж в седмицата риба, много сирене, яйца и млечни продукти като цяло...
Надявам се да не кача много килограми  Embarassed
Вие усещате ли се напълняли вече  newsm78

# 593
  • в 1001-та нощ
аз с предната бременност - дълги месеци ходих със старите джинси, но с откопчани копче и цип и блуза над тях  Blush

сега едва ли ще мине номерът - повечето ми панталони са доста тесни  newsm78 но пък обичайно, ако ми станат в ханша - са ми широки в талията и ги нося с колан, така, че - има надежда  Blush да не сменям гардероба - съвсем от рано  Blush

# 594
аз съм в 9 г.с. и 4ти ден и забелязвам, че повечето ми панталони са тесни в областта на талията  Sad Не мисля, че като цяло съм напълняла но изглежда таза ми се е разширил...
Иначе си хапвам предимно здравословни неща.. закусваме вкъщи яйца с пълнозърнесто хлебче и зеленчуци или някакви пак пълнозърнени сандвичи, понякога и овесени ядки, гледам около 11 - 11:30 да хапна 1 плод, обядвам задължително нещо отново полезно + салатка, следобед плодче отново или сурови ядки и вечеря около 8..
Почти не ям сладки неща и боклуци от сорта на KFC... приятеля ми е вегетарианец и много рядко ям месо.. но ядем поне веднъж в седмицата риба, много сирене, яйца и млечни продукти като цяло...
Надявам се да не кача много килограми  Embarassed
Вие усещате ли се напълняли вече  newsm78

И аз се храня по същия начин, но месо никакво в нашето семейство аз съм вегетарианеца и покрай мен и мъжа не яде мн месо Simple Smile За корема чувствам го подут, но по скоро може би да са газове иначе на кила съм си същата,

# 595
И аз се храня по същия начин, но месо никакво в нашето семейство аз съм вегетарианеца и покрай мен и мъжа не яде мн месо Simple Smile За корема чувствам го подут, но по скоро може би да са газове иначе на кила съм си същата,

А дали пиеш витами и омега 3? До колкото знам по време на бременност някои от вечествата в месото са незаменими за зараждащия се в теб организъм и трябва да се компенсират по някакъв начин?
Моя приятел иначе не е съвсем стриктен вегетарианец.. само месо и месни продукти не ядем.. иначе риба, айца, сирене, мляко,както вече казах си похапваме...  Simple Smile

# 596
Здравейте,момичета!

Лека бременност на всички Grinning

Следя ви от няколко дни. Бременна съм, според калкулаторите в 8 седмица, а според ехографа и доктора в 6 седмица. Не знам на кое да вярвам, с късна овулация съм и от това, което четох може би от там идва разликата. Това, което ме притеснява е, че вчера бях на преглед и доктора видя ембрион но не видя сърдечна дейност  Sad

Докторът не ме е питал кога ми е бил последния цикъл, с каква продължителнест.....нищо, просто ме погледна с вагинален ехограф и нищо не ми обясни освен, че апарата показва 6 седмица и вижда ембрион....просто каза да ида след седмица да видим какво ще става.

Малко дълго стана, но има ли някой с подобен проблем?

# 597
Ау, northlove и Diva4e, точно вие ми трябвахте относно вегетарианството Simple Smile
С първата бременност не бях, но от година не ям месо и сега не знам  необходими ли са други добавки. Знам, че най-важното нещо, което вегетарианците не могат да си добавят, е Б12. Но в Prenacare, които пия, има Б12, фолиева к-на, селен и доста други неща. Омега 3 и 6 няма, но аз хапвам често риба, семена, чия, коноп, сусам, а в тях има доста. Трябва ли да помисля за други добавки и витамини?
И аз гледам да хапвам по-здравословно, повече плодове и зеленчуци, избягвам всякакви консерванти и Е-та, до колкото мога, хляб и сладки си пека в къщи, главно супи и леки манджи, каквото яде детето, това и за мен. Единственото, което все още не мога да се насиля да правя, е да пия 2л вода на ден. Трябва да си сложа напомняне на телефона чаша вода през 1 час  Joy

northlove - Щом приятеляти ти не яде месо и месни продукти, си е стриктен вегетарианец. Тези, които не ядат млечни, яйца, дори и мед са вегани, доста по-крайни. Аз също си хапвам млечни и яйца, само месо вече не.

# 598
Ау, northlove и Diva4e, точно вие ми трябвахте относно вегетарианството Simple Smile
С първата бременност не бях, но от година не ям месо и сега не знам  необходими ли са други добавки. Знам, че най-важното нещо, което вегетарианците не могат да си добавят, е Б12. Но в Prenacare, които пия, има Б12, фолиева к-на, селен и доста други неща. Омега 3 и 6 няма, но аз хапвам често риба, семена, чия, коноп, сусам, а в тях има доста. Трябва ли да помисля за други добавки и витамини?
И аз гледам да хапвам по-здравословно, повече плодове и зеленчуци, избягвам всякакви консерванти и Е-та, до колкото мога, хляб и сладки си пека в къщи, главно супи и леки манджи, каквото яде детето, това и за мен. Единственото, което все още не мога да се насиля да правя, е да пия 2л вода на ден. Трябва да си сложа напомняне на телефона чаша вода през 1 час  Joy

northlove - Щом приятеляти ти не яде месо и месни продукти, си е стриктен вегетарианец. Тези, които не ядат млечни, яйца, дори и мед са вегани, доста по-крайни. Аз също си хапвам млечни и яйца, само месо вече не.

И аз пих Pregnacare, тези които са в една кутия с омега киселини, но до колкото разбрах от няколко различни аптеки в Пловдив, а и от гинеколога ми вече са спряли вноса за България и каквото има до изчерпване това ще е, та ако все още ги откриваш не е лошо да се поснабдиш с повече опаковки  Peace Аз иначе от 1 седмица ги смених със SupleMaman, някакви френски, имат и омега 3/6 и Б12 със сигурност.. и са доста по-изгодни от Pregnacare..около 30тина лева бяха, но за 2 месеца  Simple Smile

Относно пекането на хляб и сладки вкъщи, това е просто страхотно! Аз много искам да си купя хлебопекарна, но кухнята ни към момента е толкова малка, че ми се налага да се съобразявам какво трупам там  Confused

Колкото до водата, преди година не ми се събираше и 1 чаша вода на седмица.. пих основно сокове, студени чайове и какво ли не, но не и вода.. Аз се научих да пия (или по-скоро се насилих) като си държа на бюрото на работа по 1 шише 1.5 л.  вода до мен и не си тръгвам от работа докато не съм го изпила Grinning Иначе през почивните дни и уикендите пак си забравям да пия  Embarassed

# 599
northlove, и на мен ми изписаха Pregnacare с Омега 3, но не ги намерих. Същото ми казаха, че вече не ги внасят. Ще потърся и ако намеря някъде ще купя повечко. С миналата бременност пих тях.

За хлебопекарна изобщо не съжалявай. Нащата е подарък и често я ползвам, но в нея рецептите са с мая, а тя не е полезна, защото е съставена от бактерии, но не полезни като в кис. мляко. По-добре е да си месиш хляб със сода или квас, което става на ръка. Като имам време предпочитам така  Peace

Общи условия

Активация на акаунт