Нашите кухни - тема 50

  • 82 885
  • 792
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 64
    Примъквам се и аз,без да сме стигнали доникъде.От три дни готвя на ток, (свърши ми газта) , е няма толкова слаба работа. А уж е бързозагряващ единия. Интересно ми стана има ли уок за индукционен котлон, или индукционен котлон за уок, че там дънцето е малко и се разчита на нагряване на цялата площ?

Тайна, при индукцията се загрява котлона само в частта върху, която  има сложен съд. Останалата част от котлона е студена на допир, дори ограничението на котлона да е два пъти по-голямо от съда.

# 76
  • София
  • Мнения: 9 068
    Примъквам се и аз,без да сме стигнали доникъде.От три дни готвя на ток, (свърши ми газта) , е няма толкова слаба работа. А уж е бързозагряващ единия. Интересно ми стана има ли уок за индукционен котлон, или индукционен котлон за уок, че там дънцето е малко и се разчита на нагряване на цялата площ?

Тайна, при индукцията се загрява котлона само в частта върху, която  има сложен съд. Останалата част от котлона е студена на допир, дори ограничението на котлона да е два пъти по-голямо от съда.

виждала съм (на снимка) индукционни/керамични котлони за уок, стъклото е вдлъбнато.

# 77
  • София
  • Мнения: 62
Момичета,говорите за индукция.Моля ви, за мнение за този плот http://electron.bg/eurolux-hbei-2i2g-p-290074.html !
Четох от потребителка лоши отзиви за керамика на "Еуролукс.Въпросът ми е дали за този плот важи същото,тоест,че индукционните зоне могат да станат по-неефективни?
Ще ме прощавате за неандерталския въпрос,но не съм спец по пронципа на действие на инукционните котлони.Възможно ли е мощността на инд. котлони да намалее,както при керамичните?
Готвя предимно на газ и ел.котлоните са за всеки случай.

# 78
  • София
  • Мнения: 64
Не знам, не съм виждала такива с вдлъбнати стъкла. При мен колкото е голямо дъното на съда - толкова нагрява. На останала част можеш да си държиш ръцете, тя дори не се затопля. Важен е материала, от който е съда, не размера.

# 79
  • София
  • Мнения: 15 846
  Много благодаря за всички мнения! Hug

# 80
  • София
  • Мнения: 2 532
Момичета,говорите за индукция.Моля ви, за мнение за този плот http://electron.bg/eurolux-hbei-2i2g-p-290074.html !
Четох от потребителка лоши отзиви за керамика на "Еуролукс.Въпросът ми е дали за този плот важи същото,тоест,че индукционните зоне могат да станат по-неефективни?
Ще ме прощавате за неандерталския въпрос,но не съм спец по пронципа на действие на инукционните котлони.Възможно ли е мощността на инд. котлони да намалее,както при керамичните?
Готвя предимно на газ и ел.котлоните са за всеки случай.


А какво значи това, не съм го чувала, би ли обяснила, с времето ли намалява мощността на керамичните , след дълга употреба ли?

# 81
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 196
Момичета,говорите за индукция.Моля ви, за мнение за този плот http://electron.bg/eurolux-hbei-2i2g-p-290074.html !
Четох от потребителка лоши отзиви за керамика на "Еуролукс.Въпросът ми е дали за този плот важи същото,тоест,че индукционните зоне могат да станат по-неефективни?
Ще ме прощавате за неандерталския въпрос,но не съм спец по пронципа на действие на инукционните котлони.Възможно ли е мощността на инд. котлони да намалее,както при керамичните?
Готвя предимно на газ и ел.котлоните са за всеки случай.


Снаха ми и свекърва ми от поне 8г. имат плотове на Еуролукс и стъклокерамични и газови - нямат абсолютно никакви оплаквания , и степента на мощност не им е намаляла с времето.

# 82
  • София
  • Мнения: 62
Момичета,говорите за индукция.Моля ви, за мнение за този плот http://electron.bg/eurolux-hbei-2i2g-p-290074.html !
Четох от потребителка лоши отзиви за керамика на "Еуролукс.Въпросът ми е дали за този плот важи същото,тоест,че индукционните зоне могат да станат по-неефективни?
Ще ме прощавате за неандерталския въпрос,но не съм спец по пронципа на действие на инукционните котлони.Възможно ли е мощността на инд. котлони да намалее,както при керамичните?
Готвя предимно на газ и ел.котлоните са за всеки случай.

Благодаря etty775 !
Изкушихте ме с тази индукция Hug!

А какво значи това, не съм го чувала, би ли обяснила, с времето ли намалява мощността на керамичните , след дълга употреба ли?
Едно от момичетата(не помня кое,за което моля да ме извини) каза,че бързонагряващата и стъклокерамична зона след известно време е станала "бавнонагряваща".Става въпрос за конкретната марка.
Та,въпросът ми е ,дали и при индукция би бил възможен подобен проблем?
Момичета,говорите за индукция.Моля ви, за мнение за този плот http://electron.bg/eurolux-hbei-2i2g-p-290074.html !
Четох от потребителка лоши отзиви за керамика на "Еуролукс.Въпросът ми е дали за този плот важи същото,тоест,че индукционните зоне могат да станат по-неефективни?
Ще ме прощавате за неандерталския въпрос,но не съм спец по пронципа на действие на инукционните котлони.Възможно ли е мощността на инд. котлони да намалее,както при керамичните?
Готвя предимно на газ и ел.котлоните са за всеки случай.


Снаха ми и свекърва ми от поне 8г. имат плотове на Еуролукс и стъклокерамични и газови - нямат абсолютно никакви оплаквания , и степента на мощност не им е намаляла с времето.
Благодаря за отговора!

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 15:30 от cayman

# 83
  • Sofia
  • Мнения: 233
Потърси в нета:  microwave oven with extractor fun.

# 84
  • София
  • Мнения: 9 068
Аз съм момичето Simple Smile
Предполагам може някой реотан да е изгорял и затова да е станало така, но видимо си светеше добре котлона.

# 85
  • Варна
  • Мнения: 949
Стъклокерамичен и индукционен котлон едно и също понятие ли е или бъркам?
Аз имам този http://zora.bg/gorenje/ect-330-ac/16150, но в описанието си пише само стъклокерамичен.

Май си отговорих на въпроса Simple Smile

# 86
  • София
  • Мнения: 9 068
Стъклокерамичен и индукционен котлон едно и също понятие ли е или бъркам?
Аз имам този http://zora.bg/gorenje/ect-330-ac/16150, но в описанието си пише само стъклокерамичен.

Май си отговорих на въпроса Simple Smile

Еднакво изглеждат, разликата че при стъклокерамиката зоните са с определен размер, а при индукционните зависи от съда или ако сложиш джезве на голям котлон ще имаш загряване само под джезвето.... електрическата верига се затваря през съда или по-научно при индукционните се използват т.нар. токове на Фуко.

# 87
  • Варна
  • Мнения: 949
Стъклокерамичен и индукционен котлон едно и също понятие ли е или бъркам?
Аз имам този http://zora.bg/gorenje/ect-330-ac/16150, но в описанието си пише само стъклокерамичен.

Май си отговорих на въпроса Simple Smile

Еднакво изглеждат, разликата че при стъклокерамиката зоните са с определен размер, а при индукционните зависи от съда или ако сложиш джезве на голям котлон ще имаш загряване само под джезвето.... електрическата верига се затваря през съда или по-научно при индукционните се използват т.нар. токове на Фуко.
Ясно, определено индукционните са по - добрия избор, но 2008 г., когато обзавеждах кухня не съм била наясно с тези иновации.
Благодаря   bouquet

# 88
  • Мнения: X
що е това нещо "вградена микровълнова с абсорбатор"?
Потърси в нета:  microwave oven with extractor fun.
microwave with hood
http://www.google.bg/search?q=microwave%20with%20hood&psj=1& … srBM8SFtAb_joCIDQ
Скрит текст:

# 89
  • Sofia
  • Мнения: 233
що е това нещо "вградена микровълнова с абсорбатор"?
Потърси в нета:  microwave oven with extractor fun.
microwave with hood
http://www.google.bg/search?q=microwave%20with%20hood&psj=1& … srBM8SFtAb_joCIDQ


Скрит текст:

 Peace

Общи условия

Активация на акаунт