Нашите кухни - тема 50

• 83 050
  • 792
  •   1
Отговори
# 420
  • В градината...
И на мен ми хареса  Peace /особено като срваня преди и след/

# 421
  • София
Мама на 2 бебета, интересна е кухнята.За пръв път виждам с такава форма, но ми харесва.  Това усвоена част от балкон към кухнята ли е, или кухнята си е с такава форма по архитектурен план ?

# 422
Имам същата фурна  Laughing и въпрос, защо хладилникът сече така кухнята?

# 423
Мама на 2 бебета, интересна е кухнята.За пръв път виждам с такава форма, но ми харесва.  Това усвоена част от балкон към кухнята ли е, или кухнята си е с такава форма по архитектурен план ?

Това е панелен апартамент. Фактически кухнята е бокс+усвоено мокро помещение.
А хладилника сече така, защото точно до него е една колона и там на шкафчето трябва да има диспенсър за вода, който да оправи линията, НО финансите свършиха. За това сме си го записали в подаръците за именния ни ден - аз съм Теодора, мъжът ми Тодор. Ще почакаме до догодина,  Mr. Green
Пералнята е до хладилника, където е двойния шкаф. Съдомиялната в ляво от мивката.  В четвъртък ще монтират дръжките и кошчето и почвам с чистенето.
Сега, като се сложи кухнята не ми харесва цвета на латекса и ще пребоядисваме на пролет.
Търся маса и столове. Нещо да препоръчате.

# 424
  • София
Въпреки, че нашата кухня е готова отпреди година, хвърлям тук по едно око  Simple Smile Сега умувам къде да монтирам държача за кухненската ролка, че само я подмятаме по масата, също си търся хубав кош за отпадъци (ще е отделно стоящ, а не под мивката). Остава да купим и една маса под прозореца и може да се каже, че окончателно сме приключили.
Много хубави кухнички видях на последните страници  Peace
Диди, твоята е страхотна, поздравления! Относно предпазването на стената, подобно нещо дали би ти свършило работа?

# 425
  • София
По въпроса с мелниците, допреди да я монтираме аз също не съм пускала отпадъци в мивката и всичко си събирах и изхвърлях в коша, но винаги са ме дразнили разните му там обелки от плодове и зеленчуци и остатъци от храна, които трябва да хвърлям. Сега всичко това отива в мелницата и няма повече течащи торбички, няма опасност нещо да замирише лошо, несравнимо по-чисто и по-хигиенично е според мен.
Тази вечер например смлях обелките от картофите, които готвих, разни кожести изрезки от пилето, обелките от доматите и краставиците за салатата, семето и дръжката на чушка и опосканите чепки грозде и недоядената круша на детето, плюс каквито остатъци имаше по чиниите...

# 426
Didi* честита нова кухня! прекрасна е! Браво! Peace

# 427
  • София
Харесах тази мелница. Мнения?
Искам да питам къде се монтира бутона- на мивката ли? И как се връзва към ел-а?

И още нещо да попитам- дозаторите за сапун на плота ли се монтират или може и на мивката?

Тази мелница е много истинска и според мен хай-доброто съотношение цена/качество.
В комплекта си има пневматичен бутон с две капачки - гладка и матова зависи каква ти е мивката.
Бутона се монтира на мивката, а се връзва с обикновен щепсел в контакта.

За дозаторите за сапун - зависи какъв ти е плота- ако е каменен (някакъв - естествен или изкуствен) може да се монтита и на плота, но ако плота ти е друг ( ПДЧ, масив или друг) се мотира на мивката, за да нямаш проблеми.

# 428
  • България-Варна
Честита нова кухня ползвай я  със здраве и се вихри със страхотни гозби за семейството.

# 429
Моля мамите, занимаващи се  професионано с кухни и shadowman да ми кажат мога ли да сместя на 180 свободностояща пералня вградена в шкаф, миялня 60 см за вграждане и шкаф 60 см с умивалник?

# 430
  • Раковски
По сметки влизат, но на практика си мисля, че ще има проблем понеже всичко е по 60 см прави точно 180 см, но пък в краищата трябва да има страници за да крепят плота, ако пералнята е до съдомиялната ще трябва и страница между тях да крепи плота (някой не монтират такава, но става по-здраво и същевременно надеждно). Моя съвет е да направиш компромис със съдомиялната или с по-малка мивка, и може би мивката е по-добре да е по-малка понеже ще имаш миялна а мивката ще се ползва по-малко. Това всичко го казвам като не знам какво е разположението на стаята.

# 431
  • София
Благодаря ви още веднъж Hug
Radinna, горните шкафчета са на 51см. стандартно в Икеа. Вратичките са екрю, но са почти бели.

Lady April, аз първо май гърбът реших какъв ще е - плочки Grinning, но не сме ги сложили още. Шкафчето под мивката ми е едно чекмедже (вратичката просто е разделена на 2) с кофи за разделно събиране на боклук.

em4eto, благодаря за линка! Изглежда удобно това.

# 432
Благодаря много Shadowman. помещението е правоъгълно и стената е 240, но понеше искам в ъгъла да има сляп щкаф с механизъм за него и ми се иска долните шкафове да са 60 см дълбоки, за това изчислявам свебодно за пералня, до нея вградена миялня и шкаф с умивалник на 180 см. А може ли да се направи сляпият шкаф в частта си в ъгъла по-тесен, а останалата част към другата стена, където трябва да побера хладилник и фурна с котлони малко по-широк?

# 433
Някой правил ли е долни шкафове с дълбочина 30-35 см с механизми?
Бих искала да видя нещо такова (ако има) за да си избистря крайния вариант на моят проект.

# 434
Диди, много хубава кухня. Може ли да пишеш по колко е височината на долните чекмеджета? Виждам, че имаш разделени на три. Ние също обмисляме подобен вариант и ако е удобно да кажеш каква е цената.

Общи условия

Активация на акаунт