Нашите кухни - тема 50

• 83 790
  • 792
  •   1
Отговори
# 600
  • В градината...
shrekie Peace А какви са тези метални скари от страни на котлоните? За първи път виждам такива, а е удобно.

# 601
  • София
Shrekie, благодаря ти много! Добре изглежда, не е тъмно в никакъв случай Peace Ще ги огледам днес.

perunika, това са скари за горещи съдове от Икеа.

Аз днес си поръчах плочките за гърба за моята кухня и се надявам другата седмица да съм я завършила напълно Simple Smile

# 602
shrekie много нежно и елегантно се е получило!

# 603
Зравейте. Тези седмици ще купувам фурната за вграждане, котлона и абсорбатора. Решила съм котлона да е двойка газов. И тук идва голямата чуденка за абсорбатора. Вграден или тип фуния да взема. Мислех да е вграден, но казват че са по-шумни и не дърпат толкова. Помещението ми е 15 кв. Имам и още един въпрос. Мястото отголу където ще сложа котлона е на шкаф 40см. дълбочина,  а не 60см. Просто стената върви права и прави една чупка. И защото исках отпред като погледна вкичко да е право и при тази чупка тябва да се сложи шкаф 80 ширина и 40 см дълбочина. Та там мислех да сложа котлона. Но дали така абсорбатора няма да ми настърча много напред и да не ми е удобно да горвя. Каква е ширината на абсорбаторите.

# 604
  • Раковски
В този случай по-добре е за вграждане защото той е с размера на горните шкафове и по-малко ще пречи дори когато се изтегли напред, може да се вземе и такъв за пълно вграждане (http://electron.bg/faber-inca-plus-hip-p-6303.html). Ако се монтира фуния ще си удряте главата.

# 605
  • София
Зравейте. Тези седмици ще купувам фурната за вграждане, котлона и абсорбатора. Решила съм котлона да е двойка газов. И тук идва голямата чуденка за абсорбатора. Вграден или тип фуния да взема. Мислех да е вграден, но казват че са по-шумни и не дърпат толкова. Помещението ми е 15 кв. Имам и още един въпрос. Мястото отголу където ще сложа котлона е на шкаф 40см. дълбочина,  а не 60см. Просто стената върви права и прави една чупка. И защото исках отпред като погледна вкичко да е право и при тази чупка тябва да се сложи шкаф 80 ширина и 40 см дълбочина. Та там мислех да сложа котлона. Но дали така абсорбатора няма да ми настърча много напред и да не ми е удобно да горвя. Каква е ширината на абсорбаторите.

И аз мисля, че абсорбатор за вграждане е по-доброто решение особенно за помещение  15кв.м..
Предполага, че котлона ще го сложите по дългата страна  и тогава е изтеглящия е по удачен от този за пълно вграждане.
Този модел мисля че ти е напълно достатъчен.

http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=86_77&products_id=476

# 606
  • София
   Погледнах моя абсорбатор, на Eurolux e.Под този надпис пише Feber.

# 607
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моето помещение е 55-60 кв.м, какъв абсорбатор ще ми препоръчате?

# 608
Много Ви благодаря за съветите. Значи да се спра на вграден с мощност около 700м3/ч. Ще го извеждам направо навън, а не в комин, като почти няма да има тръби защото котлона ми е на външната стена. Поне да знам какво да искам в магазина за да не ми предложат нещо, което няма да ми върши работа. Другото което искам да попитам е защо се поръчва първо кухнята а после се купуват уредите. Аз мисля да купя първо тях и като дойде майстора да си вземе направо размерите на уредите. Имаме много да разбиваме и решихме напролет да започнем с ремонта а от сега да започнем да купуваме повечето неща /уреди, мивка, батерия, плочки/, за да не ни идва разхода наведнъж. Че за пролетта да остане само шкафовете да платя и майсторите. Ще ги правя изцяло мдф и предполагам че ще излязат доста по-скъпи.

# 609
  • Раковски
Мисля, че купуването първо на уредите е от мерак. Всички са със стандартни размери и ако няма хладилник или нещо по-специфично дори няма и нужда от взимането на мерките понеже мивка и котлони се изрязват на място, отвора на фурната е стандартен, малки са различията само при аспираторите и хладилниците за вграждане. Може да помислите върху нещо друго, значи някои майстори или магазини правят отстъпки при закупуването на уреди от тях, тоест може да спечелите някой друг процент.

# 610
Аз мисля да купя първо тях и като дойде майстора да си вземе направо размерите на уредите. Имаме много да разбиваме и решихме напролет да започнем с ремонта а от сега да започнем да купуваме повечето неща /уреди, мивка, батерия, плочки/, за да не ни идва разхода наведнъж. Че за пролетта да остане само шкафовете да платя и майсторите. Ще ги правя изцяло мдф и предполагам че ще излязат доста по-скъпи.

Уредите имат стандартна гаранция 2 години.
Защо първо шкафовете? Като наместиш шкафовете - виждаш за какви точно уреди и каква големина имаш място.

# 611
  • Варна
И на мен майстора ми каза да купя първо уредите, после по тях ще прави шкаф4етата. Това, което ме спира да ги купувам по-рано е гаранцията, която ще те4е от покупката. Но като се замисли 4овек, то наистина проблемни може да са само аспиратор и хладилник, ако е за вграждане или "обли4ане" с плоскости.

# 612
  • Бургас
Какво се случва, ако абсорбатор, който е за отвор 150см го вкараш в отвор 110 см? На какво се отразява - на шума, мощността или и на двете?

# 613
Предполагам на мощността. Шума едва ли се влияе от външни фактори като диаметър на тръбата.
А има ли специфични изисквания за абсорбатори отвеждани в комин и такива директно навън. Замислих се, тъй като по-горе е споменато.  newsm78

# 614
Предполагам на мощността. Шума едва ли се влияе от външни фактори като диаметър на тръбата.
А има ли специфични изисквания за абсорбатори отвеждани в комин и такива директно навън. Замислих се, тъй като по-горе е споменато.  newsm78

това и мен ме интересува. У нас аспиратора излиза направо навън . Притеснява ме ,че ще се повреди пак. Какво правите на стената навън в такъв случай. Някаква козирка може би. Моля ,който е така да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт