РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 126 638
  • 802
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Хайде и аз да се оплача като е тръгнало. И аз като Amabilis започнах работа и нямам време, а и желание за нищо друго.... А и в тези гадни зимни месеци малкия нон стоп е болен и аз въртя хиляда схеми кой да го гледа, супер ми е сдухано, как искам да е лято, да си го гледам и да си шия докато той спи Sad Ех, мечти, мечти, ако спечеля от тотото ще си направя магазин за цветя и ръчни кукли и играчки и ще си гледам кефа. До тогава обаче нямам смелост ... Simple Smile

# 256
  • София/Варна
Shanny29  Hug, и аз така чакам тотото! А аз тъкмо тръгнах на работа и се разболях още първата седмица. Втората седмица Яси направи ангина и сега до сряда съм си вкъщи. Мъжо се шегува вместо да нося удостоверение за банкова сметка за болничните, направо да си взимам трудовата книжка  Confused

# 257
Здравейте,

от скоро започнах да "пошийвам" парцалени играчки. Дано скоро успея да кача снимки тук, не ми се иска да пускам линк към сайт, където се продават.

Чудех се дали някоя от Вас е запозната със сайт, в който се продават консумативи за кукли. Интересуват ме очи, защото ги пришивам, а не искам да ги лепя.

До скоро!

# 258
при нас тук има очички за пришиване, но в Бг май само за лепене съм виждала. Но няколко страници напред тук имаше линкове точно за различни видове очички. Дори схванат в ръцете като мен може да се научи - аз вече мога да правя различни видове очички колкото да не е без хич  hahaha

и аз дойдох в темата да черпя вдъхновение, а вие работите...тогава показвам още една кукла:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=212548768951189&set= … ype=1&theater
тя е с тукашни очички, зашити.

# 259
Мерси за бързия отговор, ще прочета темата назад!
Тези, които си използвала ме устройват идеално! Къде се намирате? Имам "пипала" от отбора на майките в няколко държави и може да ми съдействат за набавяне?

# 260
в арабските емирства съм, то си пише под аватара ми. Аз също купувам за Бг, но преди началото на април няма да нося. Може би да намериш по-бързо от другаде Simple Smile

# 261
  • Sofia
Много е хубава куклата,но очичките не са ли копчета...

# 262
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/971105 … _2064802134_n.jpg  да, вероятно са тип копчета. А други с пришиване какви има, ще ми е интересно и на мен да видя. Всичко, което оформя лицето, е много важно, идеи не отказвам Simple Smile

# 263
 Laughing Тити, видях ти местоположението, но имаше вероятност да е шега и затова реших да питам! Иначе, ще потърся и аз повече инфо и ще споделя!
Може би ми трябва нещо с по-малко "столче", защото при мен не се вдлъбват в материята

# 264
Sugar Kate, дали няма да намериш подходящи копченца, без дупки отгоре? Гледам рускините много коментират как сами си правят очички от някакви пластики(запомнила съм само марка "Фимо"), които ги има и у нас, като още при оформянето на очето, прекарват през него конец, който после служи за закрепяне. Доколкото си спомням и тук в темата се обсъждаха разни такива неща.(Май чета повече, околкото мога да систематизирам  Embarassed)
Та в тази връзка, дали няма да е добре, който прави новата тема да пусне линкове към подобни ценни коментари. Не зная как и каво се прави, само предлагам(ние бабите сме така, като не знаем, даваме съвети...)
Щях да забравя да ви покажа и на вас последното си постижение https://www.facebook.com/photo.php?fbid=696563723698804&set= … ype=3&theater

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 10:01 от Ох, на баба!

# 265
Здравейте! 

"Ох, на баба!", ще чета тепърва темите ... много въпроси имам да задам, но ако са писани и коментирани в скоро време, по-добре първо да се информирам от вече написаното.

Иначе, а и не само за очите - играчките, които правя са предназначени за продажба и затова много внимателно подбирам платовете, копчетата, аксесоарите. Предполага се, че се купуват за деца на възраст от 0+, които както знаем лапат, смучат, дъвчат и материалите, които влагам трябва да са безопасни. Затова не мога да си позволя да сложа двукомпонентно око, което има риск да се разпадне ако се гризка от детето или има опасност да се скъса и да бъде глътнато. В момента изрязвам кръгчета от плат и пришивам към "лицето" чрез най-ситния зиг-заг бод.

Видях слончето, което си изработила! Много е красиво. Единствено цветето не ми харесва, но това е защото имам такова и си мисля, че не е от много безопасен материал. Едно голямо бяло копче също би седяло добре!
Днес не съм работа и съм се захванала до довърша един накроен слон, мечка, котка и жираф, които се влачат от преди нова година. Обаче .... главата на мечката е изрязана от пуловер и сбърках като я скроих на верев, защото сега като слагам пълнежа и тя не остава кръгла както е кройката, а се деформира по посока на нишката  Rage ..... и в този ред на мисли ме интересува, тези, които пълните плетени играчки, как контролирате деформирането на играчката. Защото все пак плетивата са доста по-еластични?

# 266
По отношение на безопасността, аз също много внимавам-изработването на играчки (и въобще плетенето) ми е хоби, но пък са предназначени предимно за внучката(1 гд. и 6м.) и други близки деца, приблизително на същата възраст. За това почти винаги-с много малко изключения правя очите плетени и зашивам здраво.За цветето си права, на мен също не ми харесва, но просто не намерих друго по-подходящо нещо в къщи(за бялото копче си права, но ми се щеше да вкарам повече цвят). Оченцата малко ми се поизкривиха, но в стремежа си да зашия по-здраво изглежда различно съм стягала(черната зеничка е от тези оченца, които Тити показва). Някъде видях невероятни оченца избродирани с бод Рококо. Безопасни, красиви, изразителни. Ако искаш мога да потърся, че не съм си запазила линка.
По отношение на пълнежа нямам проблеми, защото плета на една кука, с по-тънка от указаната на преждата -така плетивото става плътно, повече пази формата си и пълнежа не прозира(което си е проблем при плетените играчки).

# 267
Sugar Kate, тук повечето момичета продават играчките си, но пак пускат линк към тях. Просто темата е такава... Дай линк да видим красотите, които правиш. Simple Smile А нали знаеш, че можеш да качиш и само снимка в отговора:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825

# 268
Здравейте!

mama Barba, мятам една снимка веднага!
https://www.dropbox.com/s/5oo252inywx7xu1/2013-12-18%2016.28.37.jpg

Сайтчето, където ги давам да ми ги продават е това:
http://gugu.bg/igrachki.html
но повечето неща заминават по поръчка още преди да ги снимам и да ги пратя за качване в сайта.

А снощи доуших една мечка, която трябва да кръстя "кривчо", стана доста зле, но след три преработки реших, че просто "феята на играчките" иска да си изглежда така, какво да се прави  Sad

# 269
Здравейте!
Аз не съм влизала тук от много време! Сега имам повечко време и ми ще следя темата поне. Виждам че си говорите за очи. Понеже тук няма откъде да се купят от хубавите очички с подсигуряване (или са мнооого скъпи) аз си бродирам очите. По-ртудно и бавно е, но на мен така ми харесва! Ето една от куклите ми с бродирани очи: http://kalikitchenstory.blogspot.com/2014/01/blog-post_3708.html

Общи условия

Активация на акаунт