РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 127 499
  • 802
  •   1
Отговори
# 330
karmelita_007, не е трудно да се намери вълна. Почти във всяка селска къща, в която гледат или да гледали овце, имат в наличност. Всичките си играчки пълня с такава вълна.
Това са едни от последните ми овчички, изработени с почти изцяло естествени материали - http://s31-temporary-files.radikal.ru/e54a6831bfda490197983108ba … b01/-88693455.jpg

# 331
  • София/Варна
karmelita, аз като бях бременна имах лека алергия към вълна и направих две кукли изцяло със силиконов пух. За да стои главата обаче по-добре оформена и твърда първо правех топка от ленти вата. Необходима е по-голяма плътност от силиконовия пух според мен.

А ето я и моята последна кукла най-после:

# 332
ох, че е сладинка Simple Smile а защо се казва така?

# 333
 Страхотна е куклата!

# 334
Благодаря, дами, вълната е на път Simple Smile. Когато има желание, и вълна се намира явно Wink.

# 335
  • София/Варна
"Зури" от Суахили означава "Хубав, добър, приятен". Исках да е нещо с африкански произход и това ми се видя подходящо  Grinning

# 336
Amabilis , Зури е прелестна с тия къдрици и този свеж пролетен тоалет Simple Smile
А аз днес ще ви покажа последното мече, което сътворих. Това е балерината Рози Wink

# 337
Супер е меченцето Simple Smile Много обичам кафяви ("оригинални") мечета.

За лицето и тялото на валдорфска кукла дали става по-разтегливо трико? Като това на фино памучно боди (бельо)? Или трябва да не се разтяга много? Някак си ми се струва, че за главите трябва по-разтегливо, а за тялото - по-стегнато, но това, разбира се, е моя илюзия, защото виждам, че цветът е еднакъв...

# 338
Здравейте отново Simple Smile
Да побутна темата предпразнично.
Ето още една мечка, която правих специално за една малка пианистка и трябваше да е със същия тоалет като нея ( е, подобен Simple Smile ... ):

# 339
о, защо няма лайкове тук Simple Smile много сладка мецанка, цялото съчетание с нотите ми харесва Simple Smile

аз имам хиляда планове и нищо реализирано. Само един пудел, електриково син, правен по снимка на старото куче на поръчителката. Самият модел не е нещо красив, затова и моят не стана чак за показване. Дори ме мързи да кача снимки....ходих си до Бг и понакупих прежди, вкл. такива космати за животинки.

# 340
  • София/Варна
Аз как съм пропуснала да коментирам това  сладко мече!? Много харесвам тези с леко ретро излъчване.
Бени, а ти все повече задобряваш! Не знам защо, но следващото си го представих с винтидж рокличка в стил shabby shic - с дантелки, в приглушени пастелни цветове! Grinning

Да споделя - от днес съм без работа, но всяко зло за добро. Реших, че щом работата ми ме кара да се чувствам непълноценна майка и ме натоварва с излишен стрес, по-добре да сменя посоката и да обмисля нещата. Оказах се леко неподготвена, че завръщането на работа след майчинство ще ми бъде толкова трудно. Следващия път ще преценявам възможностите по-внимателно.

А междувременно - след Великден се залавям с куклите, че ме сърбят ръцете  Heart Eyes

# 341
  • Sofia
много са хубави меченцата Hug
но не може ли да са малко по-усмихнати,виждат ми се тъжни и изплашенки с тази муцунка Wink

# 342
тъкмо имат нужда да бъдат гушкани и закриляни  Wink

# 343
Вярно, че не са особено весели тези мечки, но са много чаровни!!! Бени, къде ги качваш? Във фейсбук?

АмабилисHug Аз не съм от тези, които са луди по градене на кариера. Винаги съм се чудила на тези всесилни майки, които ходят на работа, въртят домакинство и гледат деца... Пожелавам ти сега да ни затрупаш с красиви кукли, които бързо-бързо да се продават!

# 344
Ей, много ви благодаря!  Hug
Много съм щастлива, че ви харесват моите мецанки Simple Smile С голям кеф ги правя.
Мама Барба, ето тук във Фейсбук съм им направила страничка:
https://www.facebook.com/MyBennyBears

Amabilis, точно такава визия ми се върти от известно време в главата и може би сега през многото почини дни ще я реализирам. И аз съм голям привърженик на Винтидж стила. Честита ти нова посока!   bouquet Представям си сега, като си свободна какви куклени чудеса ще сътвориш и нямам търпение да ги видя  Hug

Doli, ще взема да пробвам и да усмихна някое Simple Smile

Много ми е вълнуващ този момент - кроя си, шия си - главичка, ушенца, носле и в момента, в който зашия очите изведнъж нещото в ръцете ми сякаш оживява, придобива своя индивидуалност, поглежда ме дяволито и на мен ми става много мило Simple Smile Всичките са с различни физиономии, също като хората и никога не бих могла да направя две напълно еднакви. Предполагам, че и при вас с куклите е така.

Общи условия

Активация на акаунт