РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 127 457
  • 802
  •   1
Отговори
# 390
  • sofia
Здравейте, радвам се, че ви харесват.  joana-d и твоите играчи са страхотни. Голяма зарибявка се оказа това плетенето на играчи, като започна една и нямам търпение да я свърша и да почна следващата. Тити нямам някаква определена схема - смятам си цената за материали, броя часове необходими за изработването им и слагам 1-2 лв. отгоре за "печалба". Не знам дали е правилно, но определено бързо се разграбват.

# 391
  • София/Варна
Joana , прекрасни са!
А аз скоро няма да се разпиша с нова кукла. Преди два дни ни изписаха с детето от болница. Беше с пневмония Sad. Сега ще си я гледам вкъщи до август, че много боледуване й стана...
Ако успявам, ще шия когато спи. Междувременно ще се радвам на вашите творения!

# 392
Здравейте от мен Simple Smile
joana-d , BOHU , Ana.Ivanova , прекрасни са!
От мен днес две мечета, които отдавна бях обещала на приятелка. Трябваше да са двойка - момченце и момиченце. Ето какво се получи Simple Smile

# 393
  • София/Варна
Страхотни са и стават все по-хубави  bouquet

# 394
Beni2 майсторка си!  Wink Много са симпатични и Мецанка и Мечо!

# 395
Здравейте и извинявайте че сигурно съм 150-тия човек който задава този въпрос - но откъде мога да намеря "очи" за играчки (с бяло и черно/ или каквото там може да мине за ирис)? (става въпрос за София)

# 396
Beni, има в един популярен сериал една атрактивна героиня - "Майката на драконите". Ти определено си "Майката на мечките"  Mr. Green Чудесни са.

# 397
Здравейте,
Много хубави играчки сте натворили, отдавна не съм ви разглеждала.
Ето че се наканих да ушия няколко куклички на моите деца, ама нещо като че ли ми убягва Simple Smile ще се радвам да споделите как мога да ги направя да стоят изправени и да се сгъват ръчички, крачета. Напълних със силиконов пух, после сложих вата, ама......  ще се радвам да споделите опит и идеи, както и каквото се сетите като тънкости. Друг е въпроса, че за трико за тялото, след една бърза обиколка на няколко магазина и нищо не харесах, или прекалено тънко, или пък много грубо, та изрових едно отлежало платче уж трико, ама по-дебело от триката, от една страна гладка плетка, от другата леко пухенко, та да видим какво ще се получи накрая.
Поздрави,

# 398
Момичета имам да правя една кукла около 35 см висока с дълга къдрава кестенява коса. Помагайте за косата!!! Какво мога да ползвам за да направя дълга коса? И как да  я накъдря перманентно?
 Praynig

# 399
  • София/Варна
В едно магазинче за прежди на бул. Стефан Стамболов има подобни прежди:

http://cdn2.bigcommerce.com/server3500/5qg929/products/282/image … 8.600.600.jpg?c=2

Обаче не съм сигурна дали ще ти вършат работа, а ми се струва, че май не беше от София. Embarassed

# 400
  • Пловдив
Момичета имам да правя една кукла около 35 см висока с дълга къдрава кестенява коса. Помагайте за косата!!! Какво мога да ползвам за да направя дълга коса? И как да  я накъдря перманентно?
 Praynig
Ако искаш косата да е от прежда - хубави буклета съм виждала в магазина за прежди срещу Централния дом на младоженците. Имаха и цветове. Но ако трябва да е с изкуствена коса не мога да помогна - нито имам идея за закрепването, нито от къде да се купи.
Ако някой знае и сподели опит за изкуствените коси и аз бих се радвала да науча.   bouquet

# 401
И аз се сетих за букле, но зависи каква е идеята. Ако целта е да се правят прически  Crazy единствено се сещам да се вземе от тези "забавните" перуки, които се продават по разни сергии и магазини за 1 лев , да се изреже и да се пришие към главата на куклата.

# 402
Мерси момичета. Трябва да е максимално близо до истинска и да я накъдря перманентно или поне да не пада бързо newsm78 Гледах клипчета в ютуб ама за барбита. Явно ще трябва да пробвам.
Мама Ирина, идеята ти е страхотна! И аз си мислих за нещо такова, но никога не съм се заглеждала по подобни перуки и не ми е хрумвало, че биха станали.
Иначе куклата ще е като тази
http://oblache.net/%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BB% … 5/1297/#more-1297
Но по-висока и с кестенява къдрава коса.
Не ми е спешна, но ме гъделичкат ръцете да се заема скоро време Blush

# 403
Ето интересна идея за изработване на коса от прежда:
http://www.mastera-rukodeliya.ru/2010-09-02-14-19-47/2010-09-02- … k-dlya-kukly.html
А ето коса, изработена от сатенена лента - става като истинска, малко трудно се разплита лентата:
http://larisareschetnikova.mirtesen.ru/blog/43365006469/Volosyi- … iz-atlasnyih-lent

# 404
страхотни линкове са това. Не съм пробвала досега да разбридам косата от прежда, но ще го направя още следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт