РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 127 523
  • 802
  •   1
Отговори
# 600
  • София/Варна
Барбалетка, като за първи опит куклата изглежда повече от прекрасно! Направила си косата от вълна за филц - освен, че се скубе, ако много я пипаш ще се степа. Аз самата съм правила феички с коси от такава вълна и бяха за украса.
Не знам от къде си, но ако си от София, на бул. Стефан Стамболов (до Женския пазар след спирката на трамваите) има две магазинчета за прежди - по едно от всяка страна на булеварда. Там продават буклета. От тях става страхотна къдрава коса. В единия магазин дори преждата е обозначена като puppengarn и е точно предназначена за коса на кукли: http://www.sew-shop.com/images/product_images/popup_images/yarn/13938_0.jpg

# 601
Amabilis , благодаря!  Hug
Ще отида да потърся магазинчетата  bouquet

# 602
  • София
Някой беше питал за коса на кукла и аз без да искам попаднах на един урок за правене на коса на кукли Wink

http://www.livemaster.ru/topic/40845-master-klass-parik-iz-nitok?msec=25

# 603
Амабилис, а как се фиксират краищата на буклето, защото то се разбрида лесно?
ЩО се отнася до горния линк, повечето прежди като ги размотаваш, се късат лесно. Трябват много здрави прежди.

# 604
  • София
 newsm78 Какви прежди ползвате? На мен преждите на Ализе досега не са ми се късали, освен ако не са много тънки.  Преждата от линка видях , че е 50% вълна, 50% акрил, което значи че говорим за дебела прежда, за плетене на шапки, шалове, зимни блузи Wink Аз постнах линка просто , защото се сетих , че някой търсеше вариант и ми се стори готина косата Wink

# 605
Ех, момичета, напълнихте ми душата!   bouquet
Моите материали така и си отлежават вече месеци. Все не ми достига времето и това си е. А така ми се правят сто неща.

OrleanAngel , приятно ми е да те срещна и в тази темичка / не само в кучешката/.

Flash Dance, просто нямам думи за сладурските животинки, които правиш!   bouquet Би ли споделила - използваш ли арматура за тях? Предполагам с иглонабиване ги правиш.

# 606
  • София
utro77 и на мен ми е много приятно да се засичаме и тук.

Аз да попитам нещо. Сестра ми видя това:

Скрит текст:

И разбира се го иска. Та очите са направени от тия филцовите листи нали? Поне на снимката така ми изглежда. Беше и с пластмасови очи направен един модел, но на мен хич не ми хареса Wink

# 607
utro77 - благодаря за милите думи. Използвам техниката на иглонабиването, както си предположила. В доста играчките има аматура, особено в тези, които искам да могат да сменят позата си.
Скрит текст:
Ето един еднорог, в който има арматура

Ох, исках да са по-дребни снимките и уж ги намалих преди да ги кача, а пак нещо не съм досвършила както трябва.  ooooh!

# 608
Ох, че красота!
За преждите че се късат, имам предвид когато се разкатят - както е посочено в линка. Но бих пробвала с букле.

# 609
  • София/Варна
Това букле, което съм ползвала аз, поне досега не ми се е разбридало. Иначе се прикрепя към главата на същия принцип като от горепосочения линк.

# 610
  • София
Ох, че красота!
За преждите че се късат, имам предвид когато се разкатят - както е посочено в линка. Но бих пробвала с букле.

Да де. И аз това имах предвид. Когато шия с прежда, я разнищвам, за да може конецът ми да е от същия цвят, но да е по- тънък и да не си личи Wink

# 611
Flash Dance , много хубав кон!
Отивам да си търся игли днес!  Crazy Купила съм си различни цветове вълна отдавна. Но се пробвах с мократа техника. Иглонабиването ми изглеждаше мн трудно.  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 09:57 от utro77

# 612
Flash Dance , много хубав кон!
Отива да си търся игли днес!  Crazy Купила съм си различни цветове вълна отдавна. Но се пробвах с мократа техника. Иглонабиването ми изглеждаше мн трудно.  Rolling Eyes
Всичко е въпрос на време и търпение. Хубаво е да имаш различни размери игли - по-дебелите се ползват в началото, когато вълната е просто една безформена топка, по фините са за заглаждане. Опитай с нещо елементарно първо, ако искаш, например топка - вземаш вълната в ръка и бодеш внимателно и въртиш от всички страни и така докато се спласти и стане топче. Може и на гъба да го правиш и така и има по-малък шанс да се убодеш. Убожданията са много неприятни, защото иглите са остри. От хигиенна и здравна гледна точка - не вземай и не ползваш чужди игли и не давай своите на никого. Успех ти желая и дано видим скоро нещо направеноот теб!

# 613
Здравейте момичета   bouquet Приемате ли нови попълнения? Правите чудесни неща, а и давате много полезна  информация. Почнала съм да чета темите от начало, но съм още на втора тема. Искам да си покажа и аз първата кукла Simple Smile

съжалявам за големите снимки, но не знам как да ги скрия Embarassed

# 614
Sun. кукличката е много симпатична  Hug
Ето нещо и от мен - в духа на предстоящия американски празник за деня на Вси Светии  - Призраче, което храни тиква с типичен за този празник бонбон.

Общи условия

Активация на акаунт