Лечение с протеолитични системни ензими (5-та тема)

• 189 808
  • 791
  •   1
Отговори
# 465
  • Berlin
Пак за дискова херния ли?

# 466
Лечението с протеолитични системни ензими е едно и също за много болежки. Grinning
Някъде май даже имаше списък на всичките.

# 467
  • Berlin
Да, аз го погледнах, но видях пост специално за ставите по мненията и оттам. Simple Smile Иначе да, бромелаинът на Now Foods, който съм купила, е по 2бр, защото не е достатъчно концентриран. После са сменили с бромелаин на Doctor's Best, от който се пие по 1бр. Явно това, дето съм го чела, е много старо. Simple Smile

# 468
Давай смело по схемата, която написах тогава и дано има резултат Simple Smile

# 469
Здравейте, прочетох всичките теми за ПЕ, че даже и за омегите. Искам да попитам има ли все още доволни с постигнати резултати и какви са те ? Искам да започна лечението заради фиброаденом в гърдата - 9 мм. Сина ми / на 20 год./ има постоянно запушен нос, не е диагностициран със синузит, но постоянно е затъкнат, дали ще му помогне лечение с ПЕ ?

# 470
Здравейте, прочетох всичките теми за ПЕ, че даже и за омегите. Искам да попитам има ли все още доволни с постигнати резултати и какви са те ? Искам да започна лечението заради фиброаденом в гърдата - 9 мм. Сина ми / на 20 год./ има постоянно запушен нос, не е диагностициран със синузит, но постоянно е затъкнат, дали ще му помогне лечение с ПЕ ?

За фиброаденома може спокойно да пробваш. За носа аз лично съм скептичен / поне на мен не ми помогна/

# 471
А какво ти помогна ? Може на лични, да не се сърдят модераторите.  Grinning

# 472
Здравейте, днес вече мога да споделя и моя опит.
Преди повече от година попаднах на темата. Четох, четох и в крайна сметка това лято вече реших да пробвам да си реша здравословните проблеми, като започна да приемам протеолитичните ензими.
От 3 години имам миотични възли, от януари месец тази година непрекъснати болки в лумбалната област, за които невролозите казаха, че не са свързани с неврологични проблеми, също така има фиброзни образувания в гърдите.

Закупих си този пакет:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Bromelain-500-mg-120-Veggie-Caps/16546
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Nattokinase-2-000-FU-s-100- … g-180-Vcaps/40590
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-High-Potency-Serrapeptas … Veggie-Caps/23747

На 08.09.2015 г. започнах да ги пия по тази схема:
Първата седмица СРП, по едно на ден
Втора седмица СРП, по две на ден
Трета седмица СРП, по три на ден
Четвърта седмица СРП (3 бр) + БРМ (1 бр) на ден
Пета седмица СРП (3 бр) + БРМ (2 бр) на ден
Шеста седмица СРП (3 бр.) + БРМ (3 бр) на ден
Седма седмица СРП (3 бр) + БРМ (3 бр) + НТК (1 бр) на ден
Осма седмица СРП (3 бр) + БРМ (3 бр) + НТК (2 бр) на ден
Девета седмица СРП (3 бр) + БРМ (3 бр) + НТК (3 бр) на ден
и така продължавам. Като възнамерявам да ги пия поне три месеца.
След около две седмици на приема болките в лумбалната област постепенно започнаха да намалят, а до края на първия месец вече съвсем изчезнаха.
На 09.09.2015 г. бях на гинекологичен преглед. Гинеколожката при прегледа каза, че имам един миотичен възел с размер 3 см и един около 2,5 см.
Днес бях на гинекологичен преглед, уведомих лекаря, че имам възли. И за моя огромна радост заяви, че вижда само някакво съвсем малко образувание, което дори не си струва да бъде обсъждано.
Засега това е от мен

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 12:23 от дремеща

# 473
Поздравления, много е хубаво, че сподели положителния си опит  Hug Успех и дано след като приключиш с приема, не ти се налага повече да ги пиеш  Peace

# 474
дремеща - писала си 2 пъти бромелаина, а я няма серапептазата - на Нау фудс ли е?
поздравления за добрите резултати!

# 475
дремеща - писала си 2 пъти бромелаина, а я няма серапептазата - на Нау фудс ли е?
поздравления за добрите резултати!
Допуснала съм грешка, редактирах.

# 476
  • София
И аз имам съвсем нови отзиви от ензимите. Синът ми е плувец и си докара почти хроничен синузит. Закрепих го преди време,но той не се пази (с тийнеджър е сложно) и сега се обостриха нещата.Започна да кашля много, силна хрема, а има състезание и дори сам отиде на лекар. Изписаха му два вида капки за нос, едните антибиотични.
И тогава се намесих с ензимите: за 2 дни 2 приема по 1т бромелаин 500мг , 1 т серапептаза от високата потенция на гаргара и 2т (1гр) Кверцетин. За два дни и почти спря да кашля. Сутринта имаше някакви секрети в носа и затова и покашли, но после не. Днес замина за състезание и си взе ензимите. По-нататък ще докладвам кога напълно отшумява проблемът.

# 477
Здравейте,изчетох много по темата за ензимите но все още имам неясноти и моля за вашата помощ.Става въпрос за дъщеря ми,която е на 23 години.На 15 годишна възраст се разболя от ювенилен артрит.Три години по късно от артрита не беше останала и следа,но в рамките на два месеца зрението и започна да отслабва.Отидохме на преглед във Варненската клиника "Света Петка" където откриха че е получила увеит и на двете очи.Започнаха терапия с инжекций трианценолон,които и бият в рамките на една година от два до три пъти.Преди две години лежа в клиниката в София по ревматология, където отново не откриха причината за увеита.Според тях артрита е объркал имунната и система и когато в тялото и влезе вирус или бактерия имунната и система не може да го открие и затова напада собствените си клетки,в случая очите.От тогава тя е на имуносопресора Имуран.Спря го за период от една година в която забременя и роди живо и здраво детенце,след което се наложи отново да започне да го пие,но въпреки препарата отново се влоши зрението и, и в понеделник ще пътува за Варна за поредната инжекция.Била е дълго време и на корктикостероиди в периода от 15 до 18 годишна възраст.Сега искат дори да увеличи приема на имуран.Притеснявам се много и ви моля за помощ.Можете ли да ме посъветвате кои са подходящите ензими за нея,дозировка и продължителност на прием.Благодаря ви предварително

# 478
  • Berlin
Я да питам и тук. Simple Smile Какви може да са страничните реакции от ПЕ? При мен има адски сърбежи по тялото +обриви големи, когато се чеша. Blush Освен това ми закъснява този месец.

# 479
Здравейте,изчетох много по темата за ензимите но все още имам неясноти и моля за вашата помощ.Става въпрос за дъщеря ми,която е на 23 години.На 15 годишна възраст се разболя от ювенилен артрит.Три години по късно от артрита не беше останала и следа,но в рамките на два месеца зрението и започна да отслабва.Отидохме на преглед във Варненската клиника "Света Петка" където откриха че е получила увеит и на двете очи.Започнаха терапия с инжекций трианценолон,които и бият в рамките на една година от два до три пъти.Преди две години лежа в клиниката в София по ревматология, където отново не откриха причината за увеита.Според тях артрита е объркал имунната и система и когато в тялото и влезе вирус или бактерия имунната и система не може да го открие и затова напада собствените си клетки,в случая очите.От тогава тя е на имуносопресора Имуран.Спря го за период от една година в която забременя и роди живо и здраво детенце,след което се наложи отново да започне да го пие,но въпреки препарата отново се влоши зрението и, и в понеделник ще пътува за Варна за поредната инжекция.Била е дълго време и на корктикостероиди в периода от 15 до 18 годишна възраст.Сега искат дори да увеличи приема на имуран.Притеснявам се много и ви моля за помощ.Можете ли да ме посъветвате кои са подходящите ензими за нея,дозировка и продължителност на прием.Благодаря ви предварително

Търсейки отговори на многото си въпроси, попаднах на следната информация - патент на двама немски учени за използване на протеолитични ензими за лечение на увеит. Резултатите, публикувани в него звучат доста обнадеждаващо. Въпреки това бих искала и вашето мнение и полезен опит.
Благодаря ви - оставам с надежда, очакваща помощта ви.

http://www.google.com.na/patents/EP0918538A1?cl=en

Общи условия

Активация на акаунт