Студенти в чужбина - 4

• 80 821
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Manastasia ,В италианските университети преподават и на английски,поне ,които аз съм разглеждала.Но най-добрия вариант първо да изкарате една година в университет за чужденци,в Италия,за да научите езика.Така направи моята дъщеря,мислейки да кандидатства в Месина,Италия.После,обаче промени желанието си замина за Манчестер,сега учи там.

# 511
САЕ няма как да се признава и за него изобщо не става дума Simple Smile
Това не е вярно. В годината, в която дъщеря ми кандидатстваше, й го признаха /САЕ-А/ и в петте унита, в които кандидатства - 4 в Шотландия и 1 в Уелс. Отделно преди това беше писала мейли и на други университети, за които обмисляше в началото, преди да избере петте. Навсякъде й писаха, че няма нужда да държи друг изпит. Чувала съм, че има университети, където не признават сертификата, но не е навсякъде. Трябва да се пита предварително.

# 512
Съжалявам престарала съм се с това твърдение. Признава се , но не на всякъде, за това по добре е да има IELTS или ТОEFL, или да се пита поне година предварително за да знаете какъв изпит да държите.

# 513
интересувам се спешно от университети за Италия, принципно може и за Германия и Франция, но приоритет е Италия. Понеже не знам италиански няма как директно да се свържа с някой от университетите там.мерси

Не си спомням назад в коментарите да има споделени мнения и коментари с преки впечатления от образованието в Италия. Ето защо, може би това да е от помощ:

http://studyinitaly.bg/fair/study-in-italy/

имаш ли представа  за таксите?

# 514
http://www.unimib.it/go/45019/Home/Italiano/Studenti/Per-chi-si- … e-iscrivere/Tasse                                       избрах произволно един университет в Милано,таксите за първата година са 600 евро общо при записването,като първа вноска за годината и надолу има таблица със втората вноска  “ минимум “и “ максимум“.Таксите зависят от дохода на семейството и специалността.Ако желаете мога да помогна с превода ,ако ми посочите университет и специалност.Пишете на лични,за да не спамим тук.

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 23:44 от juliana.1967

# 515
Момичета, най-сетне имаме квартира. Дайте инфо за директен дебит, може ли да става от българската карта и какви са таксите?

# 516
Аз преди две години питах, защото не намирах опция как да го "разреша" (или какъвто там е термина). От банката ми отговориха, че директен дебит е възможност само в банка в същата държава.
За всеки случай питай в "твоята" банка.

# 517
Тоест, това е опция за сметката, не за картата, то и в България е така, но се чудех дали в Шотландия е по-различно.

# 518
Е нали картата е вързана за сметката?  Laughing

# 519
Да, но картата се ползва чрез устройства, а директният дебит взема средства от самата сметка, поне в България е така.

# 520
Моя позната направи директния дебит към английската сметка на детето, която захранва периодично.

# 521
  • София
Принципно е възможно директния дебит да се върже за карта. Тогава няма значение в коя държава е сметката. Това си е все едно плащане на ПОС. Аз така съм си дала моята карта за Giffgaff-a на дъщеря ми и ще ми дърпат всеки месец от картата.

Но зависи от този, на когото ще плащаш - той какви опции за плащане дава.

Иначе директен дебит от сметка в друга държава няма как да стане.

# 522
Явно ще трябва да поразпита в агенцията и ако няма опция да ги дърпат от българската карта, ще прежаля комисионите за прехвърлянето по шотландската.

# 523
А тя защо не си открие сметка в банка?

# 524
Тя има, но няма сега много пари по нея. Но щом няма друг вариант, ще я заредим.

Общи условия

Активация на акаунт