Студенти в чужбина - 4

• 80 800
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Всеки университет издава лични карти, но има места където не се признават и искат NUS карта.

# 616
Да, Сребърна паричка, оказа се, че дъщеря ми има такава карта, което решава въпроса с доказването на студентски статут. Ако и го поискат, де.

# 617
Всеки университет издава лични карти, но има места където не се признават и искат NUS карта.
Troy понеже тази NUS карта струва 12 паунда, заслужава ли си? Интересуват ги най-вече намаление за транспорта и то инцидентно когато ходят за метрото в Лондон и за влака Лондон - Колчестър. Въобще транспорта се оказва голям разход. Вижда ми се много сложно, че влаковете са на различни компании, а и нямам време да се ровя какви намаления дават на студенти.

# 618
В сайта е написано всичко за картата и в кои магазини може да се ползва. Примерно ако имат на близо магазин на Ко-оператив, могат да си пазаруват храна с 10% намаление. Има доста оферти, просто тряба да се разгледат и да се види дали им изнася. Аз я ползвах 3 години, но все пак аз съм жена  Mr. Green
Сега видях, че има намаление при пътуване с влак и някои автобусни компании Wink
http://www.nus.org.uk/en/nus-extra/discounts/

# 619
... тази NUS карта струва 12 паунда, заслужава ли си? ...

Не си заслужава, повярвай ми.

# 620
Хайде сега Simple Smile Събрали сме се уж интелигентни хора, а да вярваме само ей така на твоята дума ? Поне да беше дала някакво обяснение?
Само да ти кажа, че с НУС картата, пътните ми до Лутън бяха 7 паунда  отиване и връщане  Peace

# 621
  • някъде из облаците

Peace, gal94 просто хубаво разгледай къде се използва и прецени дали си струва.

Troy, ти може да си я използвала, но едната ми дъщеря категорично отказа да си я вземе-  там където може да ползва намаления или е много скъпо, или го няма в нейния град, за пътувания- да става, но тя за 3 години почти никъде не е ходила, все пак е студентка и е с ограничени средства, а пък и през почивните дни и ваканциите работят, така че свободно време почти нямаше докато учеше. Другата си беше взела първата година и повече не си е поръчвала, т.е. и тя явно е преценила, че не си заслужава.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 13:04 от valha

# 622

Peace, просто хубаво разгледай къде се използва и прецени дали си струва.

За това и дадох линка към офертите за да си прецени дали и изнася. На мен ми изнасяше дори само за да я ползвам до летището о обратно!. Нормалната цена на буса до Лутън е 20 паунда а на мен ми излизаше 7 паунда!

# 623
Всъщност и аз единственото, за което си помислих че може да се ползва е National Express ако се пътува през Лутън, но цените на Wizz вече не са това което бяха. Ще се ровя когато имам време в сайтовете за влакове.

# 624
  • някъде из облаците
NUS картата дава 25% намаление на билетите на National Express, малката ми дъщеря си купуваше по 5 паунда билети от Манчестър до Лондон, за това тя прецени, че не си заслужава.

За по-дълги разтояния и по-скъпи билети си заслужава, всеки сам може да си прецени дали има смисъл от тази карта.

# 625
Също така се възползвах от офертата за 15% намаление при покупка на Мак- компютър Wink
При редовна цена от 1000 паунда можеш да сметнеш колко съм спестила  Peace

# 626
  • някъде из облаците
Също така се възползвах от офертата за 15% намаление при покупка на Мак- компютър Wink
При редовна цена от 1000 паунда можеш да сметнеш колко съм спестила  Peace
Аз не искам да споря  дали си заслужава, все пак моите деца сами се издържаха докато учеха, не са обвързани, т.е. няма с кого да си делят наема за 1 стая, работеха като сервитьорки, парите които получаваха от нас са от нашите български заплати, които ако ги обърнем в паунди сигурно няма да стигнат за месец на едната само... И повечето пишещи тук са такива родители като мен, където 12 паунда за нашите заплати не са работа за 2 часа...

# 627
Тези 12 паунда, сметни колко спестяват само за транспорт Wink
И ти защо си мислиш, че мен някой ме е издържал? Майка ми и баща ми не са ми дали и 1 стотинка и отделно специалността ми беше такава, че не можех да работя повече от 15 часа на седмица! А когато бяхме на практика ( общо 20 седмици в годината) не можех да работя изобщо, така че много добре знам колко са 12 паунда  Peace

# 628
  • някъде из облаците
Тези 12 паунда, сметни колко спестяват само за транспорт Wink
И ти защо си мислиш, че мен някой ме е издържал? Майка ми и баща ми не са ми дали и 1 стотинка и отделно специалността ми беше такава, че не можех да работя повече от 15 часа на седмица! А когато бяхме на практика ( общо 20 седмици в годината) не можех да работя изобщо, така че много добре знам колко са 12 паунда  Peace
  ooooh!  не исках да те обидя, не знам каква специалност си учила, но според мен на никого не е лесно да работи и учи, и моите гледаха да не правят повече от 15 часа, за това през ваканциите наваксваха с работата.
Когато голямата замина да учи  и аз се опитах да я убедя да си вземе тази карта, а тя ме отряза. Малката уж си взе за да ползва намаления като пътува при сестра й, ама  да е спестила не повече от 4-5 паунда.  Wink

# 629
Една новост от днес. Третата служителка, с която се свързах в България ер каза, че имаме право на една безплатна промяна на полет не годишно, а на резервация. Тоест, всеки резервиран полет може да бъде променян веднъж безплатно. Чудно!

Общи условия

Активация на акаунт