На море в Гърция 2013 - VIII

• 59 163
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
Параход, чудесно оформление  Hug

Да попитам ходилите на Пелион през септември, източен и южен бряг - много ли е ветровито?
Знам, че ще е красиво, но ми трябват и закътани заливи за шнорхелинг...

# 46
  • София
И аз да се запиша . Ние бяхме за 5 дни  до Афитос. Влюбена съм. Това е мястото в което ще се върна, когато не е толкова топло и няма толкова хора.Малко, старинно, кокетно градче кацнало на един хълм. От където и да погледнеш се откриват страхотни гледки.Ниски, стари сгради в един уж каменен стил със синичките прозорчета, кокетни кафенета и тавернички, семпло разположени по тесните, калдъръмени улички. Добре поддържаните дворове, с  многото портокали, нарове и зелени лимони. Храната…. Тиквички, Гръцка салата, ципуро, дзадзики и нещо което опитах за първи път – великолепните  им доматени кюфтета.
На главната, крайбрежна улица с разкошна гледка към морето има за всекиго по нещо – таверни,кафенета, барове…
Плажа е  тесен но със ситен, фин пясък. Морето на 20 метра навътре е до колене с риби, октоподи и рачето по морското дъно. Ние забравихме, че имаме дете.  Simple Smile
Ние спахме в едно студио с малка кухничка за 40 евро на вечер. Нищо особено , но чисто и приятно. Сменяха ни на 2 дни чаршафите и кърпите.
Недостатък – градчето е построено на хълм и достъпа до плажа на около 100 метра и си е истинско предизвикателство в тези жеги по тези баири. Ние ходихме с кола. До плажа имаше  паркинги.
Ето и малко снимки, че май стана дълго… Simple Smile Simple Smile
http://milah.snimka.bg/sea/afitos.768440

# 47
Догонвам ви едва на 4-та, а още не съм изчела и последните страници на предната тема.

Параход   bouquet

Ние може все пак да изкараме една десетдневка в Гърция в края на септември. Още нищо не е решено. Дните за отпуска намаляха значително поради независещи от нас причини и дългото пътешествие из цяла Португалия се отлага за следващата година. Лутаме се от Амстердам и Берлин до обиколка на Гърция (Атина, Пелопонес, Парга и Метеора). В близките 2 седмици трябва да решим, но аз от сега си оглеждам забележителните места в Гърция (предеимно с цел екскурзия) и правя ориентировъчен маршрут. А ако намажем и по някой плаж ще е супер.

# 48
И аз да благодаря за прекрасната тема   bouquet Толкова неща съм набелязала благодарение на Вас Hug

Като съм надниквала в темата не съм срещала ол инклузив на остров Амулиани? Миналата година се разходихме дотам и ми хареса много  Heart Eyes
Намерих оферти със закуска, и не че ще останем гладни, ама отиваме с 2 деца и май предпочитам да не мисля за храната.  newsm78

# 49
Полупансион има на Агиониси. Ол инклузив мисля, че никъде на острова няма.
------

Хора, имам проблем... ходи ми се навсякъде... и на (доста от) местата, където вече съм била, и на хилядите, на които не съм. Какво да правя?!  #Crazy

# 50
  • София
 Joy Не си сама. И на мен ми се ходи.
Утехата ми е, че на 27-ми все пак тръгваме, живот и здраве. Simple Smile

# 51
И аз да се запиша . Ние бяхме за 5 дни  до Афитос. Влюбена съм. Това е мястото в което ще се върна, когато не е толкова топло и няма толкова хора.Малко, старинно, кокетно градче кацнало на един хълм. От където и да погледнеш се откриват страхотни гледки.Ниски, стари сгради в един уж каменен стил със синичките прозорчета, кокетни кафенета и тавернички, семпло разположени по тесните, калдъръмени улички. Добре поддържаните дворове, с  многото портокали, нарове и зелени лимони. Храната…. Тиквички, Гръцка салата, ципуро, дзадзики и нещо което опитах за първи път – великолепните  им доматени кюфтета.
На главната, крайбрежна улица с разкошна гледка към морето има за всекиго по нещо – таверни,кафенета, барове…
Плажа е  тесен но със ситен, фин пясък. Морето на 20 метра навътре е до колене с риби, октоподи и рачето по морското дъно. Ние забравихме, че имаме дете.  Simple Smile
Ние спахме в едно студио с малка кухничка за 40 евро на вечер. Нищо особено , но чисто и приятно. Сменяха ни на 2 дни чаршафите и кърпите.
Недостатък – градчето е построено на хълм и достъпа до плажа на около 100 метра и си е истинско предизвикателство в тези жеги по тези баири. Ние ходихме с кола. До плажа имаше  паркинги.

мерси за споделеното, определено ми се събуди интереса от снимките и описанието Simple Smile не знам защо досега все пропускам Касандра от плановете... вероятно защото не съм срещала да се коментират плажовете там
би ли препоръчала вашето студио? разглеждах в буукинг едни Aegean Blue Studios и изглежда прекрасно, но няма нищо свободно до 15 септември
ако имаш база за сравнение с други места в Гърция - примерно със Ситония, цените по таверни и магазинчета по-високи ли са или е обичайното?

# 52
  • София...........
Следя ви и искам да питам на Тасос, с две деца без резервация, средата на Август - риск или има шанс да се намери добро място - или е по-добре с резервация

В четвъртък съм пуснала 24 запитвания от 17 август и 22 ми отговориха , че нямат места. Двете , които имат - едното е доста цифра, а другото е това, което най-не ми харесва ...
Може и да намерите някъде с отказана резервация и то на по-добра цена (за да не са капо), но лично аз с децата не бих си го причинила Wink

Inka, 2009 год. бяхме от 5 септември на Уранополи за седмица - 4 дни валя и си ходехме с анцузи (бях ги мушнала в багажа в последния момент и даже се чудех за какво ги влача)  - риск , но каквото такова. Миналата година от 8 септември на Вурвуру беше 30+ градуса и облаче не сме видяли.

# 53
  • София
Записвам се в новата тема с благодарност към Параход за чудесното видео и прекрасната снимка на плажа Петани     bouquet

И не съм забравила,че съм обещала снимки - тези дни ще кача.

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 12:37 от veka

# 54
  • София
Параход, мерси за темата   bouquet

И на нас ни се ходи...навсякъде, по много пъти..

Добре, че сега септември ще си правим второто гръцко моренце, и то за цяла седмица  Simple Smile

Кажете нещо по-подробно за Афитос, плс  Simple Smile Знам за каменните къщи и красотата, но май точно Параход беше споменавала, че плажа не е много читав...или бъркам?

# 55
Ми аз съм капризна и нито един плаж на Касандра не харесвам много-много... при Афитос го има проблема, че е (почти) невъзможно да се стигне пеша - ние сме ходили и пешком, и с количка по баира де, ама гърците много се юркат и не е безопасно. Принципно си е по-добре с кола. За пясък - пясък е, но влизането в морето често е по платформи. На места има и доста камъни, иначе май е плитко. Бе, във всеки случай, там никога не ни е бил приоритетен плажът и плуването.

Освен това в селото няма никакви развлечения за деца. Има една поочукана пързалка-тунел в двора на забавачката и една от онези клатещи колички със стотинки на каменния площад в центъра. Там стават игри на гоненица и подобни, но ако дечицата са компания-познати или поне от една националност.

Иначе за гаджелък селото е номер 1 и страшно романтично, признала съм го Simple Smile

Veka, сигурна бях, че ще познаеш Петани Sunglasses

# 56
Полупансион има на Агиониси. Ол инклузив мисля, че никъде на острова няма.
------

Хора, имам проблем... ходи ми се навсякъде... и на (доста от) местата, където вече съм била, и на хилядите, на които не съм. Какво да правя?!  #Crazy

Благодаря за бързия отговор   bouquet
А някакви отзиви за хотела, за храната? Плажовете са перфектни, много ми харесаха...

# 57
  • София

мерси за споделеното, определено ми се събуди интереса от снимките и описанието Simple Smile не знам защо досега все пропускам Касандра от плановете... вероятно защото не съм срещала да се коментират плажовете там
би ли препоръчала вашето студио? разглеждах в буукинг едни Aegean Blue Studios и изглежда прекрасно, но няма нищо свободно до 15 септември
ако имаш база за сравнение с други места в Гърция - примерно със Ситония, цените по таверни и магазинчета по-високи ли са или е обичайното?
Ние отседнахме в http://babisapartments.gr/. Намира се в самия център на града. От него е достъпно почти всичко. - таверни, кафета, разходки. Но е нищо особено. Обикновенно студио, което си има недостатъци, но пък е чисто. Ние бяхме само за 5 дни и много не стояхме в студиото. Плажа е тесен и по това време имаше много хора. Но пясъка и морето са страхотни. Направи ми впечатление, че въпреки многото хора, не беше шумно. Нямаше крясъци и викове.  Laughing Цените бяха една идея по-скъпи от Ситония, но може и да се дължи на силния сезон. Има много хотелчета, които ги няма в нета. Проблем там е с паркирането, защото половината център е затворен и е пешеходна зона.
Параход е права. Не става много за деца, но градчето има особена атмосфера . Планираме да идем там когато няма много хора и когато не е 45 градуса в 10 сутринта.  Sunglasses Sunglasses.

# 58
  • София
.....
Inka, 2009 год. бяхме от 5 септември на Уранополи за седмица - 4 дни валя и си ходехме с анцузи (бях ги мушнала в багажа в последния момент и даже се чудех за какво ги влача)  - риск , но каквото такова. Миналата година от 8 септември на Вурвуру беше 30+ градуса и облаче не сме видяли.
Аз за 7.09 не бих се колебала,ама няма места в хотела,а за 14-ми беше трудно да реша.Ти и Реterky2002 обаче съвсем ме отказахте.

# 59
Inka5,
можеш да видиш отзивите в букинг и трипайдвайзър - нивото е средно към ниско. Общото впечатление е - има прекрасна гледка, басейн, но не отговаря на 4 звезди, храната не е първа хубост, а обслужването - често много лошо. Има по-добри възможности на острова, макар и без храна.

Inka (без 5 накрая), да се включа и аз за времето. След 6-7 септември наистина е на късмет, така че за Северна Гърция подобен избор се прави last minute - ако прогнозата е хубава - заминаваш. Така и така има места навсякъде и може да се действа ад хок. Миналата година бе много топъл целия септември, чак до 30 ставаше за плаж. Но това е изключение спрямо предишни години.

Аз и не виждам какво му се коркате на това време - сякаш не сте ходили години наред на море в България, където и през юли, и през август може цялата отпуска на човек да се случи хладна и дъждовна, особено ако е на северната Черноморие. В Гърция поне за високия сезон е сигурно, че не вали, та се разглезихте Grinning

Общи условия

Активация на акаунт