На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 764
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
И Керамоти е под натура 2000. Това не значи, че не строят. Не можеш да строиш нова сграда извън границите на населеното место или не може да се изменя регулацията.  Колкото до самото строителство сигурно има повече разрешителни като нашия ОВОЗ. Така беше преди "Демокрацията" в България. В парк (като Пирин или Витоша например) по соца хората нямаха право да стоят. Строяха само величията. Сега строят всички с пари. Просто когато дадено населено място мине под натура 2000 цената на имотите се вдига защото те все пак са ограничени а и хората вече ги имат за по-еко от колкото са били ама надали.

# 496
  • София
Анна Бел, за бебешори е супер  Simple Smile Моята ако я заведа там, няма да мога да я извадя от водата.
И аз се кефя за Евбея, но Тодоричка ще ходи първа  Simple Smile

Сиси73, така е, да. У нас всички паричковци строят. Пирин го съсипват бавно, но методично.

# 497
Таис , местенцето както писах и в началото е изключително спокойно. Нямаше тълпи от туристи, повечето почиващи в селцето бяха гърци, които имат вили там. В нашия хотел бяхме групата от 18 човека българи, едно белгийско семейство, едно испанско и всички останали бяха гърци. Имам сравнително точна информация, защото по време на храненията се бяхме "опознали"  Laughing, а и хотелът не е голям. За мен това беше голямо предимство, тъй като търсехме място за релакс, а не купонджийски курорт. В разгара на сезона, това се оказа "право в десятката" за нас. Simple Smile Изключително приятен плаж, с чадъри на нормално разстояние, за да се чувстваш комфортно, а и момчетата, които обслужваха плажа към хотела можеха да ти преместят чадъра и шезлонгите, където пожелаеш. (Аз например исках да съм на половин крачка от водата Simple Smile  )

# 498
Anna Bel, ето малко варианти за настаняване в съседното Авдира (Абдера) - то е до Мандра:

Между другото в това село има поне 5-6 къщи построени или купени от Българи които се дават под наем.

# 499
Krissia,
Миналата година през септември бяхме в х-Рихиос с мъжът ми и детето.
Местоположението много ми допадна, плажът също.
Обзавеждането беше зле според мен, най-много се възмутих от банята.
Тази година мислих да идем отново там, но в последствие се разколебах.
Персоналът за сметка на това беше много мил и отзивчив Simple Smile

# 500
dechy, Bled, мерси много за информацията  bouquet Simple Smile
Иска ни се хотела да е в по-голям град, за да има какво да разглеждаме. Нещо типично автентично, гръцко, а не като за туристи направено. Не държим да е в центъра непременно, но да не е на километри път от по-интересен град и да трябва всеки път с колата да се ходи. Не ни се иска да е малко забутано градче/село, защото искаме освен да лежим на плажа, и да разглеждаме и събираме впечатления Simple Smile Иска ни се да е нещо като както е Сус в Тунис, ако имате представа. Преди няколко години бяхме там и беше много хубаво. Освен, че плажа е чудесен, самия град /центъра/ е недалеч от хотела, където бяхме и се стигаше пеша за около половин час. Така човек може хем да е на плажа през деня, хем вечер да разглежда местните забележителности.
Нямаме претенции къде точно - дали Халкидики, дали Кавала или другаде от недалечните места, но да е хубав плажа и да не е съвсем забито. Кавала например много ни харесва, но не намирам оферти за там в сайтовете за колективно пазаруване....
До към 350-400лв. на човек за нощувка с включени закуска и вечеря, за 7 нощувки - това ни е лимита.

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 02:54 от AQUА

# 501
  • София

Теди, страхотно, честита резервация  Hug Направо ви завиждам, че тръгвате толкова скоро.. С ферито ли ще прекосявате, или решихте по моста да минете? Защо за начало - после ще се местите на самия остров ли? Абе умирам от любопитство да споделиш какъв ви е плана  Crazy

Таис благодаря, ще имаш почерпка от мен, защото ти си виновницата за това пътуване. С ферибота ще минем, да. Мисля да се местим из острова, започваме с 5 нощувки в място с много ниска цена (23 евро е студиото за двама със закуска) На място ще пообиколим тези 5 дни и мисля да си изберем за следващите дни. Ще пиша от там непременно, веднъж да стигнем само.

# 502
  • Пловдив
AQUA , погледни хотел Lucy в Кавала - има оферти за там , на градския плаж се намира, но ми се струва, че там ще е ужасно шумно, а плажа претъпкан..Simple Smile, но за вашия замисъл е идеален . Мен много ме молиха точно вчера да сме запазвали там, но аз по тези причини се дърпах, особено пък че сега ще заприиждат и автобуси за еднодневни екскскурзийки и лудницата ще стане пълна.

Момичета, аз се отчаях -много харесах няколко хотела на Амуляни, но моя няма сила да го убеди да ена повече от максимум 150-200 метра до плажа... Sad Искам и да е без храна или най-много BB за да можем да ходим по тавернички вечер.... , но повечето хотели се предлагат със  вечеря. ... Харесахме хотел Alexandros Palace на Атон, но и там е на HB, дали няма шанс да го намерим само със закуска някъде на малко по-ниска цена ( от ваучерите ни го оферират по 480 лв. на човек за 5 нощувки ) , притеснява ме и че искат цялата сума предварително и не подлежи на промяна или анулация , а всичко се случва... хора сме.  На място ако ни хареса ще удължим предстоя още няколко дни... Моля, посъветвайте ме нещо  Hug

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 09:52 от aH~

# 503
  • София
AQUА  Скъпа, колкото искаме да ти помогнем, толкова тотално ни объркваш и ще срещнеш мълчание. Желанията ти са абсолютно противоречиви и на места неизпълними, извинявай.
Познавам Сус в Тунис отлично, примера не е подходящ.
Спокойствие, супер плаж, разглеждане на забележителности, автентичен хотел, нисък бюджет, сложна задача.
Казваш, че ти харесва Ситония, къде да го открием там този град, в Ситония забележителностите се броят на пръсти, плажове дал Господ.
Както ти каза  aH~ за хотел Lucy, Кавала-забележителности да, ама другото въобще го няма.
Ти самата си избрала 6 хотела, нито един не отговаря на изискванията ти, а ти си ги избрала и видяла къде са. Казах ти, каквото знам за тях....
На Ситония аз съм виждала само един типично гръцки хотел, Virginia, снимала съм го:

http://sithoniagreece.com/sithonia/nikiti/hotels/hotel-virginia/

И той не отговаря, на това което искаш допълнително...

Пак ще повторя, пълно щастие няма, трябват компромиси. Аз ще ти покажа такива хотели, но там пък трябват много пари.... Бюджета ти под 60 евро на ден не го позволява.
Няма проблем, ще ти помогнем, но нека си изясним нещата.

# 504
Към мацките ходили в Парга.....

Имали ли сте неприятности с малките хапещи рибки? Чета форума на Трип Адвайзър-а и западняците нещо много се оплакват от малки хапещи рибки, които даже им пускали кръв....имало и някакви морски червеи....леко се смутих, честно казано Rolling Eyes

ММ каза, че него също са го хапали, но щом не го я обявил, значи не е болка за умиране... Mr. Green

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 09:59 от комикс

# 505
  • София
Теди, много се радвам, че ще пообиколите, той си е голям остров и дори само за северната част трябват дни за да се видят по-хубавите места  Simple Smile А студиото е супер и цената му е смешна (а и със закуска), така че ще ви е идеално за начална база.

Само да не ми се сърдите после с мъжа ти ако все пак не харесате Евбея! И аз не съм ходила, черпя вдъхновение от форуми и снимков материал  Peace

комикс, какви са тези червеи  Sick
Ейй, с таквиз твари плюс западно нилската треска, в Гърция си става направо като в Африка.

peterky, иронията наистина е прекалена.

# 506
...
комикс, какви са тези червеи  Sick
Ейй, с таквиз твари плюс западно нилската треска, в Гърция си става направо като в Африка.

...

Каква е пък тази треска?!?
Таис, изобщо не искам и да разбирам какви са...по-добре ще е за тях ако не се срещнем. Mr. Green Ухапаните пишат, че е доста неприятно парещо усещане, и като намажеш ухапаното с някакво олио излизат малки жилца...
О, не, отказвам да се самопсихирам...още повече, че се оказа, че съм чела форум, започнат от преди 2 години и ново мнение, ни едно няма, така че...нямам търпение to hit the road to Parga.  car003  grinning039

# 507
  • София
комикс Таис Такива рибки се срещат на много места, не са опасни, напротив. Има ги и на Халкидики...В Турция има единствения в света уникален санаториум където подобни хапещи рибки лекуват редица болести.
Таис Нали вчера говореше за островите Stroggili и Manolia, да няма и други.............

# 508
  • София
Момичета, аз се отчаях -много харесах няколко хотела на Амуляни, но моя няма сила да го убеди да ена повече от максимум 150-200 метра до плажа... Sad Искам и да е без храна или най-много BB за да можем да ходим по тавернички вечер.... , но повечето хотели се предлагат със  вечеря. ... Харесахме хотел Alexandros Palace на Атон, но и там е на HB, дали няма шанс да го намерим само със закуска някъде на малко по-ниска цена ( от ваучерите ни го оферират по 480 лв. на човек за 5 нощувки ) , притеснява ме и че искат цялата сума предварително и не подлежи на промяна или анулация , а всичко се случва... хора сме.  На място ако ни хареса ще удължим предстоя още няколко дни... Моля, посъветвайте ме нещо  Hug
aH, на Амулиани има и студиа, които са до плажа, но пък не са в селото.
За кой период искате за Alexandros palace? Хотелът май не се предлага само със закуска, но по-ниска цена мисля, че може да се намери по агенциите, без ваучери от сайтове за колективно пазаруване.

# 509
  • София
Комикс, нилската треска пак се е появила в Гърция, а си е потенциално опасна. Аз например се страхувам много, и ако се наложи бих отменила всяка резервация. Но за хора със здрава имунна система не би било никакъв проблем  Peace

Ей сега четох за тези риби и червеи - много е гадно  Sick Много пишат за рибите (2011, 2012), че в района на Парга и Крит са хапани, някои до кръв. А такъв морски червей са намерили във Финикунда - и той хапел... Всъщност темата продължава - вчера някой е писал от Крит, че при Херсонисос не се стои във водата заради рибите.

Блед, точно това преполагат някои хора във форума - че може тези риби (забравих им името) да са пуснати на свобода, защото са станали твърде големи  Shocked  Simple Smile

Но всеки пише, че преди години не е имало такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт