На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 863
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
видях на първа страница в изискуеми документи, че за дете под 18г се изисква червен паспорт.
Има ли някой пътувал с дете пътувало само с акт за раждане или няма никакъв вариант да минем без такъв паспорт

Няма никакъв начин. Червен паспорт и акт за раждане в случай, че с баща му имате различни фамилии (нямате брак).

# 106
Тайс, същата работа, супер завишени цени за септември в сравнение с тези в края на май и средата на юни. Рядко ми даваха цена под 45 € за студио ако въобще имаше нещо свободно, на 80% от запитванията ми отговора беше, че няма места за периода. Верно да ти се догади от търсене и ровене :/

# 107
  • София
Antea напълно те разбирам и аз ровя по цяла вечер и около мен все се променят критериите и ми е много трудно. Ако ме питат мен, ще си ходя на Тасос само, но домашните искат разнообразие Wink). Аз изпратих капаро вече и ми стана едно леко, леко на душичката, а плажа ще го мислим на място, спането е уредено- това е по-важно, кръчмата е ясна, благодаря ви момичета   bouquet

# 108
  • София
Савана, споко, все ще намерим нещо приятно и не чак толкова скъпо  Simple Smile

Аз например вече взех да се забавлявам като си отворя пощата - например днес получих още отговори от Скала Мариес, за което село Параход ме предупреди, че е забито и изглежда все едно постиндустриално. Ама вече бях разпратила заявките, де. Че даже и звънях по телефона  Crazy

Съответно човек някак очаква по-нормални цени, обаче ядец! Офертите им са по-скъпи от Скала Потамия, почват от 35 евро (което е прилично), и удрят цена до 60 евро за студио  Shocked

Тинтириминтири, честита резервация  Hug

# 109
  • София
Мерси, мерси, дано и ти скоро да си избереш местенце Wink)

# 110
Дами, имам питане. Тази година отидохме няколко пъти до Гърция - къде за седмица, къде за няколко дни. На всичките места имаше неща които ми харесват и които не харесват. Правихме компромис къде с плажа, къде с разстоянието или нещо друго.
Моля за съвет и помощ - за догодина искаме нещо подобно :    bouquet
Място за настаняване със оборудвана кухня и с градина. Да е  на самия плаж - ние на плаж с детето, тати ни ги гледа от тераската.
Плажа да е със ситен пясък, морето да е плитко. Малко спокойно градче, с тавернички, риба и гироси наблизо. Да приемат малки кучове и да е на около 300-400 км от София.
И естествено да е не е  на много високи цени, за да останем по-дълго.
Много ли са ми изискванията?  Embarassed Embarassed
Гледай ти, и аз такова нещо търся. Е ако случайно намериш пиши.

# 111
  • София
Milah, можеш да погледнеш това, във Вурвуру:

http://www.lazaros-studios.gr/Residence/Elena

Ние сме били в съседната къща, на Псароянис, и тогава доста разглеждахме съседите  Simple Smile И си ги набелязахме за в бъдеще. Градината е хубава, макар и не много голяма. Само че не приемат кучове, май.

Иначе е на плажа, след тревата почва направо пясъка, който е фин и мек. Водата е прозрачна, мега плитка, става за игра и плацикане на дребосъци - то и там, както и в съседните няколко къщи, основно ходят семейства с (малки) деца.

За самото Вурвуру сме коментирали - много е спокойно, единствен недостатък е, че няма точно обособен център и площад. Няма и алея за разходки, Вурвуру е дълго и се вие по брега, като вилна зона. Но е страхотно за релакс и плажуване. Има си и таверни, пицарии, гиросчийници, сладкарници...абе всичко си има, освен площад и крайбрежна алея  Simple Smile Но такива има в Никити, на няколко км разстояние.

Имай предвид само, че тази къща се заема доста бързо, търсена е, и човек ако има мераци, трябва да си направи резервацията доста рано. Това го казвам от личен опит  Peace

Съседната къща http://www.at-psarogiannis.com/  където бяхме ние миналата година, също отговаря в голяма степен на изискванията ти. Говоря за къща Камарес, че другата им къща е на 150-200 метра от плажа.

Недостатък на целия район около двете къщи - единствено многото хора юли/август. Но то някак не върви нещо хем да е хубаво, хем само трима човека да знаем за него, нали  Wink

# 112
Таис, а на този плаж, който е пред къщата Камарес, на него няма чадъри и шезлонги, нали? в смисъл някакви собствени ли трябва да си забиеш или как?

иначе каменната къщичка е страхотна  Sunglasses

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 00:50 от antea

# 113
Ние Вурвуру го обиколихме тази година почти пеша от Кариди до синята или зелената лагуна. На края от няма и как спряхме на плаж пред къмпинга в края. Признавам им къщите, всички са с голями и добре поддържани дворове, но ако не си на първа линия почти няма къде да ходиш на плаж. Повечето плажчета бяха като частни за самите къщи. Не че има въобще някаква плажна ивица. Навсякъде е тясна. А и на повечето места има камъчета. Само пред една две къщи пясъка беше идиален но имаше и навалица. Е да сигурно няма как да е супер и хората да липсват. Но ако погледнеш броя на къщите спямо площа на плажната ивица на всеки ще му стане ясно, че читавите места за плаж ще са пълни. И все пак плюсовете са много пред минусите.

# 114
  • София
Здравейте,
видях на първа страница в изискуеми документи, че за дете под 18г се изисква червен паспорт.
Има ли някой пътувал с дете пътувало само с акт за раждане или няма никакъв вариант да минем без такъв паспорт

Няма начин, но границата е 14 години, а не 18. На 14 се вади лична карта, с която може да се пътува в Гърция.

И аз да кажа за времето през септември. Случвало ни се е на 6-7 септември да видим сняг около язовир Доспат, първата вечер в Певкохори да пуснем климатика в хотела да топли и след това да изкараме чудесна седмица с прекрасно слънце и топло море.   Grinning  Развалянето на времето за 1-2 дни не означава, че след това няма и хубави дни, а и морето не изстива толкова бързо.

Върнахме се от Лимнос с прекрасни впечатления от острова. И аз ще кажа - ходете докато е в този непокътнат  вид. Но не съм очарована от пътуването с ферибот. Този път пътниците бяха напълно прилични, нямаше циганско присъствие, нито "Буба Мара"и "Месечинка", но пък фериботът закъсня с над 3 часа.  ooooh!  Изчакахме си чакането - 4 часа на пристанището при 34-36 градуса. Grinning  Вместо в Кавала да пристигнем около 17-17,30 часа и да имаме достатъчно време да минем през планините по светло, в Кавала бяхме в 20,40 часа. Последва кошмарно пътуване до 2 след полунощ.  Sad

# 115
  • София
antea, Псароянис си имат техни собствени шезлонги, стоят на камара на плажа, взимаш, ползваш, после връщаш - ако не ти се занимава, някой от хотела минава и  ги прибира. Чадър там не сме ползвали, има борове и се настанявахме отдолу. Други хора си забиваха собствен чадър.

сиси73, ние също сме минавали неведнъж плажната ивица покрай къщите, на разходка. Пред някои къщи е плитко, но самото море е или с камъчета, или с разни треви вътре. Навътре се изчиства, де. Градините са им уникални  Heart Eyes

Но специално пред двете къщи, чиито линкове съм дала, водата е съвсем чиста и няма камъни и треви. Красиво е, много, и е перфектно за деца.

Не си права, че достъп до тази плажна ивица имат само почиващите в Елена/Лазарос/Псароянис. Идват всякакви хора и си намират местенце, плажа не е частен! Ние самите, сега докато бяхме в Неос Мармарас, специално за плажа пред Псароянис се вдигнахме и пропътувахме трийсетина километра. Два пъти при това.
Имаше доста хора, но имаше и място. Малката страшно се изкефи, заигра се с други дребосъци. Ние пихме фрапета от барчето на плажа, стояхме няколко часа. Голям кеф беше, и двата пъти. После като се върнахме на нашия камъняк Парадисос направо ми се плачеше  Rolling Eyes

# 116
  • София
Аз снощи резервирах за хотел Амулияни и сега отивам да внеса капарото. Реших, че по-добре в населеното място да можем сутрин и вечер да се поразходим, пък на плаж с кола.

# 117
  • Пловдив
mariyka , online през сайта на хотела ли резервира или по имейл/телефон, аз съм им изпратила запитване, но не са ми отговорили за наличности... иначе гледам наистина са сменяли обзавеждане, поне в сайта им са такива снимките. 
Намерих още едно място за настаняване на острова доста близко до плажа http://www.demistudios.gr/en/find_us.html

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 10:46 от aH~

# 118
  • София

днес си харесах Афитос от поста на Milah, после намерих и други пътеписи - определено е красиво, обаче научавайки цените по бийч-баровете [като за 8 звезди категория] там ентусиазмът ми се смаза тотално, и отписвам моментално места, където е забранено да си нося кока-колата в хладилна чанта - т.е. определено търся плаж, където да си платя за чадъра и шезлонгите, и да не ме занимават повече, освен ако не искам
За съжаление е така.  Cry Cry Цените поразяват на плажа : фрапе 5евро, кола -4 евро, малка бира - 6 евро, клуб сандвич 8 евро. Не даваха и да си носим нищо наше в хладилна чанта.
Но беше пълно, събота и неделя направо пренаселено.

@antea, дано намериш твоето хубаво място за почивка.  Simple Smile

# 119
  • София
aH, от Деми студиос на Амулиани ми дадоха 45 евро за приземен етаж, и 55 евро за първи и втори етаж, на студио. Това от първи септември.

Milah, как 5 евро за фрапе на плажа  Shocked И 8 евро един смешен клубен сандвич  Shocked

Че ние в Солун в разни готини заведения сме сядали за по фрапе, и е било най-много 3-3.50, тези от Афитос съвсем са се уляли...

Общи условия

Активация на акаунт