На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 874
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Та някой да знае от тук до плажа дали е много стръмно, и става ли ходенето до долу пешком - две семейства с малки деца (на 2 и 3 години):
http://www.agatha-thassos.gr/
Въпросния Парадайс бийч винаги ли е с малки вълнички...побъркват ме като ги гледам, а на всички снимки и клипчета се виждат...
Хич не ми се искаше в района Голдън бийч/Парадайс бийч, но май само там е плитко, без камъняк и с морски изглед.
Taис, пътят до Парадайз бийч по принцип си е много стръмен. Агата не знам точно кое от студиата в околността е, но и да е на 50м от плажа, пътят ще е адски стръмен. То по принцип и колите едвам слизат там по наклона. Парадайз бийч може да не е само с малки, а и с големи вълни. Поне тази година като отидохме беше така, а народ имаше мнооого и нагъсто. Там шезлонгите и чадърите се плащат (не срещу консумация), ама не помня колко беше. Аз не обръщам много внимание на цените.
А на някои места на Голдън бийч трябва да знаеш, че има камъняк, но има и такива, на които няма.

# 91
  • София
Параход мерси за темата и танците  bouquet
Таис ние миналата година Септември бяхме в съседното на Агата - Ники. Проблема не е надолу в хладното, ами нагоре в жегата Mr. Green Ама оживяхме - като се има в предвид, че сме изявени мързели, нагоре обикновено малката беше на конче. Иначе мястото е супер за моите стандарти - абсолютно изолирано, няма шум, няма нищо и страхотна гледка разбира се Heart Eyes
А и Септември, вълничките си стават бая вълни, защото има повече вятър.

# 92
  • София
зелена карта за година е 46лв 

Това не е така!

# 93
  • София
Tаис, не се притеснявай за Paradise beach - ние сме ходили 2 пъти поне и не е имало вълнички. На децата любимия плаж е това. Казваха - "Хайде да ходим на плажа с пясъка като брашенце" Simple Smile
Плитко е, чисто е, няма вълни, има такса за шезлонг, но не си спомням каква беше цената - дали не беше 2 или 3Е... Има по - малко оси на този плаж. За разлика от Golden beach - пълно беше с оси, във водата, на брега, по пясъка - от всякъде изскачат гадинките, правят си едни дупчици в пясъка и като стъпиш и те жили...
На мен най-много ми харесва Pachis beach - няма такса за шезлонг, има бийч бар, поръчваш си и си ползваш колкото си искаш шезлонгите и чадър. Много си беше хубав плажа, пясъчен, е, не като "брашнения", но хубав, добре организиран, почти няма оси, музиката беше супер, абе, хареса си ми Simple Smile
Звънче, аз съжалявам наистина за аквапарка, едно го мислих, друго стана, цяло чудо е, че въобще успяхме да ги заведем децата на море, но нищо, другият път може пък да успея да ги заведа и да ги зарадвам Grinning

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 19:22 от happymammy

# 94
  • София
Момичета, много ви благодаря  Hug

Значи Голдън бийч, отпада, оси не искам  Crossing Arms

Евентуално Агата и Парадайс бийч, обаче другите може и да не се навият да изкачват стръмно..

Страх лозе пази - от шубе да не останем ''на сухо'', резервирах в букинг-а две студиа във Вурвуру, на 700 м от плажа. Ще се преживее, важното е, че имат голяма градина дребосъците да вилнеят докато ние си пием бирата  Simple Smile Имам още няколко дена и после или трябва да от-резервирам, или окончателно да реша, че ще сме там.

Момичета, вие какво мислите - Скала Рахони или Вурвуру? Вурвуру като пари е малко по-скъпо, а от Тасос ми дадоха добра цена. И Пахис-а не е далече... Кофтито само е, че в Скала Рахони студиата са ground floor. Няма изглед, а толкова обичам да вися сутрин на балкона и да си пия кафето, зазяпана в морето...

http://www.halkidiki.com/house-christina/index.htm

http://www.studios-voulalas.gr/studios_en.html

# 95
  • София
Таис, миналата година бяхме на Голдън бийч през юли. Имаше оси в изобилие. Тази година бяхме там втората половина на юни и не видях нито една.
Не знам дали е от месеца, дали са взели мерки някакви - пръскали ли са или какво, но разликата беше очевидна.

# 96
  • София
Еее, браво, дано са взели мерки наистина с тези оси на Голдън бийч!
Нищо, че няма гледка, ама пък е удобен приземния етаж за децата...
Какви 700 метра от плажа, от кой плаж? Да ви кажа аз кръстосвах из Вурвуруто ама най-ми хареса плажа пред Вергоса, ходихме и на Кариди, че много го хвалят мамите - въобще не ми хареса, дори реших, че нещо сме се объркали и питахме 2 семейства дали това е Кариди, оказа се, че сме на правилното място само, че ... на мен не ми допадна.

# 97
  • София
Vivi, заради месеца е - четох разни англоезични форуми, там всички казват, че юни на Тасос няма оси. Обаче август/септември било доста зле..

# 98
  • София
Milah, не знам доколко покрива всичките ти изисквания, но peterky ми беше пратил снимки от хотел в Неа Ираклица, съвсем на плажа. Евентуално може да го питаш за подробности...

# 99
Таис, понеже и аз съм горе-долу на твоето дередже - второ море за лятото - т.е. да е без много разправии за пътуване и да е да е мързеливо този път - без коли до плажа, който пък да е хубав; да има приятна обстановка наоколо - тавернички, атмосфера и тн, и усещам как вече почвам да се изнервям Grinning повръща ми се вече да отварям буукинга, да чета цени и после отзиви

тамън харесам някое местенце и почна да ровя за него - до два-три часа гарантирано се отказвам

първо проучих Ираклица, Неа Перамос, Катерини и от сорта близини - останах с впечатление, че ще отида на някакъв вариант като Китен или от сорта - стрелбища, луна-парци, цигани, сърби - ми не - не ми е това представата за гръцко място

днес си харесах Афитос от поста на Milah, после намерих и други пътеписи - определено е красиво, обаче научавайки цените по бийч-баровете [като за 8 звезди категория] там ентусиазмът ми се смаза тотално, и отписвам моментално места, където е забранено да си нося кока-колата в хладилна чанта - т.е. определено търся плаж, където да си платя за чадъра и шезлонгите, и да не ме занимават повече, освен ако не искам

следобяда почнах да ровя по Сарти - била съм там на плаж и на разходка, приятно беше, викам си  - що не... еми, почнаха да ми отговарят - най-ниската оферта 38 евро за мазе! следващите дето са по 55-60 също избиват рибата с обзавеждане, което вече почва да ме дразни яко - само липсват ковьорчета по стените, за да си представя, че са 80-те години в неуточнена, но непривлекателна държава

не съм от претенциозните хора, обаче 120 кинта на ден бих дала за нещо, което поне минимално да се приближава до условията ми вкъщи, за вечерните часове, в които съм вътре или на балкон, но в никакъв случай за места, като излезли от спомените на баба ми

изобщо типичните по-"евтини" студиа са излезли като от калъп, поне на снимки - бил ли си в едно, си бил във всичките - в което принципно няма нищо лошо, стига да беше на съпоставима за качеството цена

май-май Тасос много ме е разглезил - там категорично е по-евтино за много по-нови и уютни местенца

# 100
  • London
  tiptoe     kak ли успях да Ви изпусна чак до 7 страница ...

# 101
  • София
антеа, разбирам те, но не се изнервяй - за високите цени на Халкидики през септември ги разбирам гърците - има голямо търсене, съответно повечето, като нормални бизнесмени, лека-полека вдигат цените. Все пак хората пари правят, не са благотворително дружество  Simple Smile

Факт е, че въпреки по-високите цени, желаещи има много, и на голяма част от местата, на които писах, ми казват че имат свободни стаи чак след десети септември. Но то при мен е по-сложно, че аз търся и две студиа, де  Peace

Споко, ще си намериш нещо хубаво  Hug

# 102
Да попитам важи ли гражданската застраховка на колата за територията на Гърция?
внимавайте с гражданските
масово се правят без опция  чужбина

Разгледах моята и видях, че има отметка на: няма да излиза извън страната
Дали може нещо да се направи да се промени тази отметка?

# 103
Да попитам важи ли гражданската застраховка на колата за територията на Гърция?
внимавайте с гражданските
масово се правят без опция  чужбина

Разгледах моята и видях, че има отметка на: няма да излиза извън страната
Дали може нещо да се направи да се промени тази отметка?

Уведоми застрахователя си. Това е промяна в рисковите обстоятелства и може да ти откажат обезщетение(дано да не се стига до там). Възможно е да ти поискат да доплатиш някаква сума и следва да издадат добавък.

Зелена карта за Гърция не е необходима и в случая не става въпрос за нея. Когато си сключвала гражданската си декларирала, че няма да излизаш в чужбина и затова вероятно си ползвала отстъпка в цената.

# 104
Здравейте,
видях на първа страница в изискуеми документи, че за дете под 18г се изисква червен паспорт.
Има ли някой пътувал с дете пътувало само с акт за раждане или няма никакъв вариант да минем без такъв паспорт

Общи условия

Активация на акаунт