На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 873
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • София
www.hotelammouliani.gr
   ....., но пък другият е съвсем в центъра и дали няма да е шумно?
Не е в центъра. Пада се леко встрани, на един хълм и не е изобщо шумно.
Благодаря за бързия отговор, но имате ли представа кое е по-доброто хотелче?

# 76
  • софия
www.hotelammouliani.gr
   ....., но пък другият е съвсем в центъра и дали няма да е шумно?
Не е в центъра. Пада се леко встрани, на един хълм и не е изобщо шумно.
Благодаря за бързия отговор, но имате ли представа кое е по-доброто хотелче?
По-доброто за мен, може да не е по-доброто за теб.
Едното е в градчето, другото е по-близо до плажа. Не съм била в нито един от двата и не мога да кажа. За Лиманаки мисля, че дечи беше писала и не беше най-впечатлена. Потърси в нейните постове.

# 77
В "Амулиани" в началото на лятото вървеше сериозен ремонт на външните части, имаше съответните багери, кал и т.н. Разположението му всъщност е много хубаво според мен. Не знам дали са го реновирали и отвътре.

Лиманаки беше обсъждан много подробно в предишната тема (уеб-адресът му, който си пуснала, не е актуален). Не става за пеша.

# 78
Чета с голямо удоволствие и едва смогвам да ви догоня  Simple Smile За съжаление нашето юнско море ще се окаже единствено за тази година  Sad  Само, че ме е яд, че не резервирах повече дни както искаше моят мъж. Дърпах се, защото гледах да останат и за август, а то ... напразно!
Нищо, ще ви чета - и така до другото лято!

# 79
  • София
kattrin, не се знае, може пък и да успеете да отскочите за ден-два, да речем през септември, до Гърция  Hug

Пуснах въпрос в тасоската тема, но да попитам и тук - някой да е почивал в Скала Мариес? С търсачката в техните теми нищо не открих.

Чудя се м/у студиа там, и в Скала Рахони. Последното ме кефи защото (май) е близо до Пахис бийч, за който съм чувала от познати много хвалби. Ето в Скала Рахони, някой има ли отзиви:

http://www.studios-voulalas.gr/studios_en.html

# 80
  • Пловдив
Благодаря за темичката   bouquet , много хубаво оформление и интрото най-вече  lovekiss .
Нашето планирано моренце на Порто Куфо пропадна, тъкмо се бях навила за там  Laughing и се оказа, не само че са вдигнали цените за септември на 84 евро  Shocked , а и вече са им изчерпани местата...  Crazy  . Гледам сега Амилуани-то основно, но и другите места оглеждам.Лиманакито беше обсъждано в другата тема само като местоположение, но като обслужване и база не видях някой да е бил там... , аз също се заинтересувах от тях. Картата на Звънче много ми помогна да се ориентирам в обстановката .
 От Атос Бей ми дадоха цена от 65 евро .
На друго място в самото Амулиани ето това (http://www.helianthus.gr/en/accommodation/hotelrates/hotelrates.html  )  ми дадоха цена 80 евро, обаче сега имали промоция и ми намаляли 10%, та стана 70 евро за студио . Simple Smile)  .
Във вила Хасиента няма свободни места за началото на септември.

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 15:09 от aH~

# 81
  • София
Таис, sisi73  - благодаря ви за отзивите за Агни от миналата тема /много бързо напредват тези теми, едвам успявам да изчета дори диагонално всичко  Mr. Green/ Hug
аз мислих, че е на съвсем първа линия, после разгледах снимките и видях, че има някакво пътче отпред, между хотелчето и плажа, ама карай. Резервирали сме две четворни студиа - две семейства сме.  Сега децата решиха, че искали да имат стая за тях и да сме се разделили на деца и възрастни  Mr. Green Хубаво е, че има тераса на покрива, и да няма - ще играят на плажа, какво толкова.
Иначе знам, че не е съвсем в градчето, то това беше едно от предимствата уж, да е "по-спокойно", пък ако не е много горещо - ние от разходка не се плашим /стига да има как да се върви не съвсем по автомобилен, натоварен път/ , а колите винаги могат да бъдат "яхнати" разбира се.
Още едни приятели резервираха за същия период някакви студиа Костас, споделят един сайт с Агни - те щели да имат излаз към собствено дворче.
В крайна сметка едно море/почивка не може да е лошо, много зависи с каква настройка тръгва човек - ако иска да търси кусури ще намери, ама само сам ще си хаби нервите, ако реши да почива - по-лесно и ползотворно е с розовите очила - това го казвам повече на себе си, де.

Покрай темата толкова места съм заплюла за ходене, и всичките по острови, така че мисля, че за следващите няколко години съм набелязала моретата  Mr. Green

# 82
  • София
мандаринка, сигурна съм, че ще си изкарате чудесно  Hug

Агни и Костас бяха някакви роднини, братовчеди ли, брат и сестра..абе нещо такова. Пред Агни имаше някакво друго хотелче, помня, че заради него имахме ''частичен изглед'' към морето  Simple Smile И да, пресича се пътя, и тогава е плажа  Peace

# 83
  • София
Дами, имам питане. Тази година отидохме няколко пъти до Гърция - къде за седмица, къде за няколко дни. На всичките места имаше неща които ми харесват и които не харесват. Правихме компромис къде с плажа, къде с разстоянието или нещо друго.
Моля за съвет и помощ - за догодина искаме нещо подобно :    bouquet
Място за настаняване със оборудвана кухня и с градина. Да е  на самия плаж - ние на плаж с детето, тати ни ги гледа от тераската.
Плажа да е със ситен пясък, морето да е плитко. Малко спокойно градче, с тавернички, риба и гироси наблизо. Да приемат малки кучове и да е на около 300-400 км от София.
И естествено да е не е  на много високи цени, за да останем по-дълго.
Много ли са ми изискванията?  Embarassed Embarassed

# 84
  • България, София

Хора, имам проблем... ходи ми се навсякъде... и на (доста от) местата, където вече съм била, и на хилядите, на които не съм. Какво да правя?!  #Crazy

Ах, познато, познато  Mr. Green И аз съм същата. По - лесно ми е да кажа къде не искам да ходя, отколкото да изброявам местата, на които искам да отида  Mr. Green А и като чета темата само се зарибявам за разни местенца из Гърция. Ама то с тези прекрасни снимки и разкази как да е другояче  Hug

Хиляди благодарности, Параход, за новата тема   bouquet  bouquet  bouquet
Отивам да ви догонвам  Simple Smile

# 85
  • София
Да се запиша и аз с голямо благодаря на Параход за чудесните теми всеки път bouquet

Ние се прибрахме вчера и сега се адаптирам Simple Smile) Ще пиша по-подробно, ще се опитам да кача и снимки.

# 86
  • София
Най-накрая още някой от Тасос се сети да ми отговори на мейлите. Хората там хич не си дават зор...дори спрямо гръцките стандарти  Joy

Та някой да знае от тук до плажа дали е много стръмно, и става ли ходенето до долу пешком - две семейства с малки деца (на 2 и 3 години):

http://www.agatha-thassos.gr/

Въпросния Парадайс бийч винаги ли е с малки вълнички...побъркват ме като ги гледам, а на всички снимки и клипчета се виждат...

Хич не ми се искаше в района Голдън бийч/Парадайс бийч, но май само там е плитко, без камъняк и с морски изглед.

# 87
според мен, видиш ли в описанието на нещо в Тасос - stunning view, знай, че е във високото Simple Smile и си е бая стръмно - миналата година едни приятели бяха взели така къщичка, примерно на 7-8 минути път от нашето студио на Голдън бийч, което прави около 10 минути до плаж пеша [надолу, нагоре - двойно поне], обаче разстоянието беше в абсолютно вертикална посока Grinning едва с коли се качвахме до там и то с 4х4 задвижване, да не говорим, че тия стръмнини с какви завои са гарнирани обикновено

иначе е красиво - в гора си, на планина си все едно, но точно морското усещане го няма

не казвам конкретно за тази Агата, но гледайки снимките и района по картата, на такова ми изглежда

# 88
  • с/у ОколоМръсТното
Да се запиша и аз с голямо благодаря на Параход за чудесните теми всеки път bouquet

Ние се прибрахме вчера и сега се адаптирам Simple Smile) Ще пиша по-подробно, ще се опитам да кача и снимки.

чакам с нетърпение   bouquet
Параход, благодаря ти  Heart Eyes

# 89
Да попитам важи ли гражданската застраховка на колата за територията на Гърция?
внимавайте с гражданските
масово се правят без опция  чужбина

зелена карта за година е 46лв 

Общи условия

Активация на акаунт