На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 777
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Извинявайте за лирическото отклонение, исках да попитам друго - мъжа ми иска да минем през Гоце Делчев и Аспроварта за Сарти - да споря ли да си минаваме през Солун, или има някакъв замисъл в това му желание? Искал да избегне пътя към Кулата, от българска страна...много ли ще ни се удължи пътя като часове?

Пътя Гоце Делчев минава ПРЕЗ Родопите със всички възможни баири и завои , а през Кулата ги заобикаля.Гръцката част на пътя  също е много по лесна през Солун отколкото през Драма.Не случайно през Кулата минават почти всички.Ама ваша си работа , може пък да сте мазохисти или просто да ви се гледат разкошните Родопи със всичките им  баири и завои.

# 376
Ейй, страхотна темичка! И ние сме фенове на потапянето в гръцкото безвремие и обикновено почиваме в Гърция през юни и септември. Ще се върна да изчета темата, но първо да си кажа питането. Обикновено ходим за 7-8-9 дена през първата половина на септември, но тази година се очертава да нямаме толкова време и ни се иска да отскочим поне за един дълъг уикенд, та търся нещо, което да е по-близо, да минимализираме времето за път. Не искаме шумни градове и хотели. Дайте идеи, моля.

# 377
  • София
Да изясним нещо - значи пътят през Гоце Делчев не минава през Родопите, а между Пирин и Родопите по долината на р. Места. И не е тежък. Освен това не е натоварен. На границата обикновено има 1-2 коли. При нац. празници действат по-бавно отколкото на Кулата и се струпват повечко коли, но не е страшно. От гръцка страна в началото след границата има малко планински участък и малко завои, но не са фатални. Освен това за Аспровалта и Сарти не се минава през Драма, а през Амфиполи. След това до Ставрос пътят е хубав, после има завои до Йерисо. След това не знам как е. Ходили сме от там само в посока Уранополи, към Ситония сме ходили само от Солун.

# 378
  • Варна
Да изясним нещо - значи пътят през Гоце Делчев не минава през Родопите, а между Пирин и

ТОЧНО
Което хич не намаля баирите и завоите

# 379
  • София
Да изясним нещо - значи пътят през Гоце Делчев не минава през Родопите, а между Пирин и Родопите по долината на р. Места. И не е тежък. Освен това не е натоварен. На границата обикновено има 1-2 коли. При нац. празници действат по-бавно отколкото на Кулата и се струпват повечко коли, но не е страшно. От гръцка страна в началото след границата има малко планински участък и малко завои, но не са фатални. Освен това за Аспровалта и Сарти не се минава през Драма, а през Амфиполи. След това до Ставрос пътят е хубав, после има завои до Йерисо. След това не знам как е. Ходили сме от там само в посока Уранополи, към Ситония сме ходили само от Солун.

И към Ситония не е тежък. Минавахме го преди около две седмици. Никакъв проблем.

# 380
  • София
peterky2002 Сега пак ще те скастря, няма да плашиш хората, пътя си е супер. Къде ги прати в Родопите? Беше кофти между Добринище и Гоце Делчев, ремонтираха го. После е песен и спокойствие. След това от Аспровалта може да се мине през Olimpiada, а може и през Varvara и двата пътя не са магистрала, разбира се, но са приятни и не толкова трудни. Всяка година поне един път минаваме от там, така беше и през май, по единият на отиване, по другият на връщане.
Все през Кулата и само магистрали не става, малко разнообразие, много важно час, два повече.

# 381
  • Варна
peterky2002 Сега пак ще те скастря, няма да плашиш хората, пътя си е супер. Къде ги прати в Родопите?  Всяка година поне един път минаваме от там, така беше и през май, по единият на отиване, по другият на връщане.
Все през Кулата и само магистрали не става, малко разнообразие, много важно час, два повече.

ТОЧНО
Кой каза , че мазохизма  е лошо нещо , хората си го обичат.
Simple SmileSimple SmileSimple Smile
п.п
Ако Родопите не са там сигурно са я на Дунав , е на морето, отдавна учихме география!!!
Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 382
Здравейте,
Каним се да почиваме в Ставрос.
Днес попаднах на информация за заболели от западнонилска треска в Гърция. Очаквало се броя на заболелите да нарастне Tired
Чудя се дали е опасно? newsm78

# 383
  • София
Честно казано, това го видях отдавна за Нилската треска (WNV), но хич не ми се искаше да го пиша. Всички тук с такова желание тръгват към Гърция. Надявах се да премине бързо. Взимайте всичко възможно против комарите, те са причинителите, а навсякъде ги има в изобилие. Започнали са усилено пръскане в засегнатите райони.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 22:44 от Bled

# 384
  • София
Tаис, малко късно се включвам, но се надявам да съм полезна  Hug Аз съм ходила за една вечер на Евия преди 5 години през септември. Времето беше великолепно. Взехме ферибота от Глифа. Не помня в колко часа беше, но на снимките е тъмно, така че е било късничко към 20ч сигурно. До колкото помня по пътя от магистралата до Глифа имаше завои и беше дивотийка, но не мисля, че е трудно поносим. По този път точно 2 пъти видяхме лисици Simple Smile Според мен не е нужно предварителна резервация на ферибота, поне ние не бяхме направили и беше доста рехаво на борда. На Евия спахме на един къмпинг до Ровиес. Наистина е много красив района - уникално бистро море, палми, тук таме кактуси, мандаринки и естествено маслинови дръвчета в изобилие, които на къмпинга ни пазеха сянка. Но плажът си е чакъл, даже по моите представи направо камънак  Laughing Съветвам те да си вземете аква  обувки, защото имаше таралежи на места. Не сме яли на таверна, защото пристигнахме много късно и не мога да ти препоръчам нищо. На тръгване минахме по моста при Халкида - определено си заслужава да се разгледа. Според скромните ми представи островът, според мен, е по-подходящ за авантюристична почивка, отколкото за лежерно излежаване на плажа. Дано да е това, което търсиш и да ви хареса  Hug

# 385
  • Sofia
Здравейте,
Каним се да почиваме в Ставрос.
Днес попаднах на информация за заболели от западнонилска треска в Гърция. Очаквало се броя на заболелите да нарастне Tired
Чудя се дали е опасно? newsm78
Как протича и кое го предизвиква,/за пръв път чувам/ предстои  ни пътуване до Гърция след седмица...

# 386
  • София
Спокойно, написах по нагоре, идва от комарите, може и от други птици и животни. Усеща се като грип. Това не е за първи път в Гърция, случва се често. 2011 г. беше страшно около Лариса и Солун. Засяга най вече възрастни хора с други заболявания. Няма ваксина. Засега има само 10 случая, така че спокойно, да вземем мерки, всичко възможно против комари. Избягвайте застояли води, където и да било.......

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 23:18 от Bled

# 387
В предишната тема пропуснах да благодаря на хората, които ми бяха отговорили на въпросите, затова използвам сега да го направя Simple Smile
Така... след всичкото четене, ровене в интернет за снимки и редовно поглеждане в сайтове за промоционални оферти за Гърция, вече мога по-ясно да си формулирам въпросите, струва ми се Blush Simple Smile
Това, което търсим  е основно:

- да има хубав плаж, да не е каменист, да не е пълно с народ на плажа, дори по възможност да има по-малко хора, да има хубава гледка;
- плажа да е близо до хотела;
- града да не е тип Китен, Обзор или Слънчев бряг, разбирате ме предполагам какво искам да кажа;
- да не е прекалено пусто и да няма почти нищо какво да се прави или види - например Амулиани доколкото разбирам е такова по-забито място, което макар да има хубави плажове, все пак ми изглежда скучно някакси. Не държим на заведения - барове и т.н. но да не е и съвсем като за пенсионери Grinning

Кои конкретни места бихте предложили, отговарящи на тези изисквания? Simple Smile

Ситония все пак ми се струва по-хубаво от Касандра и предпочитам там. Но не виждам почти оферти за там в сайтовете с промоции като procent.bg. Ние по принцип не държим непременно да е Халкидики, може и Паралия Катерини, Керамоти или другаде.

И да питам тази агенция надеждна ли е, ползвали ли сте услугите и:

http://www.ekskurzii.alexandertour.bg/

Виждам, че предлагат и те изгодни оферти, даже някои повече ми хванаха вниманието от тези в Процент Thinking

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 05:58 от AQUА

# 388
  • Варна
Всеки летен ден  има между 10 и 20 хиляди летуващи българи които като се прибавят към няколкото хиляди купили имоти в стотината градчета и селца от Александропулис до Волос става такава маса от вкусове и предпочитания , че правят въпроса напълно нелогичен.В тези теми можете да прочетете за хора ходили десетина пъти на Тасос и нестъпвали и ненавиждащи примерно Ситония както и обратното.Ние пък обичаме разнообразието и никога не повтаряме.Кой какво да Ви предложи като всеки си харесва различни неща???

# 389
  • София
Я и аз да стана малко лоша, каквато обикновено не съм.
Тези изисквания, AQUA, ми звучат смешно, въпреки че хора със същите изисквания се появяват през няколко страници.
Значи градът да не е забутан и да е оживен, с хубави, неотдалечени плажове, но никой да не стъпва на тях и плажовете да не са населени.  Simple Smile Ами няма такова чудо. Правиш компромис или с едното, или с другото. Или се настаняваш в оживен град и ходиш на плажове извън града, които не са така пълни и са хубави, или ходиш в малко селце, където няма много хора и плажът ти е празен.

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 10:44 от dechy

Общи условия

Активация на акаунт