На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 763
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
- да има хубав плаж, да не е каменист, да не е пълно с народ на плажа, дори по възможност да има по-малко хора, да има хубава гледка.......
Абе хора, има толкова изписани страници с инфо, толкова ли не можете да си направите труда да попрочетете нещо преди да задавате нелепи въпроси!?
Дечи е права - няма пълен кеф! И аз искам апартамент на ниска цена и на самотен плаж, пясъка да е като коприна, да няма хора, ама и в радиус да има оживени места за забавления, ама да не е гмеж като на Слънчев бряг и пр. и пр.... Ама осъзнайте се, моля ви!
Хубаво сте се насочили към Ситония - отваряйте първа страница и четете за Ситония - настаняване, плажове и т.н.
Освен това да добавя, че по-голяма част от тук списващите не ползват оферти от сайтове за колективно пазаруване, туристически агенции - рядко. Повечето от нас си самоорганизират почивката в Гърция, четат много, задават смислени въпроси, на които се отговаря.
Ако отговорът ми не ви харесва - има бол туристически агенции, там ще ви насочат към бленуваното място. Евентуално.

*Това с нилската треска ме притесни  Sad

# 391
  • София
AQUА Нещо такова ли търсиш:
http://www.elani-resort.gr/
Ако трябва да е спокойно, няма да е в селище и обратно.
peterky2002 Когато си прав, си прав.
dechy СКО Вие също......
Без да се дразним, мога да кажа.
За тези, които по този начин търсят помощ. Няма как така да се окаже съдействие и много често въпросите увисват и нямат отговор.
Знам, че времето е скъпо, но положете малко усилия да прочетете известен процент от темите, първа страница също. Почти съм сигурна, че отговора на въпросите ви сам ще се появи или най-малко ще се наложи да попитате нещо, но вече съвсем конкретно.
На горния въпрос бих отговорила поне със стотина хотела, но вие какво ще направите, пак ще се чудите. А и както каза dechy трябват компромиси, пълно щастие няма.
Ще дам за пример Таис/извинявай/, възхищавах се на хъса и търпението с което тя си търсеше своето място. И го откри, добро или лошо, тя ще каже като се върне.
Аз, макар и досадно за някой, се опитвам предварително да пусна всичко каквото съм посетила и ми е харесало, макар че е много трудно. И съм много доволна, че резултатите надхвърлиха очакванията ми. Сега получавам десетки писма от рода:
"Искам да ти благодаря безкрайно, за хотела и мястото, което беше описала. Аз не те питах за него, вече бяхме там, изкарахме прекрасно."
Какво повече, честно казано понякога не разбирам за къде говорите ако не го цитирате, но важното е че сте доволни.

peterky2002 Пак няма да ти простя/закачка/, тук сме хора, които сме наясно с географията. Когато си на ръба на планината, не значи, че си в нея/и dechy ти го каза/.

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 11:13 от Bled

# 392
  • София
AQUА, с уговорката, че не съм била там,  погледни това:
http://www.booking.com/hotel/gr/alexander-inn.bg.html?sid=b4aaea … 0bb92912ef;dcid=1
или това
http://www.booking.com/hotel/gr/rihios.bg.html?sid=b4aaea2fb0d88 … 0bb92912ef;dcid=2
Непосредствено един до друг са, но цените им са различни.

За плажа на Ставрос чутох много хубави неща в темите за Гърция. Надявам се точно тази част от него - която е на юг от р. Рихиос, да са имали предвид тези, които даваха добри отзиви.

Таис, не знам кой кого вдъхновява да открива нови места, но подчертано ти си моето вдъхновение сега. Пожелавам ти прекрасна почивка и ще чакам отзивите ти като се върнеш.  Simple Smile

# 393
  • София
peterky2002 Пак няма да ти простя/закачка/, тук сме хора, които сме наясно с географията. Когато си на ръба на планината, не значи, че си в нея/и dechy ти го каза/.

Сега и аз да кажа като закачка, но когато минаваме през пункта при Гоце Делчев, минаваме през Родопите, направо през сърцето им.  Laughing Обикновено тръгваме от Пловдив, после през Батак, Бегликите, Доспат и Гоце Делчев.  Laughing  Невероятна красота, която ни доставя удоволствие и изобщо не ни интересува, че удължава пътя с 2-3 часа.  Wink За съжаление, от няколко години избягваме маршрута, защото пътят беше станал потресаващ от дупки. Миналото лято познат мина от там и каза, че частично бил ремонтиран, а на други места го ремонтирали в момента. Дори тази година ни минаваше през ума да го пробваме за Пловдив-Кавала, но здравият разум надделя и минахме през Златоград.  Grinning

# 394
  • София
Тaня67 Напълно си права, но нямахме предвид тръгване от Пловдив, ти и за Кулата да тръгнеш по този път пак същото. Ставаше въпрос София-Симитли-Гоце Делчев/пътя е на ръба на Родопите/.

# 395
  • София
Блед, Vivi, благодаря ви за хубавите думи  Hug

AQUA, момичетата са абсолютно прави - все пак човек трябва да положи някакво усилие за да си намери ''своето място''. Тук всички много си помагаме, но все пак не сме агенция при която човек идва и малко безцеремонно си излага изискванията  Rolling Eyes  Прочети нещата от първа страница, порови малко и после влез в темата с конкретни въпроси за някакви конкретни места - тогава съм сигурна, че всеки от нас ще се постарае да ти е от полза  Peace

Мохарет, много ти благодаря за информацията   bouquet И аз четох, че района около Ровиес е много красив и живописен, единствен недостатък са камъните по плажа. Но перфектно място няма, прежалих се вече, а и ще ходим и на съседни плажове.

СКО, и аз много се притесних от тази треска, по принцип от нея ме е шубе. Не съм с много читава имунна система и се водя рискова. А снощи поизчетох новите данни - не е добре, глупаците са правили икономии и не са напръскали навреме тази година  Sad

# 396
 Аз,   макар и да  се простих с  надеждите за второ море  тази година (останахме си само   с юнското),  чета темата ежедневно! Така си  пътувам виртуално и.......най -   важното , набелязвам си места за следващата  година.
В  последната тема,   основно благодарение   на търсенията на  Таис, пропътувах до  доста    местенца. Но....мъжа  ми е уведомен, че другото лято е на о.  Евия   Laughing Laughing Laughing       
 Ще чакам разказите за това  място с нетърпение !!                                                     

# 397
  • София
Такаа...и аз направих своята резервация в района на Парга за нашата кратка септемврийска екскурзия, след дълго четене и умуване. Grinning

http://www.booking.com/hotel/gr/vassilis-house.bg.html?aid=32317 … el=acrothea-GdmY9
http://www.vassilishouse.gr/
Много ми хареса района на Сивота в Треспотия. Heart Eyes Непременно ще отидем до там и до плажа Bella Vraka. Simple Smile

# 398
  • На земята, която е всъщност звезда.
Я и аз да стана малко лоша, каквато обикновено не съм.
Тези изисквания, AQUA, ми звучат смешно, въпреки че хора със същите изисквания се появяват през няколко страници.
Значи градът да не е забутан и да е оживен, с хубави, неотдалечени плажове, но никой да не стъпва на тях и плажовете да не са населени.  Simple Smile Ами няма такова чудо. Правиш компромис или с едното, или с другото. Или се настаняваш в оживен град и ходиш на плажове извън града, които не са така пълни и са хубави, или ходиш в малко селце, където няма много хора и плажът ти е празен.

Друг вариант е да се отиде на почивка след 10 /даже 15/ септември.

# 399
  • София
bibi_2, разкошно място, честита резервация  Hug

Ехх, тази Парга и района там са такива красоти... Heart Eyes Дано някой ден и ние отидем до там, само да измисля за тунелите някакъв трик.

# 400
  • София
И аз съм за Парга, bibi_2 супер е мястото.

Tаис ти такова пътуване предприе сега, особено ако на връщане минеш през острова, че тунелите ще те плашат. При това нали се разбрахме, че има пътища до там без тунели.

# 401
  • София
Tаис, ще отидете, защо да не отидете. Трябва да се преодоляват страховете, някак си. Peace И аз си имам своите проблеми и краката много ми се подуват, особено при по- дълго пътуване, но реших този път да е нещо по-различно. Дано да е за добро. Simple Smile
Живот и здраве, когато се върнем, ще разказвам. Bled ,благодаря.

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 13:01 от bibi_2

# 402
  • Перник
Здравейте, сигурно е коментирано, но не намерих Rolling Eyes За евентуално използване на здравни услуги в Гърция, трябва ли от тук да си извадим някакъв документ? Става въпрос за 2-ма възрастни и 2 деца. Застраховки правите ли си при пътуване?

# 403
  • На земята, която е всъщност звезда.
Здравейте, сигурно е коментирано, но не намерих Rolling Eyes За евентуално използване на здравни услуги в Гърция, трябва ли от тук да си извадим някакъв документ? Става въпрос за 2-ма възрастни и 2 деца. Застраховки правите ли си при пътуване?

Да, здравна застраховка. Излиза 20-ина лв. за двама, в договора са описани случаите, които покрива.

# 404
  • София
И аз да ви се похваля,  малко лирическо отклонение - днес ходихме на гръцки ресторант в София. Бяхме в "Маслината". Кухнята е невероятна, много вкусно. Препоръчвам мидите, запечени с кефалотири. Намира се на адски гадно място, но е много приятно, с гръцка музика и страхотна храна. Цените са почти като в Гърция.  Има много малко хора - само ние и още една маса беше заета. Обслужването е на много добро ниво. Има и комплименти от заведението - брускети с маслинова паста, вода и десерт- диня.
Първо се бяхме запътили към ресторант "Gustosa", но се оказа, че до утре са във ваканция. Така че отидохме в "Маслината" и не съжалявам изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт