На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 762
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
О, да,   ресторант " Маслината" е прекрасен. И храната и  персонала са на  ниво !

# 406
  • София
Само да вметна, тъй като споменахте тунелите по магистралата да Игуменица: много е красиво! Миналата година бяхме около Превеза и минахме от там. Определено я предпочитам пред източната магистрала. Много по-лесно и бързо се отхвърля пътя. Не е така натоварена, няма спиране за тол такси, просто с няколко премигвания си там. Тунелите са си супер - като в същинска Европа и не подтискат напротив интересно е!

# 407
Такаа...и аз направих своята резервация в района на Парга за нашата кратка септемврийска екскурзия, след дълго четене и умуване. Grinning

http://www.booking.com/hotel/gr/vassilis-house.bg.html?aid=32317 … el=acrothea-GdmY9
http://www.vassilishouse.gr/
Много ми хареса района на Сивота в Треспотия. Heart Eyes Непременно ще отидем до там и до плажа Bella Vraka. Simple Smile

bibi_2, хубава почивка и чакам отзиви за Bella Vraka. Също и инфо за наем на лодки за разходки до островчетата и Синята лагуна.
Скрит текст:
А аз в момента се мъча ли мъча на нашето море... Laughing

# 408
  • София
phile, защо не сте на гръцкото море  newsm78

Да се похваля - другото семейство страшно много са харесали и хотела, който избрах, и самата идея за ходене до Евия  Simple Smile Само мъжът ми нещо още се цупи, но се надявам до първи септ да му мине...

Вижте какви красиви плажове има в южната част на острова. Особено ми харесаха Анатолика и Пахимада  Heart Eyes

http://travelphoto.gr/en/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE … F%84%CE%BF%CF%85/

# 409
Taис, септември сме на Ситония, да починем преди началото на учебната година  Laughing
Скрит текст:
Иначе живеем по 2-3 месеца на морето край Варна  Wink

# 410

Вижте какви красиви плажове има в южната част на острова. Особено ми харесаха Анатолика и Пахимада  Heart Eyes

http://travelphoto.gr/en/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE … F%84%CE%BF%CF%85/

Таис, много се радвам, че ще ходиш на Евия, ще чакам с много нетърпение отзиви и всякакво инфо като се завърнеш, защото аз този остров го замислям за догодина април-май. Но сега ти ме запали още повече и взех да се чудя дали да не ходим още сега към средата на септември, но и леко се въздържам, защото ще можем само за 5 нощувки и не си струва за толкова малко време, все пак острова е голям, а аз искам да има време да го поразгледаме.. А от друга страна, още не съм решила къде в Гърция да оползотворим тези 5 нощувки. Та така.. настана голям размисъл и при мен. На вас пожелавам едно страхотно и незабравимо море.   bouquet

# 411
  • София
Roe Deer, то и аз много време с чудих...първо Халкидики, после Амудия, Тасос...та накрая Евия  Simple Smile Ако се бях ровичкала още малко сигурно и до Закинтос щях да стигна, за ужас на мъжа ми. Той милия нещо не е много авантюристично настроен, както се оказа. Но нищо, ще се научи  Mr. Green

Където и да решите да почивате тези 5 дни, да си изкарате много готино! А м/у другото, 5 дена не са чак толкова малко, може и да мръднете някъде по-далече от Северна Гърция...ако имате желание, разбира се  Simple Smile

# 412
  • София
Tаис Страхотни са плажовете, от теб вече ще стане гид. Виждаш ли как се подреждат нещата, остави човека спокойно да свикне и после където ти видят очите.....

# 413
Преди малко резервирах 2 студиа ето тук, на остров Евия (Евбея):

http://lappas-rooms.gr/en/index.php

Много ми хареса мястото, страхотен изглед, студиата са просторни. Цената е 30 евро - съвсем нормално.
Рових, четох и установих, че достъпа до острова е или по моста (при Халкида?), или от едно малко пристанище Глифа.
Въпросното Глифа е на 550 км от София, разстояние прилично, според мен  Simple Smile Цените на ферито са - невероятно - доста прилични, особено за кола, която цена всъщност традиционно е най-висока на феритата.

браво, Таис, поздравления за избора! Simple Smile аз с известен срам си признавам, че не бях чувала досега за този остров и съм искрено изненадана, че така е изпаднал от полезрението на повечето хора предвид разстоянията и транспортните разходи, които споделяш

от това, което видях в сайта и в буукинг, условията са по-добри от стандартно предлаганото  на Ситония, и това, че са на двойно по-ниски цени, е наистина впечатляващо и доста добра екстра Grinning би ли споделила там също ли искат обичайните 30% капаро предварително, или имат друга практика?

ще чакам и последващия ти пълен разказ след завръщането Simple Smile

# 414
# 415
  • София
Bled,  Hug Викаш, да сменям професията докато е време  Wink

Антеа, аз го знаех този остров, но някак го бях пропускала досега...всъщност май доста хора сме го пропускали, повечето ходят основно или на йонийските, или на спорадите. Както и Халкидики и района, там си е класика.

Та онзи ден в един момент ме обзе вдъхновение, че на Евбея не съм проверявала нищо - и съответно се задълбах, четох, гледах снимки...и реших, че там е нашето място този септември  Simple Smile

Хареса ми, че е много по-достъпен от повечето острови, че е голям, че няма масов туризъм, а и цените - съвсем прилични. Сега остава и на живо да ни хареса  Joy

За депозита - резервацията ми за нашия хотел е чрез booking.com-a, и съм много доволна, доколкото видях условията, хотела няма да си блокира предварително сума. Но и да блокира - все ми е тая, вече съм взела решението  Simple Smile
И останалите страшно много го харесаха, което лееко ме притесняваше все пак.
Ето линк:

http://www.booking.com/hotel/gr/lappas-rooms.bg.html?sid=983d56d … f1b28cfa993cae5X2

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 21:21 от Tаис

# 416

Таис, чудесни плажове си показала, ще чакам отзиви.
В този сайт има и много добри статии за Pylos, Voidokilia beach, Polilimnio, Finikouda, Messinia,
където бяхме през май  Peace

# 417
  • София
AQUA, извинявай, че така те нападнахме. После ми стана съвестно. Все пак човек, който за първи път ще ходи в Гърция, не е ориентиран много в обстановката. Наистина като за първо ходене е по-добре да се довериш на туристическа агенция, както смяташ да направиш. Последните две от твоите оферти като, че ли най-много ми допадат. Porfi beach е в Никити и изглежда добре. Близо до Никити има много хубави плажове, ако не ви допадне този, който е най-близо до хотела. Предполагам, че ще бъдете със собствена кола, иначе ще е по-сложно.
Хотел Possidi paradise  също изглежда много приятен, макар че не знам какви са близките до него плажове.
Разгледай сайтовете за плажовете на първа страница, за да се ориентираш къде можете да отидете в района.

# 418
Здравейте! Някой да има пресни впечатления от Орфани (споменавано по-напред в темите и като Орфини, Орфанио и не знам какво още) и хотелчето Одисея Елит (мисля, че го държи българин)?
Ще ходя за първи път в Гърция, като изключим една екскурзия в ученическите ми години. По принцип харесвам All Inclusive почивки, но знам от мои близки, че в Гърция не е много добре разработена тази система и не може да се очаква нещо подобно на турските курорти напр. Затова се спрях на по-евтино семейно хотелче.

# 419

Хотел Possidi paradise  също изглежда много приятен, макар че не знам какви са близките до него плажове.
Разгледай сайтовете за плажовете на първа страница, за да се ориентираш къде можете да отидете в района.

мда, Possidi е от тия "готините" хотели, които при рейтинг около 7 [което според мен за Гърция означава "неприятен"] обявяват в буукинг цена за седмица в началото на септември точно 6845 лв Grinning при цена през бг  агенцията за същия период 986.... обсъждахме ги по-назад тия долни практики, които не правят чест изобщо на хотела

Общи условия

Активация на акаунт